ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 03.12.96 N 11/2-8958

 

Начальникам територiальних митних управлiнь
Начальникам митниць


Про порядок митного оформлення товарiв, що надходять в Україну з Республiки Грузiя

     До вiдома та керiвництва в роботi повiдомляємо, що з 4 червня 1996 року набула чинностi Угода мiж Урядом України та Урядом Республiки Грузiя про вiльну торгiвлю, пiдписана 9 сiчня 1995 року.

     Вiдповiдно до статтi 1 зазначеної Угоди "Договiрнi Сторони не застосовують мито i/або iмпортне мито, а також податки та збори, що мають з митом еквiвалентну дiю, до товарiв, якi походять з митної територiї однiєї з Договiрних Сторiн i призначенi для митної територiї iншої Договiрної Сторони".

     Визначення країни походження товарiв, що ввозяться з Грузiї згiдно з статтею 1 Угоди здiйснюється вiдповiдно до Правил визначення країни походження, затверджених 24 вересня 1993 року.

     Виходячи з вищевказаного, товари, що ввозяться на митну територiю України та походять з Республiки Грузiя, не обкладаються ввiзним митом за умови дотримання правил "прямого вiдвантаження" та "безпосереднiй закупiвлi" та надання сертифiкату походження форми СТ-1.

     Податок на добавлену вартiсть, акцизний збiр та митнi збори при ввезеннi товарiв, що походять з Грузiї справляються в загальному порядку.

Перший заступник Голови комiтету О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.