Документ скасований: Постанова КМУ № 406 від 28.05.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 16 вересня 2003 р. N 1457


Про затвердження Порядку реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з нафтою

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 20 листопада 2003 року N 1782

(У назвi i текстi постанови та Порядку, затвердженого зазначеною постановою, слова "та нафтопродукти" в усiх вiдмiнках виключено згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 листопада 2003 року N 1782)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з нафтою за кодом згiдно з УКТЗЕД 2709009000 (додається).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.11.2003 р. N 1782)

     2. Мiнiстерству палива та енергетики за погодженням з Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї розробити Порядок погодження зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з нафтою.

     3. Мiнiстерству палива та енергетики запровадити складання поточних та прогнозних щомiсячних балансiв нафти.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 37

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 16 вересня 2003 р. N 1457

ПОРЯДОК
реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з нафтою

     1. Цей Порядок визначає процедуру реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з нафтою за кодом згiдно з УКТЗЕД 2709009000.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.11.2003 р. N 1782)

     2. Для реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) на здiйснення експертних операцiй з нафтою (далi - зовнiшньоекономiчний контракт) суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi подає Мiнекономiки такi документи:

     супровiдний лист;

     iнформацiйну картку зовнiшньоекономiчного контракту за формою, встановленою Мiнекономiки;

     оригiнал зовнiшньоекономiчного контракту з усiма дiючими на дату подання додатками, специфiкацiями, додатковими угодами та iншими документами, якi є невiд'ємними частинами контракту, та його завiрену копiю;

     копiю свiдоцтва про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     копiю витягу з торговельного, банкiвського або судового реєстру про реєстрацiю iноземного суб'єкта господарської дiяльностi або копiю його реєстрацiйного посвiдчення, виданого компетентним органом iноземної держави;

     лист-погодження зовнiшньоекономiчного контракту Мiнпаливенерго;

     документ, що пiдтверджує оплату послуг з реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту.

     Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть вiдомостей, що мiстяться у поданих для реєстрацiї документах, несе суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3. Мiнпаливенерго протягом трьох робочих днiв пiсля звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi погоджує зовнiшньоекономiчний контракт.

     4. Мiнекономiки протягом трьох робочих днiв пiсля подання документiв, передбачених пунктом 2 цього Порядку, реєструє та оформлює їх i видає картку реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту, складену за формою, встановленою Мiнекономiки, яка є документом, що пiдтверджує реєстрацiю зовнiшньоекономiчного контракту.

     Датою подання документiв на реєстрацiю зовнiшньоекономiчного контракту є день реєстрацiї заяви (супровiдного листа) в журналi встановленого зразка, який веде Мiнекономiки, за умови подання документiв, зазначених у пунктi 2 цього Порядку.

     5. Вiдомостi, що мiстяться у документах, поданих для реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту, не пiдлягають розголошенню. Розголошення таких вiдомостей тягне за собою вiдповiдальнiсть згiдно iз законодавством.

     6. У реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту може бути вiдмовлено у разi:

     подання не всiх документiв, передбачених пунктом 2 цього Порядку:

     невiдповiдностi умов зовнiшньоекономiчного контракту законодавству у сферi, зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     застосування до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi або до його iноземного контрагента спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", що дiють на момент звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi про реєстрацiю зовнiшньоекономiчного контракту;

     порушення суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi або його iноземним контрагентом законодавства у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     7. У разi вiдмови в реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту Мiнекономiки надсилає заявнику протягом трьох днiв пiсля прийняття такого рiшення повiдомлення з обгрунтуванням причин вiдмови.

     Заявник має право доопрацювати документи згiдно з вимогами цього Порядку. У такому разi строк розгляду продовжується до внесення заявником доопрацьованих документiв.

     8. Картка реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту та оригiнал зовнiшньоекономiчного контракту видаються заявниковi або уповноваженiй ним особi.

     9. Строк дiї картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту один рiк з дати її оформлення.

     Мiнекономiки за бажанням суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi може скоротити строк дiї картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту, про що в нiй робиться вiдповiдний запис.

     У разi втрати картки-облiку зовнiшньоекономiчного контракту її дублiкат не видається.

     10. У разi змiни умов зовнiшньоекономiчного контракту вiн пiдлягає перереєстрацiї згiдно з цим Порядком. При цьому суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi подає оригiнал картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту з позначками митниць про фактичне вiдвантаження нафти вiдповiдно до умов, зазначених у картцi.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.