Документ скасований: Постанова КМУ № 362 від 24.03.2004

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 21 серпня 2003 р. N 1314


Про затвердження Порядку використання коштiв державного бюджету, що спрямовуються на часткову компенсацiю вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва

     Вiдповiдно до статтi 729 Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рiк" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок використання коштiв державного бюджету, що спрямовуються на часткову компенсацiю вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва, що додається.

     2. Пункт 5 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31 березня 2003 р. N 414 "Про порядок зарахування коштiв до державного бюджету у рахунок погашення заборгованостi за кредитами, залученими державою або пiд державнi гарантiї i наданими для закупiвлi сiльськогосподарської технiки iноземного виробництва" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 14, ст. 618) викласти у такiй редакцiї:

     "5. Мiнiстерству аграрної полiтики спрямовувати кошти, якi надiйдуть до спецiального фонду державного бюджету у рахунок погашення заборгованостi за кредитами, залученими державою або пiд державнi гарантiї i наданими для закупiвлi сiльськогосподарської технiки iноземного виробництва (крiм вартостi вилученої i переданої Нацiональнiй акцiонернiй компанiї "Украгролiзинг" у державну власнiсть сiльськогосподарської технiки), насамперед на погашення кредиторської заборгованостi, яка виникла у 2002 роцi у процесi виконання бюджетної програми з часткової компенсацiї вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва, взятої на облiк в органах Державного казначейства.

     Залишок коштiв спрямовується на здiйснення видаткiв на часткову компенсацiю вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва та придбання сiльськогосподарської технiки на умовах фiнансового лiзингу i заходи, пов'язанi з операцiями фiнансового лiзингу в обсягах визначених Законом України "Про Державний бюджет України на 2003 рiк".

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 21 серпня 2003 р. N 1314

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету, що спрямовуються на часткову компенсацiю вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва

     1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв спецiального фонду державного бюджету (КПКВ 2801430 "Часткова компенсацiя вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва") на часткову компенсацiю сiльськогосподарським пiдприємствам усiх форм власностi та господарювання (далi - сiльгосппiдприємства) вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва.

     2. Часткова компенсацiя вартостi складної сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва (далi - часткова компенсацiя вартостi технiки) встановлюється у розмiрi 30 вiдсоткiв згiдно з перелiком та цiнами, рекомендованими Мiжвiдомчою експертною радою з питань визначення прiоритетiв у виробництвi нової технiки та обладнання для сiльськогосподарських товаровиробникiв.

     3. Кошти, якi надходитимуть з державного бюджету на часткову компенсацiю вартостi технiки, спрямовуються насамперед на погашення бюджетних зобов'язань 2002 року, взятих на облiк в органах Державного казначейства в частинi загального та спецiального фондiв.

     4. Мiнiстерство агропромислового комплексу Автономної Республiки Крим, головнi управлiння сiльського господарства i продовольства облдержадмiнiстрацiй:

     на пiдставi заявок сiльгосппiдприємств на конкурсних засадах, визначених Мiнагрополiтики, визначають сiльгосппiдприємства, яким надається часткова компенсацiя вартостi технiки в межах фактичного надходження бюджетних коштiв;

     за результатами конкурсу пiсля погашення у повному обсязi бюджетних зобов'язань 2002 року в межах фактичного надходження бюджетних коштiв видають сiльгосппiдприємствам довiдки щодо надання часткової компенсацiї вартостi технiки за рахунок державного бюджету за формою, визначеною Мiнагрополiтики, на пiдставi якої сiльгосппiдприємства укладають договори купiвлi-продажу iз заводами-виготовлювачами та проводять оплату 70 (або 100) вiдсоткiв вартостi технiки;

     за поданими сiльгосппiдприємством копiєю договору iз заводом-виготовлювачем та копiєю платiжного документа з вiдбитком печатки установи банку про сплату 70 (або 100) вiдсоткiв вартостi технiки складають у межах фактичного надходження коштiв реєстр сiльгосппiдприємств, якi отримують часткову компенсацiю вартостi технiки вiтчизняного виробництва (далi - реєстр), i подають його Мiнагрополiтики за визначеною ним формою.

     5. Мiнагрополiтики на пiдставi отриманих реєстрiв подає Державному казначейству розподiл коштiв у межах їх наявностi.

     Зазначенi кошти вiдповiдно до порядку касового виконання державного бюджету за видатками спрямовуються Мiнiстерству агропромислового комплексу Автономної Республiки Крим, головним управлiнням сiльського господарства i продовольства облдержадмiнiстрацiй.

     Мiнiстерство агропромислового комплексу Автономної Республiки Крим, головнi управлiння сiльського господарства i продовольства облдержадмiнiстрацiй на пiдставi пiдтвердних документiв (рахунок-фактура, примiрник платiжного документа з вiдбитком печатки установи банку про сплату 70 вiдсоткiв вартостi технiки, копiя договору iз заводом-виготовлювачем) здiйснюють оплату рахункiв на користь заводу-виготовлювача.

     У разi сплати сiльгосппiдприємством заводу-виготовлювачу 100-вiдсоткової вартостi технiки компенсацiя у розмiрi 30 вiдсоткiв перераховується сiльгосппiдприємству на його поточний рахунок.

     6. Мiнiстерство агропромислового комплексу Автономної Республiки Крим, головнi управлiння сiльського господарства i продовольства облдержадмiнiстрацiй у 10-денний строк пiсля чергового надходження коштiв подають Мiнагрополiтики звiти про надання часткової компенсацiї вартостi сiльськогосподарської технiки вiтчизняного виробництва за визначеною ним формою.

     Мiнагрополiтики до 15 числа мiсяця, що настає за звiтним перiодом, подає звiт Мiнфiну.

     7. Мiнагрополiтики може перерозподiляти невикористанi бюджетнi кошти, передбаченi на часткову компенсацiю вартостi технiки, за регiонами.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.