ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЧОРНОМОРСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Одеса

06 грудня 2002 року N 835


Про затвердження Порядку передачi iнформацiї та участi посадових осiб сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi у митному оглядi товарiв

     У зв'язку з введенням в дiю наказу Держмитслужби вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", враховуючи вимоги листа Держмитслужби вiд 29.11.2002р. N 11/2-10-11804-ЕП та з метою впорядкування послiдовностi дiй посадових осiб оперативних пiдроздiлiв регiональної митницi по забезпеченню контролю товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, митне оформлення яких здiйснюється з застосуванням ВМД, -

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити "Порядок передачi iнформацiї та участi посадових осiб сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi у митному оглядi товарiв" (додається).

     2. Встановити, що положення цього Порядку є обов'язковими для виконання посадовими особами оперативних пiдроздiлiв регiональної митницi, визначеними п.1 наказу ЧРМ вiд 19.11.2002 N 774.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв довести вимоги Порядку до особового складу пiд особистий розпис, забезпечити його неухильне виконання.

     4. Персональну вiдповiдальнiсть за виконання вимог наказу покласти на начальника сектора захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi Кравчука О.А. та начальникiв оперативних пiдроздiлiв ЧРМ.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника Чорноморської регiональної митницi Соколова Ю.I..

Начальник регiональної митницi О.Й.Токарчук

 

Затверджено
наказом Чорноморської регiональної митницi
вiд 06 грудня 2002 за N 835

Порядок
передачi iнформацiї та участi посадових осiб сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi у митному оглядi товарiв

     Порядок передачi iнформацiї та участi посадових осiб сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi у митному оглядi товарiв, розроблено з метою забезпечення роботи посадових осiб оперативних пiдроздiлiв регiональної митницi по контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, в зв'язку з введенням в дiю наказу Держмитслужби вiд 14.10.02р N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" та з урахуванням листа Держмитслужби вiд 29.11.2002 N 11/2-10-11804-ЕП.

     1. Посадовi особи сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi, якi здiйснюють контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, повiдомляють пiд пiдпис начальникiв оперативних пiдроздiлiв: вiддiл IАР та МС, вантажнi вiддiли, в т.ч. i у складi митних постiв, пасажирських вiддiлiв регiональної митницi про назви й коди за УКТ ЗЕД товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi та внесенi до реєстру, який ведеться Держмитслужбою в такому обсязi:

     1) номер товару у реєстрi Держмитслужби;

     2) дата реєстрацiї товару;

     3) термiн реєстрацiї товару;

     4) код товару за УКТЗЕД;

     5) комерцiйна назва товару.

     2. У разi спiвпадання коду згiдно з УКТЗЕД та/або назви задекларованого товару з кодом згiдно з УКТЗЕД та/або назвою товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, внесеного до реєстру Держмитслужби, на стадiї 2 етапу 1 посадовою особою вiддiлу IАР та МС в графi "Примiтки" Аркушу контролю робиться вiдповiдний запис.

     3. Спiвробiтник IАР та МС регiональної митницi, у разi збiгу назви та коду за УКТ ЗЕД заявленого товару з даними, внесеними до реєстру, який ведеться Держмитслужбою, того ж дня наявними засобами зв'язку направляє повiдомлення за пiдписом начальника пiдроздiлу посадовiй особi регiональної митницi, яка здiйснює контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi, про заявлений товар (назву товару, код за УКТ ЗЕД, назву та реквiзити вiдправника, одержувача й перевiзника, країну вiдправлення або призначення тощо).

     Номера телефонiв для оперативного зв'язку:

     1) N 729-39-22, м. Одеса;

     2) N 69-31-69, м. Iллiчiвськ.

     4. Посадова особа сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi на пiдставi iнформацiї, наданої вiддiлом IАР та МС i даних про цей товар, внесених до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби, приймає рiшення щодо можливостi здiйснення митного оформлення або потреби здiйснення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення. Про прийняте рiшення ця посадова особа наявними засобами зв'язку повiдомляє керiвництво вантажного або пасажирського пiдроздiлу.

     5. У випадку неможливостi прийняття участi посадовою особою сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi в здiйсненнi митного оглядi товарiв, ця особа визначає та наявними засобами зв'язку передає начальнику вантажного або пасажирського пiдроздiлу перелiк питань, на якi мають бути наданi вичерпнi вiдповiдi при проведеннi митного огляду iз обов'язковим зазначенням їх (в тому числi щодо власної назви i опису товарного знаку ) в п. 7.4. Акту про проведення митного огляду товарiв.

     Пiсля закiнчення контрольних функцiй, на 2 стадiї 6 етапу, посадова особа ОП, вiдповiдальна за здiйснення митного огляду iнформує наявними засобами зв'язку посадову особу сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi для прийняття цiєю особою рiшення про можливiсть подальшого митного оформлення.

     6. У разi прийняття посадовою особою сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi рiшення про потребу здiйснення огляду товару з виїздом на мiсце оформлення, вона здiйснює виїзд на мiсце оформлення та визначає наявнiсть пiдстав для зупинення митного оформлення товару.

     У разi вiдповiдностi заявленого товару даним про цей товар, внесеним до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби, посадова особа захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi робить запис на зворотi 1-го примiрника ВМД: "Товар вiдповiдає даним про нього, внесеним до реєстру Держмитслужби України".

     7. За наявностi достатнiх пiдстав вважати, що перемiщення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, здiйснюється з порушенням прав iнтелектуальної власностi, посадова особа сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi протягом однiєї доби готує та надсилає повiдомлення (листом, факсом або засобами електронного зв'язку) правовласнику або його представнику, декларанту та до Держмитслужби про зупинення митного оформлення на 15 календарних днiв.

     Повiдомлення пiдписується начальником митницi або його заступником, до функцiональних обов'язкiв якого входить здiйснення контролю за перемiщенням через митний кордон товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi.

     Вiдповiдний запис про зупинення митного оформлення учиняється на 2-й стадiї 6-го етапу посадовою особою сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi в графi "Примiтки" Аркушу контролю проведення митного оформлення з вiдмiткою про зупинення в графi "Примiтки" журналу облiку ВМД.

     8. Товари, митне оформлення яких зупинено посадовою особою сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi з метою встановлення, чи дотримання права iнтелектуальної власностi, пiдлягають обов'язковому переданню митницi для зберiгання в порядку, встановленому Митним кодексом України.

Начальник сектору захисту прав iнтелектуальної власностi регiональної митницi О.А. Кравчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.