Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 862 від 15.10.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

06.08.03 N 523


Про затвердження Примiрного положення про вiддiл (сектор) оформлення транспортних засобiв регiональної митницi (митницi)

     З метою вдосконалення органiзацiї оперативної роботи вiддiлiв (секторiв) оформлення транспортних засобiв з митного контролю й митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв) та для забезпечення їх ефективної дiяльностi наказую:

     1. Затвердити Примiрне положення про вiддiл (сектор) оформлення транспортних засобiв регiональної митницi (митницi), що додається.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць на основi Примiрного положення про вiддiл (сектор) оформлення транспортних засобiв регiональної митницi (митницi) у мiсячний термiн розробити та затвердити наказом митницi вiдповiднi положення в митницях.

     3. Визнати такими, що втратили чиннiсть, пункт 2 i додаток 2 до наказу Державної митної служби України вiд 11.02.98 N 74 "Про затвердження Типових положень".

     4. Пункти 3 та 4 наказу Державної митної служби України вiд 11.02.98 N 74 "Про затвердження Типових положень" уважати вiдповiдно пунктами 2 та 3.

     5. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) забезпечити тиражування та розсилку цього наказу регiональним митницям, митницям.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.

В.о. Голови Служби О.Б.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
06.08.03 N 523

Примiрне положення
про вiддiл (сектор) оформлення транспортних засобiв регiональної митницi (митницi)

1. Загальнi положення

     1.1. Вiддiл (сектор) оформлення транспортних засобiв (далi - вiддiл), є структурним пiдроздiлом регiональної митницi (митницi) i пiдпорядковується безпосередньо начальнику митницi.

     1.2. Вiддiл у своїй дiяльностi керується Конституцiєю України, Митним кодексом України та iншими законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України й Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї, наказами Державної митної служби України та регiональної митницi (митницi), а також цим Примiрним положенням.

     1.3. Особовий склад вiддiлу формується вiдповiдно до його примiрної структури в межах установленої штатної чисельностi й фонду заробiтної плати регiональної митницi (митницi).

     1.4. Начальник i особовий склад вiддiлу призначаються на посади та звiльняються з посад наказом регiональної митницi (митницi) пiсля погодження з Управлiнням технологiй митного контролю Державної митної служби України.

     1.5. Начальник вiддiлу пiдпорядковується начальниковi регiональної митницi (митницi) та одному iз заступникiв начальника регiональної митницi (митницi) вiдповiдно до розподiлу їх обов'язкiв.

     1.6. Функцiональнi обов'язки посадових осiб вiддiлу регламентуються їх посадовими iнструкцiями, якi затверджуються начальником регiональної митницi (митницi).

2. Основнi завдання вiддiлу

     2.1. Здiйснення митного контролю й митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв), що перемiщуються через митний кордон України фiзичними та юридичними особами, у зонах митного контролю, визначених вiдповiдно до законодавства України й наказiв Державної митної служби України, а також нарахування податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) згiдно iз законодавством України.

     2.2. Здiйснення контролю за виконанням зобов'язань про зворотне вивезення транспортних засобiв (номерних вузлiв), увезених в Україну фiзичними та юридичними особами для тимчасового користування.

     2.3. Здiйснення контролю за виконанням зобов'язань про зворотне ввезення транспортних засобiв (номерних вузлiв), вивезених з України фiзичними та юридичними особами для тимчасового користування.

     2.4. Пiдготовка та подання керiвництву регiональної митницi (митницi) пропозицiй щодо вдосконалення чинних нормативно-правових актiв з питань оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв).

     2.5. Взаємодiя з пiдроздiлами регiональної митницi (митницi) та iнших регiональних митниць (митниць) з питань, що належать до компетенцiї вiддiлу.

     2.6. Надання керiвництву регiональної митницi (митницi) статистичних даних з питань, що належать до компетенцiї вiддiлу.

3. Функцiї вiддiлу

     Вiддiл вiдповiдно до покладених на нього завдань виконує такi функцiї:

     3.1. Здiйснює митний контроль i митне оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв), що перемiщуються через митний кордон України фiзичними та юридичними особами.

     3.1.1. Перевiряє документи на транспортнi засоби (номернi вузли), наданi власниками останнiх, з метою встановлення законностi володiння, користування ними, ввезення їх в Україну, вивезення з України, а також визначення технiчних даних.

     3.1.2. Здiйснює допущення транспортних засобiв до перевезення вантажiв пiд митними печатками й пломбами.

     3.1.3. Здiйснює митний огляд транспортних засобiв (номерних вузлiв).

     3.1.4. Здiйснює нарахування податкiв та зборiв (обов'язкових платежiв).

     3.1.5. Видає згiдно iз законодавством України фiзичним та юридичним особам документи для реєстрацiї транспортних засобiв (номерних вузлiв) в органах ДАI МВС України, а також документи про сплату податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв).

     3.2. Здiйснює контроль за виконанням зобов'язань про зворотне вивезення транспортних засобiв (номерних вузлiв), що були ввезенi фiзичними та юридичними особами в Україну для тимчасового користування.

     3.3. Здiйснює контроль за виконанням зобов'язань про зворотне ввезення транспортних засобiв (номерних вузлiв), що були вивезенi фiзичними та юридичними особами з України для тимчасового користування.

     3.4. Складає протоколи про порушення митних правил.

     3.5. Здiйснює в установленому порядку обмiн iнформацiєю з пiдроздiлами мiнiстерств i вiдомств з питань перемiщення, митного оформлення та реєстрацiї транспортних засобiв (номерних вузлiв).

     3.6. Формує та подає керiвництву регiональної митницi (митницi) звiти про роботу вiддiлу й статистичнi данi з питань, що належать до компетенцiї вiддiлу.

4. Права начальника вiддiлу

     4.1. Вимагати вiд фiзичних i юридичних осiб документи, що пiдтверджують правомiрнiсть володiння, користування транспортними засобами (номерними вузлами), технiчнi та реєстрацiйнi документи на них, iншi документи, потрiбнi для митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв).

     4.2. Давати особовому складу вiддiлу доручення з питань митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв (номерних вузлiв) i контролювати їх виконання.

     4.3. У межах своїх повноважень вiзувати документи, що належать до компетенцiї вiддiлу.

     4.4. Готувати пропозицiї та клопотання керiвництву регiональної митницi (митницi) щодо призначення на посади й звiльнення з посад, а також заохочення працiвникiв вiддiлу та накладення на них стягнень.

     4.5. Одержувати в установленому порядку вiд структурних пiдроздiлiв регiональної митницi (митницi), митних та iнших державних органiв, фiзичних i юридичних осiб необхiдну iнформацiю та довiдковi матерiали для виконання завдань, покладених на вiддiл.

     4.6. За дорученням керiвництва регiональної митницi (митницi) та в межах компетенцiї вiддiлу брати участь у роботi комiсiй, делегацiй, експертних груп.

5. Вiдповiдальнiсть начальника вiддiлу

     Начальник вiддiлу несе персональну вiдповiдальнiсть за:

     5.1. Неякiсне та несвоєчасне виконання покладених на вiддiл завдань i функцiй, а також доручень, розпоряджень керiвництва регiональної митницi (митницi) i Державної митної служби України.

     5.2. Неналежну органiзацiю роботи вiддiлу, недотримання пiдпорядкованими посадовими особами законностi в їх службовiй дiяльностi.

     5.3. Стан трудової та виконавської дисциплiни у вiддiлi.

     5.4. Недотримання вимог Закону України "Про державну таємницю" та iнших нормативно-правових актiв України з питань охорони державної таємницi.

Начальник Управлiння технологiй митного контролю С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.