ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 02.04.96 N 11/2-2196

 

Начальникам ТМУ
Начальникам митниць


     Для керiвництва в роботi надсилаємо Угоду мiж Україною та Естонською Республiкою про вiльну торгiвлю, пiдписану 24 травня 1995 року, Протокол А та Додатки I, II, III, IV, V до нього, якi є невiд'ємною частиною цiєї Угоди.

     Угода мiж Україною та Естонською Республiкою про вiльну торгiвлю набула чинностi з 14 березня 1996 року.

     Вiдповiдно до Угоди товари походженням з Естонської Республiки звiльняються вiд обкладення ввiзним митом за умови дотримання правила прямого транспортування (ст.14 Протоколу А) та засвiдчення походження сертифiкатами перемiщення форми EUR 1 (Додаток III до Протоколу А) та форми EUR 2 (Додаток IV Протоколу А), завiрених печатками Естонської сторони (вiдбитки печаток додаються).

     Податок на добавлену вартiсть, акцизний збiр та митнi збори справляються з естонських товарiв в установленому порядку згiдно з чинним законодавством України.

     Вiдповiдно до розпорядження КМУ вiд 18.03.96 N 190-р на виконання Угоди мiж Україною та Естонською Республiкою про вiльну торгiвлю Торгово-промисловiй палатi України, її регiональним вiддiленням та регiональним торгово-промисловим палатам надано право засвiдчувати походження українських товарiв i видавати сертифiкати європейського зразка (EUR 1).

Перший заступник Голови Комiтету О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.