КОМIСIЯ З ПИТАНЬ КООРДИНАЦIЇ ПРИЙМАННЯ, ТРАНСПОРТУВАННЯ, ОХОРОНИ ТА РОЗПОДIЛУ ГУМАНIТАРНОЇ ДОПОМОГИ, ЩО НАДХОДИТЬ IЗ ЗАРУБIЖНИХ КРАЇН, ПРИ КАБIНЕТI МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

вiд 28.02.97 р. N 28/ГД-5502


Про повноваження Комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України

     Постановою Верховної Ради України "Про тимчасовий порядок митного оформлення вантажiв з гуманiтарною допомогою, що надходять на митну територiю України вiд iноземних юридичних i фiзичних осiб" вiд 19 лютого 1997 р. N 85/97-ВР до законодавчого врегулювання порядку та умов отримання або надання гуманiтарної допомоги Комiсiя з питань гуманiтарної допомоги при Кабiнетi Мiнiстрiв України уповноважена на своїх засiданнях приймати рiшення про звiльнення вiд сплати ввiзного мита та iнших податкiв вантажiв гуманiтарної допомоги за винятком пiдакцизних товарiв (предметiв).

     Товари (предмети), що ввозяться як гуманiтарна допомога, пiдлягають обов'язковому декларуванню в митному органi з нанесенням на них клейма "Гуманiтарна допомога. Продаж заборонено". Митний орган здiйснює митне оформлення вантажiв з гуманiтарною допомогою без сплати митних зборiв.

     Митнi збори за знаходження вантажiв з гуманiтарною допомогою стягуються починаючи з 91-го календарного дня пiсля прийняття цих вантажiв пiд митний контроль.

     Отримувачами гуманiтарної допомоги можуть виступати лише юридичнi особи України.

     Для звiльнення вiд сплати мита та iнших податкiв отримувач гуманiтарної допомоги направляє до Комiсiї такi документи:

     - лист вiд органiзацiї-отримувача на iм'я голови Комiсiї з проханням звiльнити вантаж вiд обкладення митом i податками та з iнформацiєю про те, як буде розподiлятись гуманiтарна допомога;

     - копiї товарно-транспортних документiв з повним перелiком предметiв вантажу;

     - копiя документа, що засвiдчує безкоштовну передачу предметiв вантажу;

     - лист вiд комiсiї з питань гуманiтарної допомоги при обласнiй (мiськiй) держадмiнiстрацiї або органу центральної чи мiсцевої виконавчої влади про пiдтримку здiйснюваної програми гуманiтарної допомоги та про звiльнення вантажу вiд податкiв.

     Повний пакет документiв слiд направляти поштою на адресу Комiсiї: 252008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, або передавати через приймальну Кабiнету Мiнiстрiв України (вул. Садова, пiд'їзд N 6).

     Комiсiя розглядає поданi документи в перший i третiй четвер кожного мiсяця. На засiданнi Комiсiї розглядаються документи, прийнятi нею не пiзнiше нiж за 2 днi до чергового засiдання.

     Для зняття вантажiв, по яких прийняте позитивне рiшення Комiсiї, з-пiд митного контролю протокол засiдання Комiсiї направляється в Державну митну службу України (м. Київ, вул. Дегтярiвська, 11), котра дає вiдповiдну вказiвку митницям.

     Для скорочення термiну знаходження вантажу пiд митним контролем органiзацiям-отримувачам доцiльно погоджувати iз закордонними партнерами перелiки вантажiв гуманiтарної допомоги ще до вiдправлення таких вантажiв i направляти до Комiсiї необхiднi документи завчасно.

     Для товарiв, якi швидко псуються або потребують спецiальних умов зберiгання, попереднє погодження термiнiв ввезення таких товарiв з Комiсiєю з питань гуманiтарної допомоги є обов'язковим.

Заступник Голови Комiсiї Б. Ф. Омецинський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.