Документ скасований: Постанова КМУ № 832 від 31.08.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 24 липня 2003 р. N 1150


Про недолiки у роботi окремих органiв виконавчої влади iз забезпечення продовольчої безпеки та заходи щодо стабiлiзацiї ринку основних продовольчих товарiв

     У ситуацiї на внутрiшньому ринку зерна та продовольства, що склалася протягом квiтня - червня 2003 р., виявилися недолiки в системi забезпечення продовольчої безпеки держави, недосконалiсть механiзму оперативного реагування на кризовi явища, вiдсутнiсть комплексного пiдходу до запобiгання їх можливим проявам, а також негативним наслiдкам, зокрема погiршення життя соцiальне незахищених верств населення.

     Керiвники Мiнiстерства аграрної полiтики, Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Антимонопольного комiтету не забезпечили функцiонування системи вивчення попиту та пропонування, проведення цiнової полiтики на ринку продукцiї галузей агропромислового комплексу. Складання галузевих та мiжгалузевих балансiв потреб у сiльськогосподарськiй продукцiї та харчових продуктах, а також визначення державних потреб у цiй продукцiї залишаються незадовiльними.

     Голови Днiпропетровської, Полтавської, Херсонської, Чернiвецької обласних державних адмiнiстрацiй та Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим не забезпечили стабiльностi цiн на хлiб, борошно, крупи, а також їх наявнiсть у торговельнiй мережi у необхiдних обсягах, не перешкоджали проявам монополiзму та безпiдставному зростанню ажiотажного попиту на них.

     У регiонах України вiдмiчається високий ступiнь монополiзацiї ринкiв продовольчих товарiв, зокрема щодо оптових постачальникiв. Керiвники мiсцевих органiв виконавчої влади не повною мiрою реалiзують наданi в цiй сферi повноваження, не створюють належних умов для безперешкодної реалiзацiї продукцiї сiльськогосподарськими виробниками та власниками присадибних дiлянок. Правоохороннi органи також не придiляють належної уваги ситуацiї, що склалася.

     Така безвiдповiдальнiсть дискредитує Уряд, погiршує стан захищеностi населення, створює передумови для посилення соцiальної напруженостi у суспiльствi.

     З метою подолання негативних наслiдкiв бездiяльностi окремих посадових осiб, а також стабiлiзацiї ринку основних продовольчих товарiв та запобiгання ажiотажному попиту на харчовi продукти першої необхiдностi Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. За невиконання доручень Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України та неналежне виконання службових обов'язкiв щодо створення умов ефективного функцiонування ринку зерна, задоволення потреб населення у продуктах першої необхiдностi як необхiдних складових продовольчої безпеки держави звернутися до Президента України з поданням про звiльнення iз займаних посад:

     голови Днiпропетровської обласної державної адмiнiстрацiї Швеця М.А.; голови Полтавської обласної державної адмiнiстрацiї Томiна Є.Ф.; голови Чернiвецької обласної державної адмiнiстрацiї Бауера Т.Й.; заступника Державного секретаря Мiнiстерства аграрної полiтики Шмiдта Р.М.;

     голiв районних державних адмiнiстрацiй:

     Теплицької (Вiнницька область) - Войтенка О.I., Барської (Вiнницька область) - Масного В.Ф., Локачинської (Волинська область) - Максим'юка В.С., Петрикiвської (Днiпропетровська область) - Кравця М.М., Пологiвської (Запорiзька область) - Тоцького В.П., Бериславської (Херсонська область) - Калiнчука I.Г., Новотроїцької (Херсонська область) - Каська О.П., Скадовської (Херсонська область) - Таранова В.О.

     Звернути увагу Вiце-прем'єр-мiнiстра Кириленка I.Г., Мiнiстра аграрної полiтики Рижука С.М., Мiнiстра економiки та з питань європейської iнтеграцiї Хорошковського В.I. на неналежне виконання ними посадових обов'язкiв щодо забезпечення стабiльностi ринку зерна та продовольства.

     Звiльнити iз займаної посади директора Державного департаменту продовольства Жихарєва Ю.В.

     Оголосити догану головам районних державних адмiнiстрацiй: Овруцької (Житомирська область) - Болещуку М.I., Канiвської (Черкаська область) - Хилi В.А.

     2. Визнати незадовiльною роботу Голови Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим (Кунiцина С.В.), голiв обласних державних адмiнiстрацiй: Житомирської (Рудченка М.М.), Тернопiльської (Курницького I.I.), Чернiгiвської (Мельничука В.В.), Херсонської (Юрченка А.П.) та iнших голiв державних адмiнiстрацiй щодо недопущення безпiдставного пiдвищення цiн, забезпечення потреб населення у продуктах харчування i попередити, що у разi невжиття ними ефективних заходiв для значного полiпшення роботи з виконання актiв Президента України i Кабiнету Мiнiстрiв України буде розглянуто питання про доцiльнiсть подальшого їх перебування на займаних посадах.

     3. Головi Херсонської обласної державної адмiнiстрацiї Юрченку А.П. притягти до дисциплiнарної вiдповiдальностi першого заступника голови обласної державної адмiнiстрацiї Конєва О.В., заступника голови з питань агропромислового комплексу i продовольства Єрмака О.I., а також керiвникiв структурних пiдроздiлiв адмiнiстрацiї, якi не забезпечили виконання заходiв щодо недопущення пiдвищення цiн на продовольчi товари.

     4. Головам обласних державних адмiнiстрацiй: Львiвської (Сендега О.С.), Запорiзької (Карташов Є.Г.), Кiровоградської (Черновол М.I.), Чернiвецької та Чернiгiвської (Мельничук В.В.) звiльнити iз займаних посад заступникiв голiв з питань агропромислового комплексу.

     5. До розгляду питання про вiдповiднiсть займаним посадам заступникiв голiв обласних державних адмiнiстрацiй з питань агропромислового комплексу: Одеської (Мирошнiкова А.М.), Миколаївської (Шульги I.Д.), Днiпропетровської (Волосянка М.I.), Полтавської (Данченка В.Г.) повернутись у вереснi 2003 р. за результатами аналiзу забезпечення цих областей насiнням озимих культур та їх посiву на прогнозованих площах.

     6. Мiнiстру аграрної полiтики Рижуку С.М.:

     внести до 1 серпня 2003 р. пропозицiї Кабiнетовi Мiнiстрiв України щодо розширення функцiй, повноважень та кадрового посилення керiвництва Державного департаменту продовольства;

     застосувати до посадових осiб, якi не забезпечили виконання покладених на них обов'язкiв щодо постiйного вивчення рiвня цiн на продовольчi товари та своєчасного внесення пропозицiй стосовно полiпшення стану, а також розв'язання проблем, що виникли на внутрiшньому ринку продукцiї сiльськогосподарського виробництва, заходи дисциплiнарного стягнення, аж до звiльнення.

     7. Мiнiстру економiки та з питань європейської iнтеграцiї Хорошковському В.I.:

     вжити заходiв змiцнення керiвних кадрiв обласних цiнових iнспекцiй у тих регiонах, де було допущено прорахунки в органiзацiї та проведеннi монiторингу на ринку продовольства, та недостатнє здiйснення запобiжних заходiв щодо полiпшення ситуацiї;

     внести пропозицiї щодо порядку призначення Кабiнетом Мiнiстрiв України начальникiв обласних державних iнспекцiй з контролю за цiнами.

     Взяти до вiдома, що постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 липня 2003 р. N 1032 звiльнено Дьякона Г.А. з посади начальника Державної iнспекцiї з контролю за цiнами.

     8. Визнати незадовiльною роботу правоохоронних органiв у ситуацiї, що склалася, зокрема у зв'язку з несвоєчасним реагуванням на прояви порушень законодавства на ринку зерна та продовольства, а також невжиттям адекватних заходiв.

     9. Визнати недостатнiм рiвень роботи Центральної спiлки споживчих товариств iз закупiвлi у населення надлишкiв сiльськогосподарської продукцiї, зокрема зерна, та запропонувати головi правлiння зазначеної Спiлки Бабенку С.Г. вжити заходiв до iстотного полiпшення стану справ.

     10. Головi Антимонопольного комiтету Костусєву О.О. розглянути питання щодо:

     вiдповiдальностi заступника Голови Антимонопольного комiтету Черненка С.О. та керiвникiв вiдповiдних структурних пiдроздiлiв Комiтету за неналежне виконання актiв i доручень Президента України та Кабiнету Мiнiстрiв України;

     вiдповiдностi займаним посадам керiвника Хмельницького обласного територiального вiддiлення Говорецького Б.Б., керiвника Запорiзького територiального вiддiлення Костенко Н.I. та керiвника територiального вiддiлення в Автономнiй Республiцi Крим Помiлуйка I.М. у зв'язку з незадовiльним контролем за дотриманням законодавства про захист економiчної конкуренцiї;

     проведення ретельного аналiзу ефективностi впливу територiальних вiддiлень Антимонопольного комiтету на процеси стабiлiзацiї i полiпшення стану споживчого ринку продовольчих товарiв у регiонах, забезпечення дотримання суб'єктами пiдприємництва антимонопольного законодавства, звернувши особливу увагу на монополiзацiю посередницької дiяльностi при закупiвлi, переробцi та реалiзацiї сiльськогосподарської продукцiї.

     Про результати проведеного аналiзу поiнформувати Кабiнет Мiнiстрiв України.

     11. Головi Державного комiтету з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики Школьнику Л.С. проаналiзувати у мiсячний строк роботу структурних пiдроздiлiв центрального апарату та обласних управлiнь Комiтету щодо виконання покладених на них функцiй iз забезпечення захисту прав споживачiв, вжити заходiв до усунення недолiкiв у їх роботi та притягнення до дисциплiнарної вiдповiдальностi посадових осiб, якi їх допустили.

     12. Державному комiтетовi з державного матерiального резерву забезпечити у липнi 2003 р. вiдпуск борошна в обсязi 66 тис. тонн (за графiком згiдно з додатком 1), а в серпнi та вереснi - не менш як 50 тис. тонн щомiсяця.

     Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям забезпечити цiльове використання зазначеного борошна на регiональному рiвнi.

     13. Державному комiтетовi з державного матерiального резерву, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Мiнiстерству фiнансiв, Мiнiстерству юстицiї подати у двотижневий строк на розгляд Кабiнетовi Мiнiстрiв України пропозицiї щодо:

     внесення змiн до Закону України "Про Державний матерiальний резерв" щодо визначення особливостей формування та використання зерна державного резерву для забезпечення потреб внутрiшнього ринку та виконання зобов'язань за мiжнародними договорами;

     визначення порядку використання коштiв Державного бюджету на 2003 рiк в обсязi 400 млн. гривень на закупiвлю вiтчизняних зернових сiльськогосподарських культур.

     14. Державному комiтетовi з державного матерiального резерву здiйснити закупiвлю продовольчого зерна врожаю 2003 року в обсязi не менш як 1 млн. тонн (без урахування операцiй, пов'язаних з дотриманням обсягiв незнижуваного резерву).

     15. Утворити робочу групу у складi Ярошенка Ф.О. (керiвник) та Першина В.Л., Лузана Ю.Я., Кучера М.I., Песоцького М.Ф., Вандина Ю.О. для опрацювання узгоджених пропозицiй щодо встановлення оптимальних цiн на вiтчизняне та iмпортоване продовольче зерно, що закуповується у поточному роцi до державного резерву та для регiональних потреб.

     16. Центральнiй спiлцi споживчих товариств забезпечити протягом липня - листопада 2003 р. закупiвлю зерна у фермерiв та населення в обсязi не менш як 0,5 млн. тонн.

     Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним державним адмiнiстрацiям сприяти органiзацiям споживчої кооперацiї у здiйсненнi зазначеної закупiвлi та зберiганнi зерна.

     17. Мiнiстерству внутрiшнiх справ разом з Мiнiстерством аграрної полiтики, Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними державними адмiнiстрацiями забезпечити постiйний контроль за своєчасним i в повному обсязi здiйсненням розрахункiв з власниками переданих в оренду земельних та майнових паїв.

     Просити Генеральну прокуратуру посилити нагляд за дотриманням законодавства з питань ринку зерна i функцiонування агропромислового комплексу та сприяти посиленню захисту прав i законних iнтересiв власникiв земельних та майнових паїв.

     18. Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Службi безпеки, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї разом з вiдповiдними органами виконавчої влади забезпечити здiйснення практичних заходiв щодо запобiгання можливим зловживанням у процесi виробництва, руху та зберiгання зерна.

     Доручити Мiнiстерству внутрiшнiх справ утворити вiдповiднi робочi групи iз залученням представникiв зазначених правоохоронних органiв та мiсцевих органiв виконавчої влади для проведення перевiрок стану дотримання законодавства на ринку зерна та продовольства.

     19. Просити Генеральну прокуратуру провести перевiрку стану забезпечення збереження та наявностi зерна державного матерiального резерву, яке перебуває на вiдповiдальному зберiганнi.

     20. Мiнiстерству фiнансiв пiд час формування проекту Державного бюджету України на 2004 рiк передбачити видатки в обсязi не менш як 400 млн. гривень на закупiвлю Державним комiтетом з державного матерiального резерву зерноврожаю 2004 року.

     21. Державнiй акцiонернiй компанiї "Хлiб України" передати до 10 серпня 2003 р. до сфери управлiння Державного комiтету з державного матерiального резерву Керченський, Полтавський, Нiжинський та Неполоковецький комбiнати хлiбопродуктiв.

     22. Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї забезпечити проведення:

     оперативного монiторингу iмпорту зерна (кiлькiсть, види, якiсть, країни-постачальники, цiна);

     реєстрацiї всiх контрактiв на зерно, що iмпортується та експортується, на акредитованих Мiнiстерством аграрної полiтики товарних бiржах.

     23. Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї i Державному комiтету статистики забезпечити складання щомiсяця балансiв основних продовольчих товарiв.

     24. Мiнiстерству аграрної полiтики разом з Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями удосконалити порядок декларування залишкiв зерна, забезпечити повноту звiтностi щодо їх обсягу.

     25. Мiнiстерству фiнансiв разом з Мiнiстерством аграрної полiтики забезпечити фiнансування за рахунок державного бюджету у липнi - груднi 2003 р. iнтервенцiйних та заставних операцiй iз зерном, якi здiйснюються Державною акцiонерною компанiєю "Хлiб України" за графiком та в обсягах згiдно з додатком 2.

     26. Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Мiнiстерству фiнансiв, Державному комiтету з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики, Мiнiстерству юстицiї забезпечити протягом липня - серпня 2003 р. введення в обiг складських документiв на зерно, технiчного регламенту сертифiкацiї зернових складiв, державних реєстрiв сертифiкованих складiв та складських документiв на зерно.

     27. Мiнiстерству аграрної полiтики, Державному комiтетовi з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики запровадити у тритижневий строк новий державний стандарт на пшеницю, гармонiзований з мiжнародними вимогами, зокрема передбачивши вiдмову вiд її подiлу за класами.

     28. Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям:

     забезпечити формування регiональних запасiв продовольчого зерна до урожаю 2004 року, визначивши джерела фiнансування, в тому числi за рахунок мiсцевих бюджетiв згiдно з додатком 3;

     проводити постiйний монiторинг руху товарних потокiв зерна та цiн на регiональних ринках, оперативно вживати заходiв з метою забезпечення наявностi в роздрiбнiй мережi хлiба та хлiбобулочних виробiв, борошна, крупiв, макаронних виробiв, цукру тощо;

     не допускати адмiнiстративного втручання, яке б перешкоджало вiльному руху товарних потокiв зерна, зокрема мiж регiонами, та скасувати ранiше прийнятi рiшення з цих питань.

     29. Мiнiстерству аграрної полiтики разом з Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними державними адмiнiстрацiями:

     органiзувати до 15 серпня 2003 р. укладення договорiв та закупiвлю насiння для потреб регiонiв, якi не забезпеченi власним його виробництвом;

     активiзувати роботу щодо залучення кредитних ресурсiв для закупiвлi насiння озимих культур;

     проводити, починаючи з липня 2003 р., монiторинг накопичення обсягiв насiння до рiвня потреби i про результати подавати зведену iнформацiю Кабiнетовi Мiнiстрiв України.

     30. Мiнiстерству аграрної полiтики разом з Мiнiстерством фiнансiв забезпечити фiнансування наповнення державного резервного насiннєвого фонду насiнням зернових сiльськогосподарських культур за графiком згiдно з додатком 4. Оперативно подавати регiонам допомогу в забезпеченнi насiнням господарств, якi постраждали вiд стихiйного лиха.

     31. Державнiй iнспекцiї з контролю за цiнами, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї, Антимонопольному комiтетовi систематично проводити перевiрки стану дотримання дисциплiни цiн та вимог антимонопольного законодавства про захист економiчної конкуренцiї на основнi види продуктiв харчування, вживати заходiв до притягнення осiб, винних у виявлених порушеннях, до вiдповiдальностi. Про результати проведеної роботи щомiсяця iнформувати Кабiнет Мiнiстрiв України та регулярно повiдомляти у засобах масової iнформацiї.

     32. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї разом з Мiнiстерством юстицiї та iншими заiнтересованими органами виконавчої влади за результатами перевiрок подати до 1 вересня 2003 р. Кабiнетовi Мiнiстрiв пропозицiї про внесення змiн до вiдповiдних законiв з метою їх удосконалення.

     33. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Мiнiстерству аграрної полiтики, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним державним адмiнiстрацiям посилити увагу до проведення постiйного монiторингу рiвня цiн на основнi види продуктiв харчування, а також аналiзу їх обгрунтованостi, величини торговельних надбавок, рiвня рентабельностi та вжити заходiв до недопущення їх безпiдставного пiдвищення.

     Iнформацiю про одержанi результати щотижня публiкувати в газетi "Урядовий кур'єр" та передавати в iнформацiйнiй програмi на каналi УТ-1.

     34. Головному контрольно-ревiзiйному управлiнню за участю Мiнiстерства аграрної полiтики та представникiв правоохоронних органiв посилити постiйний контроль за цiльовим використанням бюджетних коштiв, якi видiляються на пiдтримку сiльського господарства та для стабiлiзацiї ситуацiї на споживчому ринку, i щомiсяця iнформувати Кабiнет Мiнiстрiв України про його результати.

     35. Мiнiстерству аграрної полiтики разом з Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї:

     проводити починаючи з липня 2003 р. аукцiони з визначення суб'єктiв iмпорту цукру-сирцю та монiторинг виконання угод щодо такого iмпорту;

     забезпечити проведення обов'язкової реєстрацiї всiх контрактiв на iмпорт цукру-сирцю на акредитованих Мiнiстерством аграрної полiтики аграрних бiржах.

     36. Затвердити графiк фiнансування за рахунок державного бюджету заходiв з подолання наслiдкiв стихiйного лиха в сiльському господарствi та розвитку аграрного ринку на 2003 рiк згiдно з додатком 5.

     37. Державному комiтетовi статистики разом з Мiнiстерством аграрної полiтики i Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї запровадити для всiх учасникiв зернового ринку, включаючи особистi селянськi господарства, додаткову щомiсячну статистичну звiтнiсть з виробництва та руху зерна.

     38. Фонду державного майна за участю працiвникiв правоохоронних органiв провести суцiльну перевiрку дотримання законодавства пiд час приватизацiї об'єктiв хлiбоприймального, борошномельного, хлiбопекарного призначення та виконання власниками приватизацiйних зобов'язань i за її результатами вжити заходiв вiдповiдно до законодавства, включаючи реприватизацiю.

     39. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї разом з Мiнiстерством аграрної полiтики розробити методику складання балансiв зерна та основних продовольчих ресурсiв та запровадити її у поточному роцi у практику роботи органiв виконавчої влади.

     40. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Мiнiстерству фiнансiв передбачати починаючи з 2004 року фiнансування формування у державному матерiальному резервi продовольчих запасiв зерна, цукру, крупiв, макаронних виробiв тощо.

     41. Надати Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям право тимчасово регулювати цiни на зерно, борошно, хлiб i хлiбобулочнi вироби, макароннi вироби, крупи, цукор, яловичину, ковбаси варенi, молоко, сир, масло вершкове та олiю.

     42. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Антимонопольному комiтетовi, Державнiй податковiй адмiнiстрацiї разом з Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями забезпечити проведення перевiрок з метою виявлення необгрунтованого завищення цiн на основнi продовольчi товари та застосування у разi потреби санкцiй, передбачених статтею 14 Закону України "Про цiни i цiноутворення".

     43. Державному комiтетовi телебачення i радiомовлення, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї, Антимонопольному комiтетовi, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям посилити роз'яснювальну роботу та постiйно iнформувати населення про реальний стан справ на споживчому ринку.

     44. Мiнiстерству транспорту у двотижневий строк знизити тарифи на транспортування залiзничним транспортом зерна, що завозиться за iмпортом.

     45. Мiнiстерству аграрної полiтики за погодженням з вiдповiдними центральними органами виконавчої влади внести в установленому порядку пропозицiї щодо змiн до Положення про Мiнiстерство аграрної полiтики.

     46. Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї визначитися щодо необхiдностi прийняття нормативно-правового акта про вiднесення прогнозних показникiв валового збору зерна до конфiденцiйної iнформацiї.

     47. Мiнiстру аграрної полiтики Рижуку С.М., Мiнiстру економiки та з питань європейської iнтеграцiї Хорошковському В.I., Головi Державного комiтету з державного матерiального резерву Песоцькому М.Ф. визначитися щодо можливих обсягiв iмпорту продовольчого зерна на прийнятних умовах.

     48. Головi Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй розглянути питання щодо усунення недолiкiв у забезпеченнi продовольчої безпеки та вжиття заходiв для стабiлiзацiї мiсцевих ринкiв основних продовольчих товарiв на засiданнях Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим та колегiй державних адмiнiстрацiй, а також забезпечити розгляд зазначеного питання, зокрема щодо балансiв продовольчих ресурсiв на 2003-2004 роки, на засiданнях колегiй обласних державних адмiнiстрацiй та засiданнях вiдповiдних органiв мiсцевого самоврядування мiст.

     49. Доповнити пункт 12 додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 грудня 1996 р. N 1548 "Про встановлення повноважень органiв виконавчої влади та виконавчих органiв мiських рад щодо регулювання цiн (тарифiв)" (ЗП України, 1996 р., N 21, ст. 596; Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 6, с. 50, число 14, с. 52; 1998 р., N 4, ст. 143; 2000 р., N 28, ст. 1167; 2001 р., N 47, ст. 2073; 2002 р., N 8, ст. 344, N 11, ст. 511, N 30, ст. 1427, N 52, ст. 2396; 2003 р., N 4, ст. 143, N 21, ст. 928, ст. 939, iз змiнами, внесеними постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 липня 2003 р. N 1068 абзацами такого змiсту:

     "граничнi торговельнi надбавки на зерно, борошно, хлiб i хлiбобулочнi вироби, макароннi вироби, крупи, цукор, яловичину, ковбаси варенi, молоко, сир, масло вершкове та олiю;

     граничний рiвень цiн на зерно сiльськогосподарських культур".

     50. Персональну вiдповiдальнiсть за формування продовольчих балансiв, стабiлiзацiю споживчого ринку, виважену державну цiнову полiтику на основнi продукти харчування, закупiвлю зерна до державного резерву та регiональних ресурсiв покласти на Вiце-прем'єр-мiнiстра України Кириленка I.Г., мiнiстрiв - Рижука С.М., Хорошковського В.I., голiв обласних державних адмiнiстрацiй.

     Про виконання доповiсти на засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв України у жовтнi поточного року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 22

 

Додаток 1
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 липня 2003 р. N 1150

(Текст не для друку)

Додаток 2
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 липня 2003 р. N 1150

(Текст не для друку)

Додаток 3
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 липня 2003 р. N 1150

(Текст не для друку)

Додаток 4
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 липня 2003 р. N 1150

(Текст не для друку)

Додаток 5
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 липня 2003 р. N 1150

(Текст не для друку)

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.