УГОДА

мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та Урядом Республiки Бiлорусь про виробничу i науково-технiчну кооперацiю

(Угоду затверджено Постановою КМ N 1891 вiд 12.12.2002)

     Кабiнет Мiнiстрiв України та Уряд Республiки Бiлорусь, далi Сторони,

     керуючись принципами, передбаченими Угодою про загальнi умови i механiзм пiдтримки розвитку виробничої кооперацiї пiдприємств i галузей держав-учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 23 грудня 1993 р.,

     надаючи важливе значення подальшому розвитку економiчного i науково-технiчного спiвробiтництва в iнтересах обох держав,

     прагнучи забезпечити сприятливi умови для розробки i реалiзацiї спiльних програм, розвитку й удосконалення взаємовигiдних виробничих зв'язкiв на основi кооперацiї,

     домовилися про таке:

Стаття 1

     Сторони будуть сприяти здiйсненню та розвитку виробничої i науково-технiчної кооперацiї мiж пiдприємствами всiх форм власностi на основi прямих виробничих зв'язкiв та їхньої спецiалiзацiї.

Стаття 2

     Сторони вживатимуть необхiдних заходiв з метою розвитку мiжнародної спецiалiзацiї i кооперацiї виробництва, забезпечення умов їхнього здiйснення, визначення прiоритетiв у галузях промисловостi, сприяння розробцi i реалiзацiї спiльних проектiв, програм, проведення координацiї виробництва.

Стаття 3

     Ця Угода застосовується до поставок продукцiї, яка пiдлягає подальшiй переробцi та надання послуг, необхiдних для реалiзацiї спiльних мiждержавних програм, а також за узгодженням Сторiн до поставок сировини, матерiалiв, комплектуючих виробiв, запасних частин та iнших виробiв, якi використовується для виготовлення кiнцевої продукцiї.

     Номенклатура й обсяги кооперованих поставок, а також господарюючi суб'єкти, що здiйснюють цi поставки, визначаються на вiдповiдний рiк компетентними органами Сторiн, уповноваженими вiдповiдним Протоколом мiж Сторонами, що становитиме невiд'ємну частину цiєї Угоди.

Стаття 4

     Сторони зобов'язуються не застосовувати ввiзного i вивiзного мита, податкiв, податкiв на додану вартiсть i кiлькiсних обмежень експорту та iмпорту у вiдношеннi товарiв, що постачаються за виробничою кооперацiєю в рамках цiєї Угоди.

Стаття 5

     Поставки товарiв i надання послуг в рамках цiєї Угоди здiйснюються на основi договорiв (контрактiв) мiж українськими i бiлоруськими господарюючими суб'єктами iз застосуванням взаєморозрахункiв за договiрними цiнами.

     Вiдповiдальнiсть за виконання договорiв (контрактiв) несуть господарюючi суб'єкти, що їх уклали.

Стаття 6

     Усi спiрнi питання, що виникають мiж суб'єктами господарювання при поставцi продукцiї вiдповiдно до цiєї Угоди, вирiшуються в порядку, передбаченому законодавством держав-Сторiн i контрактами.

Стаття 7

     Товари, якi постачаються за виробничою кооперацiєю в рамках цiєї Угоди, наукова i технiчна iнформацiя про них не пiдлягають реекспорту в третi країни, якщо Сторони не домовились про iнше. У цьому разi таку домовленiсть буде зафiксовано в Протоколi, передбаченому статтею 3 цiєї Угоди.

Стаття 8

     Сторони, у разi потреби, шляхом переговорiв i консультацiй погоджують умови надання кредитiв та iнвестицiй, якi стимулюють розвиток кооперацiї в наукомiстких виробництвах i експортно орiєнтованих галузях, а також випуск iмпортозамiнної продукцiї.

Стаття 9

     Спори, якi виникають у зв'язку з тлумаченням i виконанням цiєї Угоди i Протоколiв до неї, вирiшуються шляхом взаємних консультацiй i переговорiв мiж Сторонами.

Стаття 10

     У цю Угоду за письмовою згодою Сторiн можуть вноситися змiни та доповнення, якi оформлюються окремими Протоколами i становитимуть невiд'ємну частину цiєї Угоди.

Стаття 11

     Виконання положень цiєї Угоди не порушує прав та обов'язкiв, якi випливають з iнших мiжнародних договорiв, учасницями яких є Сторони.

Стаття 12

     Ця Угода набирає чинностi з дати отримання останнього письмового повiдомлення, що пiдтверджує виконання Сторонами внутрiшньодержавних процедур, необхiдних для набрання нею чинностi.

     Угода дiє протягом трьох рокiв i автоматично продовжується на наступнi рiчнi перiоди.

     Дiя Угоди припиняється пiсля закiнчення шести мiсяцiв з дати одержання однiєї зi Сторiн письмового повiдомлення iншої Сторони про свiй намiр припинити її дiю.

     Вчинено в м. Чернiгiв 29 травня 2002 р. у двох примiрниках, кожний українською i росiйською мовами, при цьому всi тексти мають однакову силу i є автентичними.

За Кабiнет Мiнiстрiв України За Уряд Республiки Бiлорусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.