Документ скасований: Постанова КМУ № 419 від 22.05.2019

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 липня 1997 р. N 799


Про затвердження Порядку оформлення поштових вiдправлень з вкладенням матерiалiв звiтностi, розрахункових документiв i декларацiй

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 липня 2003 року N 1120

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

(вступна частина постанови iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2003 р. N 1120)

     Затвердити Порядок оформлення поштових вiдправлень з вкладенням матерiалiв звiтностi, розрахункових документiв i декларацiй, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО

Iнд.34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 липня 1997 р. N 799

ПОРЯДОК
оформлення поштових вiдправлень з вкладенням матерiалiв звiтностi, розрахункових документiв i декларацiй

     1. Цей Порядок визначає вимоги щодо оформлення поштових вiдправлень з вкладенням матерiалiв звiтностi, розрахункових документiв i декларацiй, що надсилаються платниками податку вiдповiдно до статтi 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами".

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2003 р. N 1120)

     2. Звiти, розрахунковi документи i декларацiї (далi - звiти) приймаються до вiдправлення листами (посилками, бандеролями) з оголошеною цiннiстю (далi - поштовi вiдправлення) з позначкою "Звiт" та з рекомендованим повiдомленням про вручення.

     3. Поштовi вiдправлення з вкладенням звiтiв приймають поштамти, вузли та вiддiлення поштового зв'язку (далi - пiдприємства поштового зв'язку).

     4. Поштовi вiдправлення здаються безпосередньо до пiдприємств поштового зв'язку у вiдкритому виглядi з описом вкладення.

     5. Упаковку поштових вiдправлень вибирає вiдправник з урахуванням того, що вона вiдповiдатиме характеру вкладення, часу знаходження в дорозi, умовам пересилки i виключатиме можливiсть пошкодження вкладення.

     6. На поштовому вiдправленнi у нижнiй правiй його частинi вiдправником пишеться найменування одержувача та його адреса в такiй послiдовностi: назва вулицi, номер будинку, найменування населеного пункту, району, областi.

     Найменування вiдправника та його адреса пишеться у лiвiй верхнiй частинi поштового вiдправлення в порядку, передбаченому для написання адреси одержувача.

     Поштовий iндекс на листах пишеться стилiзованими цифрами чорнилом або кульковою ручкою (за винятком червоного, жовтого та зеленого кольорiв).

     У верхнiй частинi поштового вiдправлення вiдправник робить позначку "Звiт".

     Вiдправник заповнює бланк рекомендованого повiдомлення про вручення на своє iм'я або на iм'я особи, якiй належить надiслати повiдомлення пiсля вручення поштового вiдправлення адресату, складає опис вкладення поштового вiдправлення у двох примiрниках iз зазначенням у ньому найменування одержувача та його адреси, поiменного перелiку предметiв, загальної вартостi вкладення i пiдписує його. Вартiсть поштового вiдправлення повинна вiдповiдати загальнiй сумi оголошеної цiнностi, зазначенiй в описi.

     7. Послуги, що надаються пiдприємствами поштового зв'язку, оплачуються за встановленими тарифами. Плата за пересилку поштових вiдправлень справляється пiд час їх приймання.

     8. Пiд час приймання поштових вiдправлень працiвник поштового зв'язку:

     обов'язково перевiряє правильнiсть написання адреси одержувача i вiдправника на поштовому вiдправленнi та повiдомленнi про вручення, наявнiсть позначки "Звiт", оформлення опису вкладення поштового вiдправлення;

     звiряє вкладення з описом, пiдписує опис та робить на ньому вiдбиток календарного штемпеля.

     Один примiрник опису працiвник вкладає в поштове вiдправлення, другий повертає вiдправниковi, запаковує, зважує, визначає вартiсть, проставляє на повiдомленнi про вручення необхiднi реквiзити та видає вiдправниковi квитанцiю.

     9. Поштовi вiдправлення, прийнятi в пiдприємствах зв'язку, обробляються вiдповiдно до технологiї обробки поштових вiдправлень.

     10. У мiстах Києвi та Севастополi, обласних центрах, мiстах обласного пiдпорядкування, районних центрах повiдомлення про вхiднi поштовi вiдправлення доставляються адресатам не пiзнiше робочого дня, що настає пiсля надходження вiдправлення до пiдприємства поштового зв'язку.

     В iнших населених пунктах, де є пiдприємство поштового зв'язку, повiдомлення про вхiднi поштовi вiдправлення доставляються того ж дня, якщо вiдправлення надiйшли до пiдприємства, що здiйснює доставку, за одну годину до виходу листонош на дiльницю.

     11. Поштовi вiдправлення видаються уповноваженим представникам адресатiв безпосередньо в пiдприємствах поштового зв'язку пiд розписку за пред'явленням документа, який засвiдчує особу.

     Доставка поштових вiдправлень безпосередньо одержувачу може здiйснюватися на договiрних засадах.

     Рекомендованi повiдомлення про вручення поштових вiдправлень видаються пiд розписку.

     12. Претензiя про розшук поштових вiдправлень подається вiдправником або одержувачем у письмовiй формi iз зазначенням виду поштового вiдправлення, його номера, дати i мiсця приймання, повної адреси одержувача i вiдправника, з пред'явленням квитанцiї або її копiї.

     13. Пiдприємства поштового зв'язку несуть майнову вiдповiдальнiсть за невиконання або неналежне виконання послуг вiдповiдно до законодавства.

     14. Спори мiж пiдприємством поштового зв'язку та вiдправником i (або) адресатом вирiшуються в установленому законом порядку.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.