ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 18 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Статтю 18 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 10, ст. 44) доповнити пунктом 18.3 такого змiсту:

     "18.3. Списання i розстрочення податкового боргу, пов'язаного з виплатою заробiтної плати негрошовою формою розрахункiв шляхом взаємозалiку заборгованостi по позиках та/або товарному кредиту.

     18.3.1. Списанню з платникiв податкiв пiдлягає податковий борг (включаючи пенi i штрафнi санкцiї), який рахується станом на 31 грудня 2001 року за даними податкових декларацiй, актiв звiрок, розрахункiв та даними бухгалтерського облiку платникiв податкiв i не сплачений на день набрання чинностi цим пунктом.

     При цьому списанню пiдлягає виключно податковий борг, що виник у зв'язку з погашенням (виплатою) кредиторської заборгованостi по заробiтнiй платi, яка рахувалася за даними бухгалтерського облiку платникiв податкiв станом на 31 грудня 1999 року, шляхом взаємозалiку дебiторської заборгованостi по позиках або товарному кредиту, згiдно з бухгалтерським облiком, за працiвниками платникiв податкiв.

     18.3.2. За бажанням платникiв податкiв податковий борг, що сформувався станом на 31 грудня 2001 року у зв'язку з погашенням (виплатою) кредиторської заборгованостi по заробiтнiй платi, яка виникла у перiод з 1 сiчня 2000 року по 31 грудня 2000 року за даними бухгалтерського облiку платникiв податкiв, шляхом закриття її взаємозалiком дебiторської заборгованостi по позиках i товарному кредиту, що рахувалася згiдно з бухгалтерським облiком за працiвниками платникiв податкiв, може бути розстрочений на умовах вимог пiдпункту 18.1.2 пункту 18.1 цiєї статтi.

     18.3.3. У разi якщо платники податкiв самостiйно виявляють податковi зобов'язання, якi виникли виключно у зв'язку з погашенням (виплатою) кредиторської заборгованостi по заробiтнiй платi взаємозалiком дебiторської заборгованостi по позиках i товарному кредиту на умовах вимог абзацу другого пiдпункту 18.3.1 i пiдпункту 18.3.2 цього пункту, а час i умови їх виникнення пiдтверджуються аудиторським висновком, i здiйснюють їх декларування протягом 60 календарних днiв з дня набрання чинностi цим пунктом, податковi зобов'язання (включаючи пенi) пiдлягають списанню або розстроченню залежно вiд часу їх виникнення у порядку, визначеному цiєю статтею. Остаточнi суми податкових зобов'язань пiдтверджуються актом перевiрки контролюючого органу".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ
11 липня 2003 року
N 1127-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.