Документ скасований: Постанова КМУ № 788 від 20.08.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 15 жовтня 2003 р. N 1640


Про затвердження вимог до рейтингiв фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв

     Вiдповiдно до пункту 13.6 статтi 13 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити вимоги до рейтингiв фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв (додаються).

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2004 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 жовтня 2003 р. N 1640

ВИМОГИ
до рейтингiв фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв

     1. Рейтинг фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв повинен вiдповiдати однiй з таких вимог:

     1) платоспроможнiсть страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв вiдповiдає рiвню, не нижчому вiд високої надiйностi, за класифiкацiєю таких мiжнародних рейтингових агентств:

     "A.M.Best" (США) - "В, В-";

     "Moody's Investors Service" (США) - "А3";

     "Standard & Poor's" (США) - "А-";

     "IBCA" (Великобританiя) - "А-";

     2) страховик та перестраховик-нерезидент є синдикатом або авторизованим брокером мiжнародного страхового об'єднання "Ллойдс" (Lloyd's).

     2. Рейтинг фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв визнається в Українi у разi, коли вiн прилюдно оголошений у країнi мiсцезнаходження страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв у бюлетенях мiжнародних рейтингових агентств, зазначених у пунктi 1 цих вимог, якi видаються у країнi мiсцезнаходження цих агентств, i на офiцiйному сайтi вiдповiдного агентства в мережi Iнтернет.

     3. Якщо мiсцезнаходженням страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв є країна, яка не бере участi в мiжнародному спiвробiтництвi у сферi запобiгання та протидiї легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, та боротьби з тероризмом, або офшорна зона, рейтинги фiнансової надiйностi (стiйкостi) цих страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв вважаються такими, що не вiдповiдають пункту 1 цих вимог. Iнформацiя про укладення договорiв перестрахування iз зазначеними страховиками i перестраховиками-нерезидентами надається страховиками-резидентами Державному департаменту фiнансового монiторингу.

     4. Якщо пiд час дiї договору страхування (перестрахування) ризикiв рейтинг страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв знизився, то до закiнчення строку договору їх рейтинг вважається таким, як на час укладення цього договору.

     У разi внесення змiн або продовження строку (пролонгацiї) договору страхування (перестрахування) ризикiв враховується рейтинг страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв, установлений на момент внесення цих змiн.

     5. Рейтинг фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв пiдтверджується страховиками-резидентами шляхом подання до Державної комiсiї з регулювання ринкiв фiнансових послуг декларацiї за формою згiдно з додатком.

 

Зразок Додаток
до вимог до рейтингiв фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв
Форма N 1П

ДЕКЛАРАЦIЯ
про рейтинг фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховикiв та перестраховикiв-нерезидентiв

N
п/п
Номер i дата укладення договору страхування (перестрахування) Найменування страховика (перестраховика) нерезидента Рейтинг фiнансової надiйностi (стiйкостi) страховика (перестраховика) нерезидента Мiжнародне рейтингове агентство, яке встановило рейтинг Джерело iнформацiї про рейтинг (назва, дата)
Керiвник страховика  
(пiдпис)
Головний бухгалтер страховика  
(пiдпис)

     ____ ____________ 200__ р.

     МП

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.