Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 753 від 13.09.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

01.10.2003 N 646


Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 жовтня 2003 р. за N 996/8317


     З метою пiдвищення ефективностi роботи регiональних митниць, митниць й у зв'язку iз змiнами в структурi регiональних митниць та митниць наказую:

     1. Затвердити Порядок роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, що додається.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць:

     2.1. Здiйснити заходи щодо органiзацiйно-технiчного забезпечення пiдроздiлiв (примiщення, меблi, комп'ютери, оргтехнiка тощо).

     2.2. Забезпечити доступ до мережi Internet по комутованих каналах зв'язку за допомогою модемiв через мiсцевого провайдера цих послуг.

     2.3. Забезпечити проведення робiт з надання регламентованого доступу до програмно-iнформацiйного комплексу "Реєстр класифiкацiйних рiшень вiддiлiв тарифiв та митної вартостi регiональних митниць, митниць" (згiдно з Порядком регламентованого доступу користувачiв до ЄАIС Держмитслужби, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 20.08.2002 N 452ДСК) посадовим особам, що здiйснюватимуть ведення реєстру (код задачi - 1, код ролi - 19).

     2.4. Продовжити дослiдну експлуатацiю програмно-iнформацiйного комплексу вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 21.02.2002 N 103.

     3. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Шуляк В.П.) доопрацювати програмно-iнформацiйний комплекс "Реєстр класифiкацiйних рiшень вiддiлiв тарифiв та митної вартостi регiональних митниць, митниць" вiдповiдно до наданих Управлiнням контролю митної вартостi та номенклатури (Войцещук А.Д.) пропозицiй протягом мiсяця з моменту їх отримання.

     4. Порядок роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при вирiшеннi питань класифiкацiї та кодування товарiв, затверджений наказом Держмитслужби України вiд 02.12.99 N 782 i зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 24.12.99 за N 913/4206, уважати таким, що втратив чиннiсть.

     5. Управлiнню контролю митної вартостi та номенклатури (Войцещук А.Д.) та Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Дьомiна Ю.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
01.10.2003 N 646
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 жовтня 2003 р. за N 996/8317

ПОРЯДОК
роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок роботи визначає завдання, функцiї при здiйсненнi контролю за правильнiстю класифiкацiї товарiв, прийняттi рiшень про визначення коду товару та порядок взаємодiї з iншими структурними пiдроздiлами регiональної митницi, митницi прямого пiдпорядкування, митницi (далi - митницi) при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України (далi - товари), а також порядок ведення облiку; звiтностi та iншi питання роботи вiддiлiв номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi (далi - ВНК) й вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi (далi - ВКМВ та Н) за напрямком класифiкацiї товарiв.

     1.2. Порядок розроблено з метою вдосконалення митного контролю, митного оформлення, впорядкування процедури класифiкацiї товарiв, запобiгання випадкам ухилення суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiд сплати податкiв у повному обсязi та вiд установлених заходiв нетарифного регулювання внаслiдок декларування товарiв не за своїм найменуванням та за невiдповiдним кодом товару згiдно з УКТЗЕД.

     1.3. Термiни, що вживаються в даному Порядку:

     товари групи ризику - товари, якi по вiдношенню до iнших товарiв, подiбних за складом та функцiями, мають значну рiзницю в ступенi оподаткування та заходах нетарифного регулювання, що до них застосовуються, й щодо яких iснує можливiсть декларування не за своїм найменуванням, перелiк яких визначається Держмитслужбою України;

     класифiкацiя товарiв - визначення коду товару згiдно з УКТЗЕД, до якого товар належить згiдно з Основними правилами iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв та вимогами УКТЗЕД.

     1.4. До компетенцiї ВНК й ВКМВ та Н згiдно з напрямом дiяльностi та цим Порядком належить виконання таких завдань:

     вирiшення складних та спiрних питань з класифiкацiї товарiв та iнших предметiв, якi виникають при здiйсненнi їх митного оформлення i не можуть бути вирiшенi пiдроздiлом митного органу, що здiйснює митне оформлення цих товарiв (далi - пiдроздiл);

     прийняття рiшень про визначення коду товару щодо товарiв, перелiк яких установлюється нормативними актами Держмитслужби України;

     проведення контрольних заходiв щодо класифiкацiйної роботи в пiдроздiлах регiональної митницi та пiдпорядкованих митниць, митницi;

     здiйснення контролю за класифiкацiєю товарiв пiд час митного оформлення, включаючи вибiркову перевiрку оформлених у митному вiдношеннi вантажних митних декларацiй (далi - ВМД);

     формування перелiкiв товарiв групи ризику та координацiя роботи пiдроздiлiв регiональної митницi, митницi з цього питання;

     здiйснення аналiзу класифiкацiйної роботи регiональної митницi та пiдпорядкованих митниць, митницi та пiдготовка встановленої звiтностi.

     1.5. Забороняється покладення на ВНК й ВКМВ та Н функцiй та завдань, не передбачених цим Порядком та нормативними документами Держмитслужби України.

2. Контроль правильностi класифiкацiї товару, прийняття рiшень про визначення коду товару, порядок взаємодiї з iншими пiдроздiлами митного органу

     2.1. Згiдно iз цим Порядком прийняття Рiшення про визначення коду товару при митному оформленнi та контроль правильностi класифiкацiї товарiв здiйснюються посадовою особою ВНК (ВКМВ та Н).

     2.2. У пiдроздiлах митних органiв (митнi пости, вiддiли), у яких у зв'язку з незначними обсягами митного оформлення не передбачено присутнiсть представника ВНК (ВКМВ та Н) на постiйнiй основi, контроль за правильнiстю класифiкацiї товару та прийняття Рiшення про визначення коду товару здiйснюється посадовою особою, уповноваженою ВНК (ВКМВ та Н), яка пройшла вiдповiдну пiдготовку та/або стажування у ВНК (ВКМВ та Н) та має доступ до необхiдних баз даних та iнформацiї, що використовуються для виконання покладених на ВНК (ВКМВ та Н) завдань.

     Вповноваженi посадовi особи пiдроздiлу, якi здiйснюють контроль за класифiкацiєю товару та приймають рiшення про визначення коду товару при митному оформленнi товарiв цим пiдроздiлом, визначаються наказом начальника митницi та перебувають у пiдпорядкуваннi: з органiзацiйних питань - начальника пiдроздiлу, з методологiчних питань щодо контролю за правильнiстю класифiкацiї товару - начальника ВНК (ВКМВ та Н) митного органу.

     2.3. Начальник ВНК (ВКМВ та Н) здiйснює координацiю та контроль дiяльностi працiвникiв (зазначених у п. 2.2) шляхом:

     надання методологiчних роз'яснень, iнструкцiй та видання розпоряджень стосовно їх дiяльностi в напрямку класифiкацiї товарiв;

     методологiчного забезпечення навчання за основними напрямами роботи;

     контролю за роботою в частинi виконання вимог законодавчих та нормативних актiв вiдповiдно до напрямiв роботи ВНК (ВКМВ та Н).

     2.4. ВНК (ВКМВ та Н) здiйснює розгляд питань класифiкацiї товарiв за запитами пiдроздiлiв митницi.

     Вирiшення питань класифiкацiї товарiв здiйснюється посадовими особами ВНК (ВКМВ та Н) згiдно з чинним законодавством на основi поданих до митного оформлення документiв, якi передаються до ВНК (ВКМВ та Н) разом iз запитом.

     2.5. Запит до ВНК (ВКМВ та Н) має бути обґрунтованим. У ньому зазначаються: причина направлення запиту до ВНК (ВКМВ та Н), позицiя пiдроздiлу з вiдповiдного питання класифiкацiї товару та пропозицiї щодо його можливого вирiшення, у тому числi запропонований пiдроздiлом код товару згiдно з УКТЗЕД, належнiсть товару, зазначеного у запитi, до товарiв групи ризику (з посиланням на вiдповiдний нормативний документ Держмитслужби).

     Запит пiдроздiлу до ВНК (ВКМВ та Н) має бути засвiдчений особистою номерною печаткою iнспектора пiдроздiлу (за наявнiстю) та пiдписаний керiвником цього пiдроздiлу або особою, яка його замiщує.

     До ВНК (ВКМВ та Н) разом iз запитом передаються завiренi штампом "Пiд митним контролем" оригiнали або копiї:

     ВМД (МД-1, поштова декларацiя тощо), згiдно з якою надано до митного оформлення товар, класифiкацiя якого викликала ускладнення;

     документiв, наданих разом з ВМД, якi повиннi включати всю документальну iнформацiю про характеристики товару, визначальнi для його класифiкацiї. Наприклад, паспорт виробу, iнструкцiя користувача, фотознiмки, креслення, специфiкацiї та iншi документи або будь-яка iнша iнформацiя про товар, яка необхiдна для однозначної iдентифiкацiї товару та прийняття рiшення про визначення коду товару.

     Фотознiмки обов'язково iз зворотного боку засвiдчуються особистою номерною печаткою посадової особи пiдроздiлу та мiстять посилання на вiдповiдний реєстрацiйний номер ВМД;

     акта про проведення митного огляду товарiв, форма якого встановлюється Держмитслужбою України. При цьому в акт про проведення митного огляду товарiв мають бути внесенi встановленi за результатами митного огляду вiдомостi про товар, якi дають змогу однозначно iдентифiкувати його (зовнiшнiй вигляд; ступiнь оброблення; розмiри; матерiал, з якого вироблено товар; вид упаковки; маркування тощо), та iнформацiя, що є визначальною для класифiкацiї товару згiдно з УКТЗЕД (наприклад, функцiї товару, його комплектнiсть, призначення, а також технiчнi, фiзичнi, споживчi та iншi характеристики товару, якi впливають на його класифiкацiю); акта вiдбору проб (зразкiв) товару (оригiнал та копiя) разом зi зразками в разi, якщо нормативними актами Держмитслужби до даного товару в обов'язковому порядку запроваджена така форма контролю правильностi класифiкацiї як дослiдження зразкiв товару в митнiй лабораторiї.

     2.6. Запит, що надiйшов до ВНК (ВКМВ та Н), реєструється у встановленому порядку в журналi реєстрацiї та облiку запитiв з питань класифiкацiї та кодування товарiв (далi - Журнал, додаток 1).

     2.7. ВНК (ВКМВ та Н) має право одержувати у визначеному чинним законодавством порядку вiд декларанта додаткову документальну iнформацiю про певнi характеристики товару, якi мають значення для його класифiкацiї. Наприклад, технiчної або технологiчної документацiї на товари, зокрема, оригiналiв або завiрених вiдправником (одержувачем) копiй документiв про фiзико-хiмiчнi властивостi, основнi технологiчнi стадiї виробництва та призначення (використання) товарiв, результатiв дослiдження проб (зразкiв) товарiв, копiй вантажної митної декларацiї країни-експортера тощо.

     2.8. ВНК (ВКМВ та Н) у разi потреби може вимагати проведення пiдроздiлом митницi повторного огляду товару з метою встановлення конкретної iнформацiї про товар, у тому числi за участю спiвробiтникiв ВНК (ВКМВ та Н). За результатами такого огляду складається акт про проведення митного огляду, який передається до ВНК (ВКМВ та Н).

     2.9. Рiшення про визначення коду товару приймається ВНК (ВКМВ та Н) на пiдставi встановлених характеристик товару, якi є визначальними для класифiкацiї товару згiдно з вимогами УКТЗЕД.

     Код товару, зазначений у будь-яких документах, наданих разом iз запитом, не є визначальним для класифiкацiї при митному оформленнi товарiв, а носить iнформативний (довiдковий) характер.

     2.10. ВНК (ВКМВ та Н) має право готувати запити щодо класифiкацiї товару до пiдроздiлу митного органу вищого рiвня, якщо не може самостiйно розв'язати питання класифiкацiї товару через його складнiсть.

     2.11. Рiшення про визначення коду товару оформлюється за встановленою формою (додаток 2), доводиться до пiдроздiлу i є обов'язковим для виконання при митному оформленнi товару.

     У роздiлi 4 "Висновки" Рiшення про визначення коду товару обов'язково зазначається iнформацiя, яка має мiститись у графi 31 ВМД згiдно з вимогами нормативних актiв Держмитслужби, та встановлений десятизначний код товару за УКТЗЕД.

     Рiшення про визначення коду товару пiдписує i проставляє на ньому вiдбиток номерного штампа посадова особа ВНК (ВКМВ та Н), яка готувала Рiшення, та начальник ВНК (ВКМВ та Н), якщо Рiшення складається безпосередньо у ВНК (ВКМВ та Н), або начальник пiдроздiлу, якщо воно складається в пiдроздiлi вповноваженою особою ВНК (ВКМВ та Н), чи пiдписується особами, що їх замiщують.

     Якщо ВНК (ВКМВ та Н) приймається Рiшення про визначення коду товару, яке не вiдповiдає iнформацiї, заявленiй декларантом у ВМД, то ВМД не може використовуватися для митного оформлення класифiкованого товару. ВМД скасовується у встановленому порядку, а для митного оформлення класифiкованого товару може складатися нова ВМД, у якiй у графi 44 у роздiлi "0" пiд кодом "0029" проставляються номер та дата Рiшення про визначення коду товару, а iнформацiя у графах 31 та 33 повинна вiдповiдати iнформацiї, зазначенiй у Рiшеннi про визначення коду товару.

     2.12. У справах ВНК (ВКМВ та Н) залишаються копiї: примiрника ВМД, акта про проведення митного огляду та документи (чи їх копiї), на пiдставi яких було прийнято Рiшення про визначення коду товару.

     2.13. При митному оформленнi товарiв групи ризику, щодо яких ранiше вже приймалося Рiшення про визначення коду товару, посадова особа ВНК (ВКМВ та Н) проставляє у вiдповiдних графах Аркуша контролю, форма якого затверджується Держмитслужбою України, номер прийнятого Рiшення про визначення коду товару, дату, своє прiзвище, iнiцiали та вiдбиток номерного штампа "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено". При цьому в журналi реєстрацiї в графу "Номер та дата Рiшення про визначення коду товару" вноситься запис "Погоджено з врахуванням рiшення про визначення коду товару КТ*" та проставляються прiзвище, пiдпис посадової особи, яка прийняла Рiшення, дата. Рiшення про визначення коду товару в такому разi за встановленою формою не оформлюється.

______________
     * Номер ранiше прийнятого Рiшення

     2.14. Термiн розгляду запиту у ВНК (ВКМВ та Н) не повинен перевищувати 15 календарних днiв. У разi потреби направлення запиту до митної лабораторiї або митного органу вищого рiвня час з моменту направлення запиту до одержання вiдповiдi ВНК (ВКМВ та Н) до строку розгляду не включається. Загальний строк розгляду запиту про класифiкацiю товару не повинен перевищувати двох мiсяцiв.

     2.15. ВНК (ВКМВ та Н) має право скасувати або змiнити прийняте ним Рiшення про визначення коду товару, якщо:

     Рiшення прийняте з порушенням вимог УКТЗЕД;

     надiйшла додаткова iнформацiя про класифiкований товар;

     внесенi змiни до нормативно-правових актiв, що регулюють питання класифiкацiї товарiв.

     Митний орган вищого рiвня має право скасувати Рiшення про визначення коду товару, прийняте пiдпорядкованим йому митним органом або прийняте вповноваженою особою ВНК (ВКМВ та Н), якщо:

     Рiшення було прийнято на основi неповної або недостовiрної iнформацiї;

     Рiшення було прийнято з порушенням вимог УКТЗЕД.

3. Взаємодiя з митними лабораторiями

     3.1. Якщо для вирiшення питання класифiкацiї товару виникає потреба в залученнi митної лабораторiї, то ВНК (ВКМВ та Н) готується звернення до митної лабораторiї у визначеному порядку.

     3.2. Залучення Центральної митної лабораторiї, митних лабораторiй (далi - митна лабораторiя) для вирiшення питань класифiкацiї товарiв здiйснюється:

     у разi виникнення сумнiвiв щодо вiдповiдностi задекларованих у ВМД характеристик товару, визначальних для його класифiкацiї;

     у разi проведення лабораторних дослiджень як обов'язкової форми контролю для товарiв групи ризику.

     3.3. Якщо для вирiшення питання класифiкацiї товару виникає потреба в залученнi митної лабораторiї, iнiцiюється вiдбiр проб (зразкiв) товарiв, для чого направляється лист-звернення на iм'я начальника митного органу, його заступника або вповноваженої начальником митного органу посадової особи (додаток 3):

     ВНК (ВКМВ та Н) направляє лист, якщо потреба в проведеннi дослiджень товару виникла при розглядi питання класифiкацiї товару у ВНК (ВКМВ та Н);

     пiдроздiл - якщо розглядається товар групи ризику з вiдповiдною формою контролю.

     Вiдбiр проб (зразкiв) товарiв та складання за встановленою формою акта вiдбору проб (зразкiв) проводяться iнспектором пiдроздiлу в рамках процедур митного контролю та митного оформлення вiдповiдно до порядку, визначеного постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 жовтня 1998 року N 1665.

     3.4. ВНК (ВКМВ та Н) або пiдроздiл готує звернення до митної лабораторiї (додаток 4) для проведення експертизи товару.

     У зверненнi до митної лабораторiї про проведення дослiджень товару, необхiдних для прийняття рiшення про визначення коду товару, має бути чiтко визначено завдання таких дослiджень, тобто вказано, якi вiдомостi про товар (склад, процентне спiввiдношення iнгредiєнтiв, фiзичнi та хiмiчнi характеристики тощо) необхiдно встановити або перевiрити в процесi дослiджень товару.

     3.5. При направленнi запитiв до митної лабораторiї надається така супровiдна документацiя:

     акт про вiдбiр проб та зразкiв товарiв;

     проби та зразки товарiв пiд митним забезпеченням;

     сертифiкати контрольних органiв (за наявнiстю);

     сертифiкат якостi товару, виданий виробником (за наявнiстю);

     технiчна або технологiчна документацiя iз зазначенням вiдомостей про склад, властивостi та призначення товару (технiчнi умови, технологiя виготовлення, специфiкацiї, каталоги i паспортнi данi на вироби фiрм-виробникiв, дозволи, маркувальнi етикетки тощо), за умови її наявностi.

     Акт про вiдбiр проб i зразкiв товарiв надається в оригiналi, iншi документи у виглядi оригiналiв або копiй, завiрених митним органом.

     3.6. Забороняється направлення до митних лабораторiй проб i зразкiв, у тому числi готових виробiв, якi не потребують проведення дослiджень, зазначених у п. 3.2.

     3.7. За результатами проведеного дослiдження та аналiзу документацiї на товар митна лабораторiя направляє до ВНК (ВКМВ та Н) вiдповiдну iнформацiю, яка повинна мiстити вiдповiдь на поставленi питання.

     Пропозицiї митної лабораторiї щодо класифiкацiї товару не є визначальними для класифiкацiї товару, а носять iнформацiйний (довiдковий) характер.

4. Контроль за виконанням рiшення про визначення коду товару, ведення облiку та подання звiтностi

     4.1. Рiшення про визначення коду товару, прийняте ВНК (ВКМВ та Н), реєструється в журналi пiд номером "КТ - *** -***- **", де:

     "КТ" - скорочена назва рiшення про визначення коду товару згiдно з УКТЗЕД;

     "***" - першi три цифри коду митного органу;

     "***" - порядковий номер рiшення вiдповiдно до нумерацiї, прийнятої у ВНК (ВКМВ та Н);

     "**" - останнi двi цифри поточного року.

     4.2. ВНК (ВКМВ та Н) аналiзує запити щодо кодування та класифiкацiї товарiв i на пiдставi результатiв аналiзу формує базу даних iз класифiкацiї товарiв, якi найчастiше з метою ухилення вiд заходiв тарифного та нетарифного регулювання ЗЕД декларуються не за своїм найменуванням (товари групи ризику), та товарiв, при класифiкацiї яких у митницi виникають ускладнення.

     4.3. Форма та порядок ведення звiтностi встановлюються Держмитслужбою України.

Начальник Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури А.Д.Войцещук

 

Додаток 1
до п. 2.6 Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

ЖУРНАЛ
реєстрацiї та облiку запитiв з питань класифiкацiї та кодування товарiв

N
з/п
Вхiдний
номер
та дата
запиту
N
ВМД,
що заявлена,
дата
Кате-
горiя
запиту
(група
ризику
/спiрне
пи-
тання)
Назва
заяв-
ника
(опера-
тивний
пiдроздiл,
митниця)
Корот-
кий
змiст
запиту
(заяв-
лений код,
ставка
ввiзного
мита,
назва
товару)
Назва
суб'єкта ЗЕД
Проведення
дослiдження
товару
Визна-
чений
код,
ставка
ввiзного
мита,
назва
товару
Номер
та дата
рiшення
про визна-
чення
коду
товару,
прiзвище
посадової
особи
Очiку-
вана
сума
збiль-
шення
митних
платежiв,
у т.ч.
за їх
видами,
грн.
Номер
та
дата
офор-
мленої
ВМД
Сума
додат-
кових
нара-
хувань
митних
платежiв, у
т.ч.
за їх
видами
(грн.),
за офор-
мленою
ВМД
Примiтка
(у т.ч.
вплив на
нетарифне
регулю-
вання)
вих. N,
дата
запиту
до
митної
лабо-
раторiї
/iншої
експер-
тної
установи
N, дата
висновку
митної
лабо-
раторiї
/iншої
експер-
тної
установи,
дата вх.
реєстрацiї
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
                             

 

Додаток 2
до п.2.11 Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України
  
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
  МИТНИЦЯ
ВIДДIЛ  
(номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi/контролю митної вартостi та номенклатури митницi)
  
РIШЕННЯ
про визначення коду товару
вiд "___" _______________ ____ р. N КТ- ______________
    1. Перелiк поданих для розгляду документiв:  
 
 
 
  ;
запит:   ;
суб'єкт ЗЕД:   ;
ВМД N ____________ вiд "___" ____________ ____ р.
данi граф 31 та 33 ВМД, за якими задекларовано товар:
графа 31 графа 33
   
контракт N ________________ вiд "___" ____________ ____ р.
iнвойс N __________________ вiд "___" ____________ ____ р.
 
 
    2. Зразки товару (опис товару):  
 
 
 
 
    3. Документи, якими керувались для прийняття рiшення:  
 
 
 
    4. Висновки:  
 
 
 
 
 
 
 
Начальник вiддiлу*    
(пiдпис) (П.I.Б.)
Виконавець      
(посада) (штамп, пiдпис) (П.I.Б.)

______________
     * Якщо рiшення приймається вповноваженою особою пiдроздiлу, що здiйснює митне оформлення, Рiшення має право пiдписувати начальник цього пiдроздiлу.

 

Додаток 3
до п.3.3 Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України
Начальнику  
(назва митного органу)
 
(П.I.Б.)
  
ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ
для отримання дозволу на вiдбiр проб (зразкiв)
    Прошу Вашого дозволу на уповноваження посадової особи
 
(назва пiдроздiлу митного органу)
для здiйснення вiдбору   вiдповiдно до вимог КМУ  
(проб/зразкiв)
товару   ,
(найменування товару)
що надiйшов на адресу  
(найменування, мiсцезнаходження пiдприємства-отримувача вантажу)
згiдно з контрактом   i оформлюється у митному вiдношеннi
(N, дата)
суб'єктом ЗЕД  
(найменування)
за ВМД типу   N   вiд   ,
для проведення дослiджень в лабораторiї  
  .
(назва митної лабораторiї/лабораторiї iншої установи (органiзацiї)
    Пiдстава для проведення дослiджень:  
 
 
 
Начальник      
(назва пiдроздiлу) (пiдпис) (П.I.Б.)
Виконавець  
(пiдпис, П.I.Б.)

 

Додаток 4
до п.3.4 Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України
Державний Герб України
  
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
  митниця
(назва митного органу)
Вiддiл  
(номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi/контролю митної вартостi та номенклатури митницi)
 
_______, м. ________, вул. _________, буд. ___ Тел.: (___) _____
(iндекс)
Начальнику митної лабораторiї
 
(назва митного органу)
 
(П.I.Б.)
  
ЗАПИТ
про проведення дослiджень зразкiв товару (iв)
вiд ________ N __________
Найменування товару(iв):  
(заявлене у ВМД)
  ,
який(i) надiйшов на адресу  
(найменування одержувача вантажу, мiсцезнаходження)
згiдно з контрактом вiд ________ N __________.
Кiлькiсть зразкiв товару(iв) в одиницях вимiру   ;
зразки упакованi в   ;
на упаковку накладено митне забезпечення   ;
вiдiбранi зразки на пiдставi акта вiдбору проб (зразкiв) вiд _____ N ______.
Завдання для дослiдження:  
 
 
 
 
 
 
Документи, що подаються, на ______ арк., у тому числi:
 
 
 
 
 
 
 
 
Начальник вiддiлу*    
(пiдпис) (П.I.Б.)
Виконавець
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.