ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.07.2003р. N 11/2-15-11004-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо порядку роботи вiддiлiв митних платежiв митниць

     У зв'язку з численними запитами митниць щодо порядку роботи вiддiлiв митних платежiв митниць з прийняттям наказу Держмитслужби "Про втрату чинностi наказом Держмитслужби вiд 06.09.99 N 570" вiд 30.05.03 N 378, повiдомляємо.

     Вiдповiдно до вимог пункту 1.3 Положення про вiддiл митних платежiв регiональної митницi, митницi прямого пiдпорядкування, митницi, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 28.12.99 N 864, зареєстрованого Мiнiстерством юстицiї України 27.01.2000 за N 50/4271, основним завданням вiддiлу митних платежiв є контроль за надходженням i справлянням податкiв та зборiв за вантажними митними декларацiями.

     Вiддiл митних платежiв веде облiк виключно митних платежiв, якi надiйшли на спецiальний рахунок митницi вiд платникiв - суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi як попередня оплата за митне оформлення за вантажними митними декларацiями.

     Крiм того, згiдно з пунктом 1.2 згаданого Положення забороняється покладати на спiвробiтникiв вiддiлу митних платежiв виконання функцiй i завдань, не передбачених Положенням.

     З огляду на викладене, покладати функцiї з органiзацiї справляння податкiв i зборiв в неторговому обiгу, здiйснювати ротацiю та змiнювати iснуючу штатну чисельнiсть вiддiлiв митних платежiв митниць можливо лише пiсля внесення вiдповiдних змiн до Положення про вiддiл митних платежiв регiональної митницi, митницi прямого пiдпорядкування, митницi та до штатного розпису митниць.

     Одночасно iнформуємо, що на цей час Держмитслужбою розробляється проект наказу щодо внесення вiдповiдних змiн до вказаного Положення, який найближчим часом буде надiслано до митниць на опрацювання.

Перший заступник Голови Служби О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.