ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

Про порядок введення в дiю Закону України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Створити постiйну Комiсiю Верховної Ради України з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю.

     Затвердити склад Комiсiї з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю у липнi 1993 року.

     Пiсля затвердження складу цiєї Комiсiї Постанову Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової депутатської комiсiї Верховної Ради України з питань боротьби з органiзованою злочиннiстю, корупцiєю i хабарництвом" вiд 19 грудня 1992 року визнати такою, що втратила чиннiсть.

     До затвердження Положення про Комiсiю Верховної Ради України з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю Комiсiя у своїй дiяльностi з питань, не врегульованих Законом України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю", iншими актами законодавства, керується Положенням про Тимчасову депутатську комiсiю Верховної Ради України з питань боротьби з органiзованою злочиннiстю, корупцiєю i хабарництвом.

     Управлiнню справами Верховної Ради України невiдкладно забезпечити Комiсiю примiщеннями, охороною, транспортними засобами, засобами зв'язку, оргтехнiкою та допомiжним персоналом.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України:

     - до 1 серпня 1993 року згiдно з Законом України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю" затвердити структуру i штатну чисельнiсть управлiння та вiддiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю органiв Мiнiстерства внутрiшнiх справ України;

     - до 1 серпня 1993 року вирiшити питання фiнансування, матерiально-технiчного i кадрового забезпечення спецiальних пiдроздiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Служби безпеки України;

     - до 1 вересня 1993 року вирiшити питання розмiщення пiдроздiлiв i соцiально-правового захисту їх працiвникiв;

     - до 1 вересня 1993 року вирiшити питання про створення у системi державної податкової служби та державної митної служби спецiальних пiдроздiлiв з питань боротьби з порушеннями податкового та митного законодавства, що здiйснюються в iнтересах органiзованих злочинних угруповань;

     - до 1 вересня 1993 року пiдготувати i внести для затвердження Верховною Радою України проект Положення про порядок комплектування, матерiально-технiчного, вiйськового, фiнансового та соцiально-побутового забезпечення спецiальних пiдроздiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Служби безпеки України;

     - до 1 жовтня 1993 року пiдготувати i затвердити Положення про негласного спiвробiтника спецiального пiдроздiлу по боротьбi з органiзованою злочиннiстю.

     3. Встановити, що примiщення, транспорт, матерiально-технiчнi засоби, оргтехнiка та iнше обладнання, яке зараз знаходиться або ранiше знаходилось у користуваннi пiдроздiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю та корупцiєю Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Служби безпеки України, переходять у користування спецiальних пiдроздiлiв Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Служби безпеки України, якi створюються згiдно з Законом України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю" ( 3341-12 ). До визначення нового порядку матерiально-технiчного, фiнансового, вiйськового та соцiально-побутового забезпечення спецiальних пiдроздiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю Мiнiстерства внутрiшнiх справ та Служби безпеки України таке забезпечення здiйснюється вiдповiдно Мiнiстерством та обласними управлiннями внутрiшнiх справ, Центральним управлiнням та регiональними органами Служби безпеки України в порядку, встановленому для вiдповiдних пiдроздiлiв цих вiдомств.

     Мiнiстру внутрiшнiх справ України, Головi Служби безпеки України, Генеральному прокурору України до 1 серпня 1993 року вирiшити питання про необхiднi органiзацiйнi, структурнi, штатнi та кадровi змiни, що випливають iз Закону України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю".

     4. Встановити, що пiдзаконнi нормативнi акти, якi Кабiнет Мiнiстрiв України, мiнiстерства, iншi центральнi органи державної виконавчої влади приймають на виконання вимог Закону України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю", повиннi бути не пiзнiш як за 10 дiб надiсланi для ознайомлення Комiсiї Верховної Ради України з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю.

     5. Комiсiї Верховної Ради з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю внести на розгляд Верховної Ради України:

     - до 1 серпня 1993 року пропозицiї про змiни та доповнення до Кримiнального i Кримiнально-процесуального кодексiв, iнших законiв України, спрямованi на забезпечення ефективної боротьби з органiзованою злочиннiстю;

     - до 1 вересня 1993 року проекти Положення про Комiсiю Верховної Ради України з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю, Положення про Координацiйний комiтет по боротьбi з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю при Президентi України та пропозицiї про змiни в законодавствi України, що випливають з Закону України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю".

     6. Головi Комiсiї Верховної Ради України з питань боротьби з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю до 1 сiчня 1994 року доповiсти Верховнiй Радi України про стан виконання Закону України "Про органiзацiйно-правовi основи боротьби з органiзованою злочиннiстю".

Голова Верховної Ради України I.ПЛЮЩ

м. Київ,
30 червня 1993 року
N 3342-XII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.