ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до Закону України "Про захист населення вiд iнфекцiйних хвороб"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Абзац другий статтi 1 Закону України "Про захист населення вiд iнфекцiйних хвороб" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2000 р., N 29, ст. 228) викласти в такiй редакцiї:

     "iнфекцiйнi хвороби - розлади здоров'я людей, що викликаються живими збудниками (вiрусами, бактерiями, рикетсiями, найпростiшими, грибками, гельмiнтами, клiщами, iншими патогенними паразитами), продуктами їх життєдiяльностi (токсинами), патогенними бiлками (прiонами), передаються вiд заражених осiб здоровим i схильнi до масового поширення".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. До приведення законiв України, iнших нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз нормами цього Закону вони застосовуються у частинi, що не суперечить цьому Закону.

     3. Кабiнету Мiнiстрiв України:

     1) при пiдготовцi проектiв законiв України про Державний бюджет України на 2004 рiк i на наступнi роки передбачити кошти на створення, оснащення та функцiонування лабораторiй у наукових медичних установах i закладах охорони здоров'я з метою вивчення прiонних iнфекцiй, розроблення методiв їх дiагностики, лiкування та профiлактики, iндикацiї прiонiв у бiологiчних субстратах, що можуть бути факторами передачi iнфекцiї для людей;

     2) протягом трьох мiсяцiв пiсля набрання чинностi цим Законом:

     привести у вiдповiднiсть з цим Законом свої нормативно-правовi акти;

     забезпечити прийняття нормативно-правових актiв, передбачених цим Законом;

     забезпечити перегляд i скасування мiнiстерствами, iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв, що суперечать цьому Закону.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
5 червня 2003 року
N 913-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.