ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.02.2004 р. N 11/4-10-1456-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо застосування Положення про спрощений порядок митного оформлення деяких товарiв

     На запити митниць стосовно Положення про спрощений порядок митного оформлення деяких товарiв (далi - Положення), затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 24.12.03 N 908, повiдомляємо наступне.

     Дiя Положення поширюється на товари, зазначенi в частинi першiй статтi 79 Митного кодексу України (крiм товарiв, що пiдлягають експортному контролю), що перемiщуються через митний кордон України й надалi розмiщуються в митнi режими iмпорту, експорту (крiм товарiв, що експортуються за зовнiшньоекономiчними договорами (контрактами), укладеними на вiдшкодувальнiй основi), тимчасового ввезення (вивезення) чи спецiальної митної зони.

     Вiдповiдно до пункту 3.3. Положення при митному оформленнi товарiв у спрощеному порядку заходи нетарифного регулювання застосовуються до них у випадках i порядку, установлених законодавством України.

     Пiд заходами нетарифного регулювання у Положеннi розумiються адмiнiстративнi заходи регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi: лiцензування, квотування, реєстрацiя зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), сертифiкацiя товарiв тощо.

     Оскiльки оформленi вiдповiдно до пункту 3.6 Положення товаросупровiднi документи є дозволом митного органу заявниковi розпоряджатися товарами згiдно з метою, заявленою митному органу, дозвiльнi документи iнших органiв державної влади повиннi бути поданi до митного оформлення у спрощеному порядку не пiзнiше моменту проставлення уповноваженою посадовою особою пiдроздiлу митного оформлення особистої номерної печатки на товаросупровiдних документах.

Заступник Голови Служби А.Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.