ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 9 сiчня 2004 року N 5


Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, документiв про гарантiї та iнших документiв, що надаються Держекспортконтролем

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 сiчня 2004 р. за N 90/8689

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної служби експортного контролю України
вiд 6 червня 2006 року N 187,
вiд 11 квiтня 2011 року N 28


     З метою вдосконалення та унiфiкацiї заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi звертаються до Держекспортконтролю за отриманням дозвiльних та iнших документiв, а також установлення єдиного порядку їх заповнення наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, документiв про гарантiї та iнших документiв, що надаються Держекспортконтролем (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Начальнику Управлiння мiжнародного спiвробiтництва Шевчуку С. П. забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Начальнику вiддiлу iнформацiйних технологiй Галiлейському Ф. Ф. забезпечити внесення Iнструкцiї до бази даних АСЕК.

     4. Начальнику загального вiддiлу Кудрi Л. I. наказ довести до вiдома працiвникiв Держекспортконтролю.

     5. Начальнику управлiння державної експертизи Семенихiну О. Ю. провести навчання з особовим складом Держекспортконтролю щодо роз'яснення положень Iнструкцiї.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Держекспортконтролю Гришуткiна О. М.

     7. Наказ Держекспортконтролю "Про затвердження Iнструкцiї щодо порядку заповнення заяв на отримання дозволiв (висновкiв) Держекспортконтролю на здiйснення експорту, iмпорту, тимчасового вивезення (ввезення) та транзиту товарiв, що пiдлягають експортному контролю, на проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), а також на отримання iмпортних сертифiкатiв України" вiд 30.04.98 N 86 визнати таким, що втратив чиннiсть.

Голова Служби О. Легейда

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної служби експортного контролю України
вiд 9 сiчня 2004 р. N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 сiчня 2004 р. за N 90/8689

IНСТРУКЦIЯ
про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, документiв про гарантiї та iнших документiв, що надаються Держекспортконтролем

(У текстi Iнструкцiї слова "Класифiкатора держав свiту" замiнено словами "покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту" згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11 квiтня 2011 року N 28)

1. Загальнi положення

     Ця Iнструкцiя розроблена з метою встановлення єдиного порядку заповнення суб'єктами пiдприємницької дiяльностi України заяв за унiфiкованими формами щодо:

     отримання дозволiв (висновкiв) Держекспортконтролю на право здiйснення експорту, iмпорту, тимчасового вивезення, тимчасового ввезення та транзиту товарiв, що пiдлягають експортному контролю;

     проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв або контрактiв;

     отримання iмпортних сертифiкатiв України або iнших гарантiйних документiв.

     Зразки заяв за зазначеними формами наведенi в додатках 1 - 5 до цiєї Iнструкцiї.

     У свою чергу, заяви за унiфiкованими формами є додатками до листiв-звернень заявникiв щодо проведення вiдповiдної основної експертизи в галузi експортного контролю. Посилання на вiдповiдний лист-звернення наведене у правому верхньому кутi унiфiкованої заяви i заповнюється заявником в машинописному виглядi або вiд руки.

     Кожна унiфiкована заява повинна мати порядковий номер та дату, якi надаються заявником вiдповiдно до дiючої на пiдприємствi (органiзацiї, установi) системи облiку.

     Перед заповненням основної таблицi заяви заявник шляхом закреслення вiдповiдного квадрата вказує на первиннiсть або вториннiсть звернення до Держекспортконтролю за отриманням дозвiльного документа за конкретною мiжнародною передачею. У разi повторного звернення пiсля вiдповiдного закресленого квадрата заявник указує номер (цифровий код) з 8 цифр, який було надано заявi Держекспортконтролем за попереднiм зверненням за конкретною мiжнародною передачею.

     Заява вiдповiдної форми та додатки до неї оформлюються заявником на паперовому та електронному носiях виключно засобами електронно-обчислювальної технiки, викладаються державною мовою та разом з iншими документами, потрiбними для проведення експертизи, подаються до Держекспортконтролю. Електроннi копiї заяви за унiфiкованою формою та додатки до неї надаються на дискетi у форматi ".mob".

     Зразки заяв за унiфiкованими формами в електронному виглядi заявник може отримати в Держекспортконтролi.

     Заяви, заповненi з порушенням визначеного цiєю Iнструкцiєю порядку або наданi без електронної копiї, до розгляду не приймаються.

     Будь-якi виправлення у текстi заяви або в додаткових документах неприпустимi.

2. Порядок заповнення заяв про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту)

2.1. Порядок заповнення заяви про отримання разового дозволу на право здiйснення експорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу (висновку)"

     У пунктi 1.1 ставиться позначка, яка визначає тип дозволу, - Разовий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення експорту товару. У бiльшостi випадкiв строк дiї дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), але не може бути бiльшим, нiж один рiк.

     Строк дiї дозволу не повинен перевищувати строку дiї, указаного у висновках центральних органiв виконавчої влади, на пiдставi та з урахуванням яких буде надано дозвiл.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 указують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ);

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 указують вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - код експортера за ЄДРПОУ;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави - Україна;

     4.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     4.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в експортера вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 4.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 указують вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - не заповнюється;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iмпортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.4 - код держави перебування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     5.5 - не заповнюється;

     5.6 - не заповнюється;

     5.7 - указуються номер та дата документiв, якi пiдтверджують наявнiсть в iмпортера вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або якi пiдтвердженi iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 5.7 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказують вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, установи, органiзацiї);

     6.1 - не заповнюється;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, установи, органiзацiї);

     6.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, установа, органiзацiя);

     6.4 - код держави перебування кiнцевого споживача (пiдприємства, установи, органiзацiї) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 7 "Посередник". Заповнюється у разi наявностi посередникiв у здiйсненнi мiжнародної передачi

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - не заповнюється;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "Експорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     У пунктах 9 та 9.1 указують валюту платежу, яка передбачена мiжнародним договором (контрактом), та її код вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв валют Класифiкацiї валют.

(графа 9 пункту 2.1 роздiлу 2 у редакцiї наказу Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення iмпорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 вказують митницю, в зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     У пунктах 11 - 11.2 вказують вiдповiдно:

     11 - загальна вартiсть товару за мiжнародним договором (контрактом) у валютi платежу;

     11.1 - еквiвалент загальної вартостi товару в доларах США;

     11.2 - вартiсть (цiна, помножена на кiлькiсть) кожного найменування товарiв, що плануються до експорту.

     В окремих випадках, у разi здiйснення експорту на безоплатнiй основi, у тому числi в разi надання гуманiтарної або iншої допомоги тощо, про що вказується в графi 18, пункти 11 - 11.2 можуть не заповнюватися.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     У цiй графi вказують повне (без скорочень) найменування товару та, у разi потреби, його характеристика та додаткова одиниця вимiру (комплект тощо), за якими його можна однозначно iдентифiкувати.

     Графа 12 може мiстити не бiльше 11 рядкiв тексту. Кожний товар слiд позначати окремим порядковим номером.

     Якщо кiлькiсть найменувань товару (з урахуванням їхнiх повних назв) займає бiльш нiж 11 рядкiв, то повний перелiк товарiв, що експортуються, подається в додатку до дозволу (висновку) (додаток 2), при цьому в графi 12 указуються кiлькiсть найменувань товарiв та кiлькiсть аркушiв вiдповiдного додатка.

     Якщо предметом передачi є сукупнiсть запасних частин, вузлiв, блокiв та iнших складових базового виробу, якi призначенi для його ремонту або пiдтримування у працездатному станi i якi визначенi у вiдповiднiй специфiкацiї (вiдомостi комплектацiї тощо) з певним децимальним (або iншим облiковим) номером, а також деталi до таких складових, то в Графi 12 указуються назва цiєї специфiкацiї (вiдомостi комплектацiї тощо) та її децимальний (або iнший облiковий) номер, наприклад: "Запаснi частини до авiацiйної гiдросистеми АГ-27 згiдно зi специфiкацiєю N XXXXXXX та деталi до них". При цьому є припустимим визначати кiлькiсть запасних частин та iнших складових виробу, у тому числi деталей до них, у кiлограмах за їх загальною вагою.

     При наданнi послуг iноземним юридичним або фiзичним особам у графi 12 указують експорт послуг (з проектування, розроблення, конструювання, виготовлення тощо) з посиланням на повне (без скорочень) найменування товару, щодо якого цi послуги надаються.

     При експортi чи iмпортi послуг з мiжнародних авiаперевезень товарiв вiйськового призначення у графi 12 визначається "Надання послуг з мiжнародних авiаперевезень товарiв вiйськового призначення, визначених у дозвiльному документi Держекспортконтролю України вiд ______ N ______".

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТ ЗЕД) для кожного найменування товарiв, зазначених у графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi чи додатковi одиницi вимiру, визначенi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до одиниць вимiру та облiку (далi - ОВО), визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 12 вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару, визначеного у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi). Якщо визначений у договорi товар не має кiлькiсних показникiв, графа 15 не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     У пунктах 16.1 - 16.3 вказують вiдповiдно:

     16.1 - номер та дата укладення зовнiшньоекономiчного контракту (договору), реквiзити додаткiв та додаткових угод до нього, у вiдповiдностi i на пiдставi яких планується здiйснення експорту товарiв;

     16.2 - номер та дата вiдповiдного рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України (у разi наявностi такого рiшення);

     16.3 - номер та дата висновку Держекспортконтролю на проведення переговорiв, у вiдповiдностi до якого укладено зовнiшньоекономiчний контракт (договiр) на експорт товару.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказують результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - указується ступiнь секретностi товару.

(графу 17 пункту 2.1 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення експорту, у тому числi про здiйснення експорту товару на безоплатнiй основi, про можливiсть розрахункiв в iншiй, нiж зазначена в графi 9, валютi, про скасування ранiше наданого дозволу тощо. У разi вiдсутностi особливих умов графа не заповнюється.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Графа заповнюється тiльки в разi здiйснення експорту товару, ранiше iмпортованого в Україну з наданням вiдповiдних гарантiй (див. п. 8.3 графи 8).

     У пунктах 19.1 та 19.2 вiдповiдно вказуються номер та дата iмпортного сертифiката України та сертифiката кiнцевого споживача, якi були наданi при iмпортi товару, що планується до реекспорту.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчну довiдку (анотований виклад), довiдку щодо ступеня таємностi, сертифiкат кiнцевого споживача, мiжнародний iмпортний сертифiкат, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiю листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) експортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни тощо. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     У пунктi 22.7 мiстяться зобов'язання (гарантiї) авiаперевiзника товару (експортера послуг з авiаперевезень) щодо здiйснення авiаперевезення за визначеним маршрутом, розвантаження товару у визначеному кiнцевому пунктi, проведення iнструктажу з екiпажем та звiтування про використання дозволу.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю експортера - (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) - його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.2. Порядок заповнення заяви про отримання разового дозволу на право здiйснення iмпорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу (висновку)"

     У пунктi 1.1 ставиться позначка про тип дозволу - Разовий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення iмпорту товару. У бiльшостi випадкiв строк дiї дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), але не може бути бiльшим, нiж один рiк.

     Строк дiї дозволу не повинен перевищувати строку дiї, указаного у висновках центральних органiв виконавчої влади, на пiдставi та з урахуванням яких буде надано дозвiл.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - не заповнюється;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.4 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.5 - не заповнюється;

     4.6 - не заповнюється;

     4.7 - не заповнюється.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - код за ЄДРПОУ;

     5.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави - Україна;

     5.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     5.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в iмпортера вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 5.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - код за ЄДРПОУ;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави - Україна;

     6.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804.

     Графа 7 "Посередники"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - код за ЄДРПОУ - тiльки для пiдприємств України;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "Iмпорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     У пунктах 9 та 9.1 указують валюту платежу, яка передбачена мiжнародним договором (контрактом), та її код вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв валют Класифiкацiї валют.

(графа 9 пункту 2.2 роздiлу 2 у редакцiї наказу Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення iмпорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 вказують митницю, у зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     У пунктах 11 - 11.2 вiдповiдно вказують:

     11 - загальна вартiсть товару за мiжнародним договором (контрактом) у валютi платежу;

     11.1 - еквiвалент загальної вартостi товару в доларах США;

     11.2 - вартiсть (цiна, помножена на кiлькiсть) кожного найменування товарiв, що планується для iмпорту.

     В окремих випадках, у разi здiйснення iмпорту на безоплатнiй основi, у тому числi у разi надання гуманiтарної або iншої допомоги тощо, про що вказується в графi 18, пункти 11 - 11.2 можуть не заповнюватися.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товарiв, зазначених у графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi одиницi вимiру, визначенi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 12 вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару, визначеного в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi).

     Якщо визначений у договорi товар не має кiлькiсних показникiв, графа 15 не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     У пунктах 16.1 - 16.3 указують вiдповiдно:

     16.1 - номер та дата укладення зовнiшньоекономiчного контракту (договору), реквiзити додаткiв та додаткових угод до нього, у вiдповiдностi i на пiдставi яких планується здiйснення експорту товарiв;

     16.2 - номер та дата вiдповiдного рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України (у разi наявностi такого рiшення);

     16.3 - номер та дата висновку Держекспортконтролю на проведення переговорiв, у вiдповiдностi до якого укладено зовнiшньоекономiчний контракт (договiр) на експорт товару.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказують результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.2 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення iмпорту, у тому числi про здiйснення iмпорту товару на безоплатнiй основi, про можливiсть розрахункiв в iншiй, нiж зазначена у графi 9, валютi, про скасування ранiше наданого дозволу тощо. У разi вiдсутностi особливих умов - графа не заповнюється.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Пункти 19.1 та 19.2 - не заповнюються.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), сертифiкат кiнцевого споживача, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiю листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю iмпортера - (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) iмпортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни тощо. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.3. Порядок заповнення заяви про отримання разового висновку на здiйснення тимчасового вивезення товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу (висновку)"

     У пунктi 1.1 ставиться позначка, яка визначає тип висновку, - Разовий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення iмпорту товару. У бiльшостi випадкiв строк дiї дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), але не може бути бiльшим, нiж один рiк.

     Строк дiї дозволу не повинен перевищувати строку дiї, указаного у висновках центральних органiв виконавчої влади, на пiдставi та з урахуванням яких буде надано дозвiл.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 указують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - не заповнюється.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.6 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - код експортера за ЄДРПОУ;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави - Україна;

     4.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     4.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю України до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.7 - не заповнюється.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 визначають вiдповiдно:

     5 - повне найменування пiдприємства (органiзацiї, установи) - iмпортера;

     5.1 - не заповнюється;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iмпортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.4 - код держави перебування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     5.5 - не заповнюється;

     5.6 - не заповнюється;

     5.7 - не заповнюється.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 визначають вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - код за ЄДРПОУ;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави - Україна;

     6.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804.

     Графа 7 "Посередник"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - не заповнюється;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "Тимчасове вивезення".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9 та 9.1 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення тимчасового вивезення, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 указують митницю, у зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Пункти 11, 11.1 та 11.2 не заповнюються.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товарiв, зазначених у графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви, графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi чи додатковi одиницi вимiру, зазначенi у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 12 вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару, визначеного в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi).

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     У пунктах 16.1 - 16.3 вказуються вiдповiдно:

     16.1 - номер та дата укладення документа, згiдно з яким здiйснюється тимчасове вивезення товарiв, запрошення для участi у виставцi, ярмарку, зовнiшньоекономiчного договору (контракту) або угоди з iноземним партнером тощо;

     16.2 - номер та дата вiдповiдного рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України (у разi наявностi такого рiшення);

     16.3 - не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказуються результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.3 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указуються додаткова iнформацiя щодо мети та умов здiйснення тимчасового вивезення товару, загальна заставна вартiсть товару, який тимчасово вивозиться, та назва валюти тощо.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Пункти 19.1 та 19.2 не заповнюються.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), сертифiкат кiнцевого споживача, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, визначених у графi 12 заяви, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) експортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни тощо. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.4. Порядок заповнення заяви про отримання разового висновку на право здiйснення тимчасового ввезення товарiв, що пiдлягають експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу (висновку)"

     У пунктi 1.1 ставиться позначка про тип висновку - Разовий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указується дата, до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр здiйснити вивезення ввезених в Україну товарiв. У бiльшостi випадкiв строк дiї висновку збiгається з датою вивезення товару з України, яка визначається в документi, згiдно з яким здiйснюється тимчасове ввезення товарiв (запрошення для участi у виставцi, ярмарку, зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) або угода з iноземним партнером тощо), але не може бути бiльше, нiж один рiк.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - не заповнюється.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.6 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - не заповнюється;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.4 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.5 - не заповнюється;

     4.6 - не заповнюється;

     4.7 - не заповнюється.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - код за ЄДРПОУ;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави - Україна;

     5.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     5.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.7 - не заповнюється.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - не заповнюється;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     6.4 - код держави перебування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 7 "Посередник"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - не заповнюється;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "Тимчасове ввезення".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9 та 9.1 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення тимчасового ввезення, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 указують митницю, у зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Пункти 11, 11.1 та 11.2 - не заповнюються.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi чи додатковi одиницi вимiру, зазначенi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 12 вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару, визначеного в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi).

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     У пунктах 16.1 - 16.3 вказуються вiдповiдно:

     16.1 - номер та дата документа, згiдно з яким здiйснюється тимчасове ввезення товарiв, запрошення для участi у виставцi, ярмарку, зовнiшньоекономiчного договору (контракту) або угоди з iноземним партнером тощо;

     16.2 - дата та номер вiдповiдного рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України (у разi наявностi такого рiшення);

     16.3 - не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказують результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.4 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указуються додаткова iнформацiя щодо мети та умов здiйснення тимчасового ввезення, загальної заставної вартостi товару, який тимчасово ввозиться, та назва валюти тощо.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Пункти 19.1 та 19.2 не заповнюються.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), сертифiкат кiнцевого споживача, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, визначених у графi 12 заяви, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю iмпортера - (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) iмпортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни тощо. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.5. Порядок заповнення заяви про отримання генерального дозволу на право здiйснення експорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу"

     У пунктi 1.2 ставиться позначка, яка визначає тип дозволу, - Генеральний.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення експорту товару за генеральним дозволом. У бiльшостi випадкiв строк дiї генерального дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), але не може бути бiльшим, нiж три роки.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 указують вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - код експортера за ЄДРПОУ;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави - Україна;

     4.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     4.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в експортера вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 4.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - не заповнюється;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iмпортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.4 - код держави перебування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     5.5 - не заповнюється;

     5.6 - не заповнюється;

     5.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в iмпортера вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджених iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 5.7 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - не заповнюється;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     6.4 - код держави перебування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 7 "Посередник"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - не заповнюється;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "експорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9 та 9.1 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення експорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 вказують митницю, в зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Пункти 11.1, 11.2 не заповнюються.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товарiв, зазначених у графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви, графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi чи додатковi одиницi вимiру, визначенi у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     Не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказуються результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.5 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення експорту за генеральним дозволом.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Графа заповнюється тiльки в разi здiйснення реекспорту товару, iмпортованого в Україну з наданням вiдповiдних гарантiй.

     У пунктах 19.1 та 19.2 вiдповiдно вказуються номер та дата iмпортного сертифiката та сертифiката кiнцевого споживача, якi були наданi при iмпортi товару, що планується до реекспорту.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), сертифiкат кiнцевого споживача, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, визначених у графi 12 заяви, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю експортера - (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) експортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни та iн. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     У пунктi 22.7 мiстяться зобов'язання (гарантiї) авiаперевiзника товару щодо здiйснення авiаперевезення за визначеним маршрутом, розвантаження товару у визначеному кiнцевому пунктi, проведення iнструктажу з екiпажем та звiтування про використання дозволу.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.6. Порядок заповнення заяви про отримання генерального дозволу на право здiйснення iмпорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу"

     У пунктi 1.2 ставиться позначка про тип дозволу - Генеральний.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення iмпорту товару за генеральним дозволом. У бiльшостi випадкiв строк дiї генерального дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту), але не може бути бiльшим, нiж три роки.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 указують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - не заповнюється;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.4 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.5 - не заповнюється;

     4.6 - не заповнюється;

     4.7 - не заповнюється.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 указуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - код за ЄДРПОУ;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва країни - Україна;

     5.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     5.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 5.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - код за ЄДРПОУ;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави - Україна;

     6.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804.

     Графа 7 "Посередники"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - код за ЄДРПОУ, тiльки для посередника - суб'єкта пiдприємницької дiяльностi України;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "iмпорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9 та 9.1 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення експорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 вказують митницю, у зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Не заповнюється.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування, зазначених у графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Визначають основнi чи додатковi одиницi вимiру, визначенi у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     Не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказуються результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.6 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення iмпорту за генеральним дозволом.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Пункти 19.1 та 19.2 не заповнюються.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), довiдка щодо ступеня таємностi, сертифiкат кiнцевого споживача, мiжнародний iмпортний сертифiкат, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, визначених у графi 12 заяви, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) iмпортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни та iн. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.7. Порядок заповнення заяви про отримання вiдкритого дозволу на право здiйснення експорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу"

     У пунктi 1.3 ставиться позначка, яка визначає тип дозволу, - Вiдкритий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення експорту товару за вiдкритим дозволом. У бiльшостi випадкiв строк дiї вiдкритого дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), але не може бути бiльшим, нiж три роки.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 указуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - код експортера за ЄДРПОУ;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     4.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     4.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у експортера вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 4.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.6 вказуються вiдповiдно:

     5 - не заповнюється;

     5.1 - не заповнюється;

     5.2 - не заповнюється;

     5.3 - назва конкретної країни iмпортерiв;

     5.4 - код цiєї держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     5.5 - не заповнюється;

     5.6 - не заповнюється;

     5.7 - не заповнюється.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - не заповнюється;

     6.1 - не заповнюється;

     6.2 - не заповнюється;

     6.3 - назви конкретних держав призначення товару;

     6.4 - коди держав призначення товару вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 7 "Посередник"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - не заповнюється;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "експорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9.1 та 9.2 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення експорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 вказують митницю, у зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Не заповнюється.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви, графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Указуються одиницi вимiру, указанi в зовнiшньоекономiчному контрактi (договорi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     Не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказуються результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.7 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення експорту за вiдкритим дозволом.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Графа заповнюється тiльки в разi здiйснення реекспорту товару, iмпортованого в Україну з наданням вiдповiдних гарантiй.

     У пунктах 19.1 та 19.2 вiдповiдно вказуються номер та дата iмпортного сертифiката та сертифiката кiнцевого споживача, якi були наданi при iмпортi товару, що планується до реекспорту.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), довiдка щодо ступеня таємностi, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказуються дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) експортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни та iн. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

2.8. Порядок заповнення заяви про отримання вiдкритого дозволу на право здiйснення iмпорту товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю

     Графи заяви про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту) (додаток 1) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип дозволу"

     У пунктi 1.3 ставиться позначка про тип дозволу - Вiдкритий.

     Графа 2 "Строк дiї дозволу (висновку)"

     Указують дату (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр завершити здiйснення iмпорту товару за вiдкритим дозволом. У бiльшостi випадкiв строк дiї вiдкритого дозволу збiгається з термiном дiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), але не може бути бiльшим, нiж три роки.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 указують вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Експортер"

     У пунктах 4 - 4.7 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - не заповнюється;

     4.2 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.4 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.5 - не заповнюється;

     4.6 - не заповнюється;

     4.7 - не заповнюється.

     Графа 5 "Iмпортер"

     У пунктах 5 - 5.7 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - код за ЄДРПОУ;

     5.2 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави - Україна;

     5.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     5.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     5.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в iмпортера вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 5.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 6 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - код за ЄДРПОУ;

     6.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.3 - назва держави - Україна;

     6.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804.

     Графа 7 "Посередники"

     У пунктах 7 - 7.4 вказуються вiдповiдно:

     7 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.1 - код за ЄДРПОУ, тiльки для пiдприємств України;

     7.2 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     7.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     7.4 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 8 "Характер мiжнародної передачi"

     У графi закреслюється прямокутник пiсля зазначеної мiжнародної передачi "iмпорт".

     Графа 9 "Валюта платежу"

     Пункти 9.1 та 9.2 не заповнюються.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 та 10.2 вiдповiдно вказуються митниця оформлення та митниця на кордонi, яка провадитиме оформлення товару, та їх коди.

     У деяких випадках здiйснення iмпорту, коли митне оформлення передбачається здiйснювати на декiлькох митницях оформлення, у пунктi 10.1 указують митницю, в зонi дiяльностi якої зареєстровано заявника. При цьому в пунктi 10.2 вказується, що митниця на кордонi не визначена.

     Графа 11 "Загальна вартiсть у валютi платежу"

     Не заповнюється.

     Графа 12 "Найменування i повний опис товару (додаткова одиниця вимiру)"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 13 "Код товару за УКТ ЗЕД"

     Вказується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви, графа 13 може не заповнюватися.

     Графа 14 "Од. вим."

     Указуються одиницi вимiру, указанi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 12, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 15 "Кiльк."

     Не заповнюється.

     Графа 16 "Пiдстава для запиту дозволу"

     Не заповнюється.

     Графа 17 "Iдентифiкацiя товару"

     У пунктах 17.1 та 17.5 вiдповiдно вказуються результати iдентифiкацiї товарiв заявником:

     17.1 - указується постанова Кабiнету Мiнiстрiв України, якою затверджений вiдповiдний контрольний Список товарiв, до якого входять зазначенi в графi 12 товари;

     17.2 - указується позицiя за Списком товарiв, пiд дiю якої пiдпадає товар;

     17.3 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення;

     17.4 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання;

     17.5 - заповнюється у разi, якщо за результатами iдентифiкацiї товар належить до товарiв подвiйного використання.

     17.6 - не заповнюється.

(графу 17 пункту 2.8 роздiлу 2 доповнено пунктом 17.6 згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 18 "Особливi умови дозволу"

     Указується додаткова iнформацiя щодо особливих умов здiйснення iмпорту за вiдкритим дозволом.

     Графа 19 "Гарантiї, що надавалися українською стороною"

     Пункти 19.1 та 19.2 не заповнюються.

     Графа 20 "Додатки, що надаються разом iз заявою"

     У пунктах 20.1 - 20.7 вiдповiдно вказують додатки до листа-звернення, якi надаються разом iз заявою, а саме: вiдомостi про посередникiв, технiчна довiдка (анотований виклад), довiдка щодо ступеня таємностi, сертифiкат кiнцевого споживача, висновки мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади, копiя листа-роз'яснення до Посвiдчення про реєстрацiю, у якому йдеться про порядок здiйснення мiжнародних передач товарiв, визначених у графi 12 заяви, а також iншi необхiднi документи.

     Графа 21 "Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю"

     У графi вказується дата i номер Свiдоцтва про атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи).

     Графа 22 "Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера)"

     У пунктах 22.1 - 22.6 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) iмпортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв щодо експортного контролю, кiнцевого використання товару, обов'язкового повiдомлення про будь-якi змiни та iн. Обов'язковою є наявнiсть пiдпису та печатки на заявi.

     Графа 23 "П. I. Б. уповноваженої особи, вiдповiдальної за експортний контроль експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 24 "П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера) (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

3. Порядок заповнення заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України щодо здiйснення транзиту товарiв територiєю України

     Графи заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України щодо транзиту товарiв територiєю України (додаток 3) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Строк дiї висновку"

     Указується дата (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт господарської дiяльностi має намiр здiйснити транзит товарiв через територiю України. Строк дiї висновку не може бути бiльше нiж один рiк.

     Графа 2 "Заявник"

     У пунктах 2 - 2.4 вказують вiдповiдно:

     2 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     2.1 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     2.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває заявник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     2.3 - код держави перебування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 3 "Експортер"

     У пунктах 3 - 3.4 вказують вiдповiдно:

     3 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), що визначене в лiцензiї на експорт;

     3.1 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     3.3 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     3.4 - номер i дата документа, що дає право на здiйснення експорту, за яким товари експортуються.

     Графа 4 "Iмпортер"

     У пунктах 4 - 4.3 вказують вiдповiдно:

     4 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих або iнших документiв;

     4.1 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iмпортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.3 - код держави перебування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 5 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 5 - 5.3 вказують вiдповiдно:

     5 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.3 - код держави кiнцевого споживача вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 6 "Найменування i повний опис товару"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 7 "Код за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД для кожного найменування товару, зазначеного в графi 6 заяви.

     При визначеннi кодiв за УКТ ЗЕД у додатку(ах) до заяви, графа 7 може не заповнюватися.

     Графа 8 "Одиниця вимiру"

     Указують одиницi вимiру, зазначенi у зовнiшньоекономiчному контрактi (договорi), для кожного найменування товару, зазначеного в графi 6, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 9 "Кiлькiсть"

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 6, вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару визначеного, в експортнiй лiцензiї держави-експортера або iншому офiцiйному документi держави-експортера товару.

     Графа 10 "Митницi"

     У пунктах 10.1 - 10.4 вiдповiдно вказуються назви вхiдної та вихiдної митниць, що здiйснюватимуть оформлення товару, та їх коди.

     Графа 11 "Гарантiї та зобов'язання"

     У пунктах 11.1 - 11.3 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) заявника щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв стосовно експортного контролю, обов'язковостi повiдомлення про будь-якi змiни тощо.

     Графа 12 "П. I. Б. вiдповiдального за експортний контроль на заявниковi (пiдприємствi, органiзацiї, установi)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), вiдповiдального за питання експортного контролю, його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 13 "П. I. Б. керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (органiзацiї, установи), та проставляється дата.

4. Порядок заповнення заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

4.1. Порядок заповнення заяви про отримання разового висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

     Графи заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) (додаток 4) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип висновку"

     У пунктi 1.1 ставиться позначка про тип висновку - Разовий.

     Графа 2 "Строк дiї висновку"

     Указується дата (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр провести переговори та укласти зовнiшньоекономiчний договiр (контракт). Строк дiї висновку не повинен перевищувати один рiк.

(графа 2 пункту 4.1 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 указуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) у вiдповiдностi до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - дата видачi та номер Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - iнформацiя щодо наявностi в заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Iноземний суб'єкт господарської дiяльностi"

     У пунктах 4 - 4.4 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування iноземного суб'єкта господарської дiяльностi (пiдприємства, органiзацiї, установи), що братиме участь у проведеннi переговорiв та пiдписуватиме мiжнародний договiр (контракт);

     4.1 - мiсцезнаходження iноземного суб'єкта господарської дiяльностi (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iноземний суб'єкт господарської дiяльностi (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.3 - код цiєї держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.4 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в iноземного суб'єкта господарської дiяльностi вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджених iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 4.4 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 5 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 5 - 5.4 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) або вiдповiдного державного органу;

     5.1 - код за ЄДРПОУ заповнюється тiльки для пiдприємств України;

     5.2 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.3 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.4 - код цiєї держави вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 6 "Посередник"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     6.3 - код держави перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     6.4 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у посередника вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджено iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 6.4 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 7 "Вiдомостi щодо товарiв, якi є предметом переговорiв"

     7.1 "Найменування товару" - визначається найменування товару або групи товарiв.

(пункт 7.1 графи 7 пункту 4.1 роздiлу 4 у редакцiї наказу Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.2 "Код за УКТ ЗЕД" - указується код товару за УКТ ЗЕД (зазначається у разi наявностi конкретних найменувань товарiв);

(пункт 7.2 графи 7 пункту 4.1 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.3 "Можливi обсяги поставок" - указуються можливi обсяги поставок за мiжнародним договором (контрактом), який планується укласти;

     7.4 "Позицiя за нацiональними Списками" - указується позицiя за нацiональними Списками контрольованих товарiв вiдповiдно до проведеної попередньої експертизи та реєстрацiї пiдприємства (органiзацiї, установи) в Держекспортконтролi;

     7.5 "Вiдомостi щодо ступеня секретностi товарiв" - указується про ступiнь секретностi товару або про вiдсутнiсть державної таємницi та ступеня секретностi, а також про наявнiсть вiдповiдної довiдки, яка засвiдчується пiдписом i печаткою керiвника вiдповiдного пiдприємства (органiзацiї, установи), керiвника режимно-секретного органу та керiвника вiйськового представництва, якщо таке представництво є на пiдприємствi (в органiзацiї, установi);

     7.6 "Наявнiсть затвердженої у встановленому порядку експортної документацiї" - указується iнформацiя щодо наявностi затвердженої у встановленому порядку експортної конструкторської та експлуатацiйної документацiї на товар.

     Графа 8 "Зобов'язання та гарантiї заявника (експортера)"

     У пунктах 8.1 - 8.3 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) заявника щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв стосовно експортного контролю та збереження державних таємниць, обов'язковостi повiдомлення про будь-якi змiни, а також щодо обов'язкового представлення звiту про пiдсумки проведених переговорiв.

     Графа 9 "П. I. Б. вiдповiдального за експортний контроль на заявниковi (пiдприємствi, органiзацiї, установi)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), вiдповiдального за питання експортного контролю, його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 10 "П. I. Б. керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи)". Вказуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (органiзацiї, установи), та проставляється дата.

4.2. Порядок заповнення заяви про отримання генерального висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

     Графи заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) (додаток 4) заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип висновку"

     У пунктi 1.2 ставиться позначка про тип дозволу - Генеральний.

     Графа 2 "Строк дiї висновку"

     Указується дата (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр проводити переговори та укладати контракти. Строк дiї висновку не повинен перевищувати трьох рокiв.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) у вiдповiдностi до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва держави - Україна;

     3.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     3.5 - дата видачi та номер Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - iнформацiя щодо наявностi в заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 4 "Iноземний суб'єкт господарської дiяльностi"

     У пунктах 4 - 4.4 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування iноземного суб'єкта господарської дiяльностi (пiдприємства, органiзацiї, установи), що братиме участь у проведеннi переговорiв та пiдписуватиме мiжнародний договiр (контракт);

     4.1 - мiсцезнаходження iноземного суб'єкта господарської дiяльностi (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iноземний суб'єкт господарської дiяльностi (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.3 - код держави перебування iноземного суб'єкта господарської дiяльностi (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     4.4 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть в iноземного суб'єкта господарської дiяльностi вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджених iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 4.4 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 5 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 5 - 5.4 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) або вiдповiдного державного органу;

     5.1 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.3 - код держави перебування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 6 "Посередник"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     6.3 - код держави перебування вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

     6.4 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у посередника вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджених iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 6.4 заповнюється лише в разi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення.

     Графа 7 "Вiдомостi щодо товарiв, якi є предметом переговорiв"

     7.1 "Найменування товару" - визначається найменування товару або групи товарiв";

(пункт 7.1 графи 7 пункту 4.2 роздiлу 4 у редакцiї наказу Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.2 - указується код товару за УКТ ЗЕД (зазначається у разi наявностi конкретних найменувань товарiв);

(пункт 7.2 графи 7 пункту 4.2 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.3 - не заповнюється;

     7.4 - позицiя за нацiональними Списками контрольованих товарiв вiдповiдно до проведеної попередньої експертизи та реєстрацiї пiдприємства (органiзацiї, установи) в Держекспортконтролi;

     7.5 - указується про ступiнь секретностi товару або про вiдсутнiсть державної таємницi та ступеня секретностi, а також про наявнiсть вiдповiдної довiдки, яка засвiдчується пiдписом i печаткою керiвника вiдповiдного пiдприємства (органiзацiї, установи), керiвника режимно-секретного органу та керiвника вiйськового представництва, якщо таке представництво є на пiдприємствi (в органiзацiї, установi);

     7.6 - iнформацiя щодо наявностi затвердженої у встановленому порядку експортної конструкторської та експлуатацiйної документацiї на товар.

     Графа 8 "Зобов'язання та гарантiї заявника"

     У пунктах 8.1 - 8.3 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) заявника щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв стосовно експортного контролю та збереження державних таємниць, обов'язковостi повiдомлення про будь-якi змiни, а також щодо обов'язкового представлення звiту про пiдсумки проведених переговорiв.

     Графа 9 "П. I. Б. вiдповiдального за експортний контроль на заявниковi (пiдприємствi, органiзацiї, установi)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), вiдповiдального за питання експортного контролю, його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 10 "П. I. Б. керiвника пiдприємства (органiзацiї, установи) - заявника"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (органiзацiї, установи), та проставляється дата.

4.3. Порядок заповнення заяви про отримання вiдкритого висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

     Графи заяви про отримання висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) (додаток 4), заповнюються вiдповiдно до зазначеного нижче порядку.

     Графа 1 "Тип висновку"

     У пунктi 1.3 ставиться позначка про тип висновку - Вiдкритий.

     Графа 2 "Строк дiї висновку"

     Указується дата (число, мiсяць, рiк), до якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi має намiр проводити переговори та укладати контракти. Строк дiї висновку не повинен перевищувати трьох рокiв.

     Графа 3 "Заявник"

     У пунктах 3 - 3.7 вказуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) у вiдповiдностi до установчих документiв;

     3.1 - код за ЄДРПОУ;

     3.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.3 - назва країни - Україна;

     3.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     3.5 - дата видачi та номер Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     3.7 - iнформацiя щодо наявностi в заявника (експортера) вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення експорту товарiв вiйськового призначення.

     Пункт 3.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi експортувати товари вiйськового призначення, Список яких затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 листопада 2003 року N 1807.

     Графа 4 "Iноземний суб'єкт господарської дiяльностi"

     У пунктах 4 - 4.4 вказуються вiдповiдно:

     4 - не заповнюється;

     4.1 - не заповнюється;

     4.2 - назви країн;

     4.3 - коди цих країни за покажчиком цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

(пункт 4.3 графи 4 пункту 4.3 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     4.4 - не заповнюється.

     Графа 5 "Кiнцевий споживач"

     У пунктах 5 - 5.3 вказуються вiдповiдно:

     5 - не заповнюється;

     5.1 - не заповнюється;

     5.2 - назви країн;

     5.3 - коди цих країни за покажчиком цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

(пункт 5.3 графи 5 пункту 4.3 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     Графа 6 "Посередник"

     У пунктах 6 - 6.4 вказуються вiдповiдно:

     6 - повне найменування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.1 - мiсцезнаходження посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     6.2 - назва країни, пiд юрисдикцiєю якої перебуває посередник (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     6.3 - код країни перебування посередника (пiдприємства, органiзацiї, установи) за покажчиком цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту;

(пункт 6.3 графи 6 пункту 4.3 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     6.4 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у посередника вiдповiдних повноважень на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй з товарами вiйськового призначення, наданих уповноваженим на це державним органом держави, на територiї якої зареєстровано iмпортера, або пiдтверджених iншим чином вiдповiдно до законодавства цiєї держави.

     Пункт 6.4 заповнюється лише у випадках мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення, список яких затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 листопада 2003 року N 1807.

     Графа 7 "Вiдомостi щодо товарiв, якi є предметом переговорiв"

     7.1 "Найменування товару" - визначається найменування товару або групи товарiв";

(пункт 7.1 графи 7 пункту 4.3 роздiлу 4 у редакцiї наказу Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.2 - указується код товару за УКТ ЗЕД (зазначається у разi наявностi конкретних найменувань товарiв);

(пункт 7.2 графи 7 пункту 4.3 роздiлу 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

     7.3 - не заповнюється;

     7.4 - позицiя за нацiональними Списками контрольованих товарiв вiдповiдно до проведеної попередньої експертизи та реєстрацiї у Держекспортконтролi;

     7.5 - з метою визначення ступеня секретностi товару надається довiдка про ступiнь секретностi товару або про вiдсутнiсть державної таємницi та ступеню секретностi. Довiдка засвiдчується пiдписом i печаткою керiвника вiдповiдного пiдприємства (органiзацiї, установи), керiвника режимно-секретного органу та керiвника вiйськового представництва, якщо таке представництво є на пiдприємствi (в органiзацiї, установi);

     7.6 - iнформацiя щодо наявностi затвердженої у встановленому порядку експортної документацiї.

     Графа 8 "Зобов'язання та гарантiї заявника"

     У пунктах 8.1 - 8.3 вiдповiдно мiстяться зобов'язання (гарантiї) заявника та експортера щодо точностi викладення у заявi вiдомостей, дотримання нормативно-правових актiв стосовно експортного контролю та збереження державних таємниць, обов'язковостi повiдомлення про будь-якi змiни, а також щодо обов'язкового представлення пiдсумкiв проведених переговорiв.

     Графа 9 "П. I. Б. вiдповiдального за експортний контроль на заявниковi (пiдприємствi, органiзацiї, установi)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника служби експортного контролю заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), вiдповiдального за питання експортного контролю, його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис та проставляється дата.

     Графа 10 "П. I. Б. керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (органiзацiї, установи), та проставляється дата.

5. Порядок заповнення заяви про отримання мiжнародного iмпортного сертифiката

     Графи заяви про отримання мiжнародного iмпортного сертифiката (додаток 5) заповнюються вiдповiдно до наведеного нижче порядку.

     Графа 1 "Строк дiї сертифiката"

     Указується дата (число, мiсяць, рiк), до якої дiє iмпортний сертифiкат. Строк дiї iмпортного сертифiката повинен бути не бiльше 6 мiсяцiв.

     Графа 2 "Заявник"

     У пунктах 2 - 2.7 указуються вiдповiдно:

     2 - повне найменування заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до установчих документiв;

     2.1 - код за ЄДРПОУ;

     2.2 - мiсцезнаходження заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     2.3 - назва держави - Україна;

     2.4 - код України вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту - 804;

     2.5 - номер та дата видачi Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     2.6 - номер та дата листа-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi;

     2.7 - указуються номер та дата документа, який пiдтверджує наявнiсть у заявника вiдповiдних повноважень, наданих Кабiнетом Мiнiстрiв України, на право здiйснення iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю.

     Пункт 2.7 заповнюється лише в разi намiрiв суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi iмпортувати товари вiйськового призначення.

     Графа 3 "Експортер"

     У пунктах 3 - 3.3 вказуються вiдповiдно:

     3 - повне найменування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.1 - мiсцезнаходження експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     3.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває експортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     3.3 - код держави перебування експортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 4 "Iмпортер"

     У пунктах 4 - 4.3 вказуються вiдповiдно:

     4 - повне найменування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.1 - мiсцезнаходження iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     4.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває iмпортер (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     4.3 - код держави перебування iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 5 "Кiнцевий споживач товару"

     У пунктах 5 - 5.3 вказуються вiдповiдно:

     5 - повне найменування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.1 - мiсцезнаходження кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи);

     5.2 - назва держави, пiд юрисдикцiєю якої перебуває кiнцевий споживач (пiдприємство, органiзацiя, установа);

     5.3 - код держави перебування кiнцевого споживача (пiдприємства, органiзацiї, установи) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв країн свiту Класифiкацiї країн свiту.

     Графа 6 "Найменування та повний опис товару"

     Заповнюється вiдповiдно до вiдомостей, що внесенi до графи 12 пункту 2.1 цiєї Iнструкцiї.

     Графа 7 "Код за УКТ ЗЕД"

     Указується код товару за УКТ ЗЕД.

     Графа 8 "Одиниця вимiру"

     Указуються одиницi вимiру, зазначенi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) для кожного найменування товару, зазначеного в графi 6, вiдповiдно до ОВО, визначених Митним тарифом України.

     Графа 9 "Кiльк. товару"

     Указується кiлькiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 6, вiдповiдно до кiлькостi кожного найменування товару, визначенiй у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi).

     Графа 10 "Вартiсть товару"

     Указується вартiсть кожного найменування товару, наведеного в графi 6, вiдповiдно до вартостi кожного найменування товару, визначеного у зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi).

     Графа 11 "Валюта платежу"

     У графi визначається валюта платежу, яка передбачена договором (контрактом) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв валют Класифiкацiї валют.

(графа 11 роздiлу 5 iз змiнами, внесеними наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     Графа 12 "Код валюти платежу"

     У графi визначається код валюти платежу, яка передбачена договором (контрактом) вiдповiдно до покажчика цифрових кодiв валют Класифiкацiї валют.

(графа 12 роздiлу 5 iз змiнами, внесеними наказом Державної служби експортного контролю України вiд 11.04.2011р. N 28)

     Графа 13 "Еквiвалент загальної вартостi в дол. США"

     У графi вказується еквiвалент загальної вартостi товару в доларах США.

     Графа 14 "Пiдстава: мiжнародний договiр (контракт)"

     Указуються дата i номер мiжнародного договору (контракту), за яким здiйснюється iмпорт товару, щодо якого надається iмпортний сертифiкат.

     Графа 15 "Кiнцеве використання товару згiдно iз сертифiкатом кiнцевого споживача N _______ вiд "___" ____________ 200_ р."

     Указуються номер i дата сертифiката кiнцевого споживача та визначенi в ньому кiнцеве використання товару та зобов'язання.

     Графи 16, 17

     Визначенi зобов'язання iмпортера та кiнцевого споживача по сутi мiжнародного iмпортного сертифiката.

     Графа 18 "Додатковi зобов'язання та гарантiї для включення до сертифiката"

     Викладаються додатковi зобов'язання та гарантiї для включення до мiжнародного iмпортного сертифiката (у разi необхiдностi).

     Графа 19 "Пiдстава для надання додаткових зобов'язань та гарантiй"

     У довiльному порядку вказуються номери i дати документiв, у яких викладенi додатковi зобов'язання та гарантiї (у тому числi вказуються реквiзити листiв узгодження зобов'язань та гарантiй, що надаються мiнiстерствами, iншими центральними органами виконавчої влади, у пiдпорядкуваннi яких перебувають iмпортер та кiнцевий споживач товару).

     Графа 20

     Викладаються додатковi зобов'язання заявника щодо своєчасного повiдомлення Держекспортконтролю про виникнення будь-яких змiн та щодо використання iмпортного сертифiката вiдповiдно до законодавства.

     Графа 21 "П. I. Б. керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника заявника (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства (органiзацiї, установи), та проставляється дата.

     Графа 22 "П. I. Б. керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи)"

     Указуються прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника iмпортера (пiдприємства, органiзацiї, установи), його посада, телефон, факс. Зазначеною особою ставиться пiдпис, який засвiдчується печаткою пiдприємства, органiзацiї, установи, та проставляється дата.

 

Додаток 1
до пунктiв 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8 Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, що надаються Держекспортконтролем
Додаток N ___
до листа Заявника,
вих. N ________ вiд "___" ____________ 200_ р.

Заява N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
про отримання дозволу (висновку) Державної служби експортного контролю України на мiжнароднi передачi товарiв (за винятком транзиту)

     (Заява первинна ˜, заява повторна ˜ - за мiжнародною передачею, про яку йшлося у дозволi (висновку) N ________)

1. Тип дозволу (висновку): 1.1. Разовий     ˜     1.2. Генеральний     ˜     1.3. Вiдкритий    ˜
2. Строк дiї  дозволу (висновку)   до                     "___" ____________ 200_ р.
3. Заявник  
3.1. Iдентифiкацiйний код   3.2. Мiсцезнаходження  
  3.3. Держава  
3.4. Код країни ___________ 3.5. Посвiдчення про реєстрацiю в ДСЕКУ N _________ вiд "___" ____________ 200_ р.
3.6. Лист-роз'яснення ДСЕКУ про реєстрацiю за товаром N _____________ вiд "___" ____________ 200_ р.
3.7. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України щодо надання повноважень N ______ вiд "___" ____________ 200_ р.
4. Експортер  
4.1. Iдентифiкацiйний код   4.2. Мiсцезнаходження  
  4.3. Держава(и)  
  4.4. Код(и) держави  
4.5.* Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N _________ вiд "___" ____________ 200_ р.
4.6.* Лист-роз'яснення ДСЕКУ до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N _____________ вiд "___" ____________ 200_ р.
4.7. Рiшення державних органiв щодо надання повноважень N ____________________ вiд "___" ____________ 200_ р.
5. Iмпортер  
5.1. Iдентифiкацiйний код   5.2. Мiсцезнаходження  
  5.3. Держава(и)  
  5.4. Код(и) держави-  
5.5.* Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N _________ вiд "___" ____________ 200_ р.
5.6.* Лист-роз'яснення ДСЕКУ до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N _____________ вiд "___" ____________ 200_ р.
5.7. Рiшення державних органiв щодо надання повноважень N ____________________ вiд "___" ____________ 200_ р.
6. Кiнцевий споживач   6.1.* Iдентифiкацiйний код  
6.2. Мiсцезнаходження  
6.3. Держава   6.4. Код держави  
7. Посередник   7.1.* Iдентифiкацiйний код  
7.2. Мiсцезнаходження  
7.3. Держава   7.4. Код держави  
8. Характер мiжнародної передачi: 8.1. Експорт ˜
8.2. Iмпорт ˜ 8.3. Реекспорт ˜
8.4. Тимчасове ввезення ˜ 8.5. Тимчасове вивезення ˜
  9. Валюта платежу
9.1. Код валюти платежу
 
11. Загальна вартiсть у валютi платежу
11.1. Еквiвалент загальної вартостi у дол. США
__________________________________
12. Найменування i повний опис товару
(додаткова одиниця вимiру)
13. Код за УКТ ЗЕД 14. Од. вим. 15. Кiльк. 11.2. Вартiсть
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

____________
     * Зазначенi пункти заповнюються тiльки для українських суб'єктiв здiйснення мiжнародних передач.

16. Пiдстава для запиту дозволу:
16.1. Контракт (договiр) N ________________
___________ вiд "___" ____________ 200_ р.
16.2. Рiшення КМУ N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.
16.3. Висновок Держекспортконтролю стосовно проведення переговорiв N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.
17. Iдентифiкацiя товару:
17.1. Постанова КМУ вiд "___" ____________ 200_ р. N _____
17.2. Позицiя за списком ___________
17.3. Товар вiйськового призначення (ТВП) ˜
17.4. ТВП, допущений до цивiльного використання ˜
17.5. Товар подвiйного використання ˜
18. Особливi умови дозволу

 

19. Гарантiї, якi надавалися українською стороною:
19.1. Iмпортний сертифiкат України
N _______ вiд "___" ____________ ____ р.
19.2. Сертифiкат кiнцевого споживача
_________________________________
N _______ вiд "___" ____________ ____ р.

(графа заповнюється лише в реекспортi товару, ранiше iмпортованого в Україну, з наданням вiдповiдних гарантiй)

20. Додатки, якi надаються разом iз заявою:
20.1. Вiдомостi про посередникi⠘ 20.5. Iмпортний сертифiкат ˜
20.2. Технiчна довiдка ˜ 20.6. Висновки мiнiстерств та iн. ЦОВВ ˜
20.3. Довiдка стосовно ступеня секретностi ˜ 20.7. Копiя листа-роз'яснення ДСЕКУ ˜
20.4. Сертифiкат кiнцевого користувача ˜ 20.7. Iншi документи ˜
21. Наявнiсть в українського експортера (iмпортера) системи внутрiшньофiрмового експортного контролю
Свiдоцтво про атестацiю вiд "___" _____________ 200_ р. N _______

22. Зобов'язання (гарантiї) експортера (iмпортера):
22.1. Усi твердження в цiй заявi та в додатках до неї, а також у документах, що поданi одночасно з цiєю заявою або будуть поданi на вимогу Держекспортконтролю, є коректними, повнiстю i точно висвiтлюють всi потрiбнi питання.
22.2. Положення Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" вiд 20.02.2003 N 549-IV, у тому числi щодо вiдповiдальностi суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України за порушення вимог законодавства в галузi експортного контролю, вимоги нормативних документiв про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання, iнших нормативних документiв, що стосуються мiжнародних передач товару, зазначеного в заявi, менi вiдомi i повнiстю врахованi.
22.3. Повернути товар в Україну в разi виникнення пiдстав вважати, що кiнцеве його використання суперечить змiсту виданого дозволу (висновку) та матерiалам заяви, на пiдставi яких було надано дозвiл, i якщо це пов'язано iз заподiянням шкоди державi внаслiдок порушення зобов'язань України щодо нерозповсюдження зброї масового знищення, засобiв доставки та обмеження передач звичайних озброєнь.
22.4. Письмово повiдомляти Держекспортконтроль про будь-якi змiни даних та вiдомостей, що мiстяться в цiй заявi та iнших поданих мною документах, протягом 5 днiв з моменту їх виникнення.
У разi виникнення обставин, якi змiнюють умови здiйснення даної мiжнародної передачi товарiв пiсля отримання дозволу за цiєю заявою, термiново подавати до Держекспортконтролю вiдповiднi документи i до його рiшення не здiйснювати передачу товару за наданим дозволом.
22.5. На пiдприємствi проведенi i надалi будуть виконуватись усi необхiднi заходи щодо виконання нормативних актiв з питань експортного контролю.
22.6. Дотримуватися порядку справляння i розмiрiв плати за видачу документiв у галузi експортного контролю своєчасно i в повному обсязi.
22.7 Додатковi зобов'язання експортера послуг з авiаперевезень:
22.7.1. Авiаперевезення здiйснюватиметься тiльки визначеними повiтряними суднами та екiпажами, списки яких були поданi до Держекспортконтролю.
22.7.2. Авiаперевезення здiйснюватиметься тiльки за наявностi у вантажовiдправника (вантажоотримувача) вiдповiдного дозволу Держекспортконтролю на мiжнароднi передачi таких товарiв.
22.7.3. Суворо дотримуватись вимог вiдповiдних наказiв Укравiацiї, якi регламентують надання дозволiв на виконання польотiв за кордоном.
22.7.4. Оперативно (до зльоту) повiдомляти Держекспортконтроль про намiри здiйснення кожного авiаперевезення товарiв вiйськового призначення (далi -ТВП) з визначенням номера повiтряного судна, його екiпажу, характеру вантажу, маршруту доставки, замовника авiаперевезення та отримувача вантажу, а в разi надання послуг українським експортерам (iмпортерам) - повiдомляти також про номер i дату отримання вiдповiдного дозволу Держекспортконтролю на експорт (iмпорт) ТВП.
22.7.5. Подавати до Держекспортконтролю у триденний термiн пiсля їх надходження копiї польотних завдань повiтряних суден, якi здiйснювали мiжнароднi авiаперевезення ТВП.
22.7.6. Негайно сповiщати Держекспортконтроль про намiри використання повiтряних суден для доставки ТВП до держав, щодо яких установленi вiдповiднi санкцiї Ради Безпеки ООН або нацiональнi обмеження, а також на територiях цих держав усупереч таким санкцiям або обмеженням, з визначенням номера повiтряного судна, його екiпажу, характеру вантажу, передбачуваного маршруту доставки, компанiї замовника та держави отримувача вантажу.

23. П. I. Б. уповноваженої особи,
вiдповiдальної за експортний контроль
експортера (iмпортера)
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:
Дата:

24. П. I. Б. керiвника експортера (iмпортера)
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

 

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:                                            М. П.
Дата:

(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

 

Додаток 2
до Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, що надаються Держекспортконтролем

Додаток до дозволу (висновку) N __________

Аркуш 1
Усього аркушiв __

N з/п 1. Найменування i повний опис товару (додаткова од. вимiру) 2. Код за УКТ ЗЕД 3. Од. вим. 4. Кiлькiсть 5. Вартiсть
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
6. Посада, прiзвище, iнiцiали особи, яка пiдписує додаток
М. П. Дата
_______________________

 

Додаток 3
до пункту 3 Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, що надаються Держекспортконтролем
Додаток N __
до листа Заявника,
вих. N _________ вiд "___" ____________ 200_ р.

Заява N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
про отримання висновку Державної служби експортного контролю України щодо транзиту товарiв територiєю України

1. Строк дiї висновку:               до "___" ____________ 200_ року
2. Заявник:  
 
2.1. Мiсцезнаходження  
 
 
2.2. Держава   2.3. Код держави  
3. Експортер:  
 
3.1. Мiсцезнаходження  
 
3.2. Держава   3.3. Код держави  
3.4. Експортна лiцензiя N _____________ вiд "___" ____________ 200_ р.
4. Експортер:  
 
4.1. Мiсцезнаходження  
 
4.2. Держава   4.3. Код держави  
5. Кiнцевий спожива:  
 
5.1. Мiсцезнаходження  
 
5.2. Держава   5.3. Код держави  
6. Найменування i повний опис товару 7. Код за УКТ ЗЕД 8. Одиниця вимiру 9. Кiлькiсть
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
 
10 Митницi:
10.1. Митниця вхiдна   10.2. Код  
10.3. Митниця вихiдна   10.4. Код  

11 Гарантiї та зобов'язання
11.1. Усi твердження у цiй заявi, включаючи характеристики товару, а також усi документи, що поданi на пiдтримку цiєї заяви, є коректними, повнiстю i точно розкривають усi умови транзиту.
11.2. Положення Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" вiд 20.02.2003 N 549-IV, у тому числi щодо вiдповiдальностi суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України за порушення вимог законодавства в галузi експортного контролю, iнших нормативних документiв, що стосуються транзиту товару, зазначеного в заявi, вiдомi i повнiстю врахованi.
11.3. Своєчасно повiдомляти Держекспортконтроль про будь-якi змiни пунктiв цiєї заяви та документiв, що додаються, а також про iншi змiни умов або намiрiв, незалежно вiд того, розглянуто заяву чи вона буде розглянута, а в разi отримання висновку нести вiдповiдальнiсть за його збереження та використання у вiдповiдностi до законодавства України.
11.4.* Вiдомими є порядок справляння i розмiри плати за видачу документiв у галузi експортного контролю, який я зобов'язуюсь виконувати своєчасно в повному обсязi.

12. П. I. Б. вiдповiдального за експортний
контроль на заявниковi
(пiдприємствi, органiзацiї, установi):

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:
Дата:

13. П. I. Б. керiвника заявника
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:                                            М. П.
Дата:

     Примiтка. Пункт, позначений зiрочкою (*), заповнюється тiльки українськими заявниками.

 

Додаток 4
до пунктiв 4.1, 4.2, 4.3. Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, що надаються Держекспортконтролем
Додаток N ___
до листа Заявника,
вих. N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.

Заява N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
про отримання висновку Державної служби експортного контролю України на право проведення переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

1. Тип висновку: 1.1. Разовий    ˜   1.2. Генеральний    ˜   1.3. Вiдкритий    ˜
2. Строк дiї висновку                 до   "___" ____________ 200_ р.
3. Заявник   3.1. Iдентифiкацiйний код  
3.2. Мiсцезнаходження  
 
3.3. Держава   3.4. Код держави  
3.5. Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
3.6. Лист-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N ___________ вiд "___" ____________ 200_ р.
3.7. Рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України щодо надання повноважень N ________________ вiд "___" ____________ ____ р.
4. Iноземний суб'єкт господарської дiяльностi  
(повна назва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi, який буде брати участь в переговорах та пiдписувати контракт)
4.1. Мiсцезнаходження  
 
4.2. Держава   4.3. Код держави  
4.4. Рiшення державних органiв щодо надання повноважень N _______________ вiд "___" ____________ 200_ р.
5. Кiнцевий споживач  
(повна назва)
5.1. Мiсцезнаходження  
 
5.2. Держава   5.3. Код держави  
6. Посередник  
6.1. Мiсцезнаходження  
 
6.2. Держава   6.3. Код держави  
6.4. Рiшення державних органiв щодо надання повноважень N             вiд "___" ____________ 200_ р.
7. Вiдомостi щодо товарiв, якi є предметом переговорiв:
7.1. Найменування товару 7.2. Код УКТ ЗЕД 7.3. Можливi обсяги поставок 7.4. Позицiя за нацiональними Списками
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
7.5. Вiдомостi щодо ступеня секретностi товарiв:
7.6. Наявнiсть затвердженої у встановленому порядку експортної документацiї:  
 
 
 

8. Зобов'язання та гарантiї заявника:
8.1. Усi твердження в цiй заявi та в додатках до неї, а також у всiх документах, що поданi одночасно з цiєю заявою або будуть поданi на вимогу Держекспортконтролю України, є коректними, повнiстю i точно висвiтлюють суть майбутнiх переговорiв.
8.2. Положення Закону України "Про державний контроль за мiжнародними передачами товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання" вiд 20.02.2003 N 549-IV, у тому числi щодо вiдповiдальностi суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України за порушення вимог законодавства в галузi експортного контролю, положення Закону України "Про державну таємницю" вiд 21.12.94 N 3855-XII, вимоги нормативних документiв про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) щодо здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання, iнших нормативних документiв, що стосуються мiжнародних передач товару, зазначеного в заявi, вiдомi i будуть врахованi при проведеннi переговорiв та укладеннi (пiдписаннi) зовнiшньоекономiчного договору (контракту).
8.3. Письмово повiдомляти Державну службу експортного контролю України про будь-якi змiни даних та вiдомостей, викладених в цiй заявi та iнших поданих мною документах, а в разi отримання позитивного висновку нести вiдповiдальнiсть за його використання у вiдповiдностi до законодавства України;
проводити переговори з iноземним суб'єктом господарської дiяльностi, який має на це вiдповiднi повноваження держави реєстрацiї суб'єкта та країни призначення товару;
проведення переговорiв здiйснювати вiдповiдно до законодавства з питань охорони державної таємницi;
подати до Держекспортконтролю звiт про пiдсумки переговорiв та копiю укладеного договору (контракту).

9. П. I. Б. вiдповiдального за експортний
контроль на заявниковi
(пiдприємствi, органiзацiї, установi):

Посада
Тел.
Факс
Пiдпис
Дата

10. П. I. Б. керiвника заявника
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

 

Посада
Тел.
Факс
Пiдпис                        М. П.
Дата

(додаток 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної служби експортного контролю України вiд 06.06.2006 р. N 187)

 

Додаток 5
до пункту 5 Iнструкцiї про порядок заповнення заяв щодо отримання дозвiльних документiв, що надаються Держекспортконтролем
Додаток N __
до листа Заявника,
вих. N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.

Заява N ____ вiд "___" ____________ 200_ р.
про отримання мiжнародного iмпортного сертифiката

1. Строк дiї сертифiката: до "___" ____________ 200_ р.
2. Заявник  
2.1. Iдентифiкацiйний код   2.2. Мiсцезнаходження  
  2.3. Держава  
2.4. Код держави   2.5 Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта
зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi; N _____ вiд "___" ____________ 200_ р.
2.6. Лист-роз'яснення Держекспортконтролю до Посвiдчення про реєстрацiю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв у Держекспортконтролi N __________ вiд "___" ____________ 200_ р.
2.7. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України щодо надання повноважень N __________ вiд "___" ____________ 200_ р.
3. Експортер  
 
3.1. Мiсцезнаходження  
 
3.2. Держава   3.3. Код держави  
4. Iмпортер  
 
4.1. Мiсцезнаходження  
 
4.2. Держава   4.3. Код держави  
5. Кiнцевий споживач товару  
 
5.1. Мiсцезнаходження  
 
5.2. Держава   5.3. Код держави  
6. Найменування та повний опис товару 7. Код за УКТ ЗЕД 8. Од. вим. 9. Кiльк. товару 10. Вартiсть товару
 

 

 

       
11. Валюта платежу 12. Код валюти платежу 13. Еквiвалент загальної вартостi в дол. США 14. Пiдстава: мiжнародний договiр (контракт)
      вiд "___" ____________ 200_ р.
N ______________________________
15. Кiнцеве використання товару згiдно з сертифiкатом кiнцевого споживача N _______ вiд "___" ____________ 200_ р.
 
 
 
 
 
 

16. Iмпортер прийняв на себе зобов'язання iмпортувати в Україну товар, зазначений у пунктi 6, доставити його кiнцевому споживачу на адресу, зазначену в пунктi 5, у визначений термiн, а в разi, якщо товар не буде iмпортовано в Україну, не направляти його в iнше мiсце призначення без дозволу Державної служби експортного контролю України.

17. Кiнцевий споживач прийняв на себе зобов'язання використовувати товар тiльки в заявлених цiлях, визначених у пунктi 15, не передавати його iншим суб'єктам пiдприємницької дiяльностi на територiї України i не реекспортовувати його без дозволу Державної служби експортного контролю України.
Пiдстава: сертифiкат кiнцевого споживача вiд "___" ____________ 200_ р. N ________

18. Додатковi зобов'язання та гарантiї для включення до сертифiката:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19. Пiдстава для надання додаткових зобов'язань та гарантiй:

 

 

20. Заявник зобов'язується своєчасно повiдомляти Держекспортконтроль України про будь-якi змiни в цiй заявi чи про iншi змiни умов або намiрiв, що витiкають з контракту, незалежно вiд того, розглянуто заяву чи вона буде розглянута, а в разi отримання iмпортного сертифiката, гарантiй чи пiдтвердження зобов'язань за гарантiями нести вiдповiдальнiсть за використання у вiдповiдностi до законодавства України.

21. П. I. Б. керiвника заявника
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:
Дата:

22. П. I. Б. керiвника iмпортера
(пiдприємства, органiзацiї, установи):

Посада:
Телефон:
Факс:
Пiдпис:                                        М. П.
Дата:

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.