ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.03.2004 р. N 25/4-14-36/3030-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про посилення контролю при митному оформленнi iмпорту мукомакаронних виробiв

     В рамках заходiв, направлених на посилення захисту внутрiшнього ринку та з метою упередження порушень митних правил, при здiйсненнi митного оформлення товарiв мукомакаронного виробництва посилити контроль за правильнiстю їх класифiкацiї, визначенням митної вартостi та встановленням країни походження.

     При цьому звертаємо увагу на необхiднiсть особливого контролю документiв, якi подаються в пiдтвердження заявленої митної вартостi таких товарiв, що надходять не за прямими договорами, з вiльних економiчних зон та з митних лiцензiйних складiв.

     У разi значного вiдхилення заявленої митної вартостi зазначених товарiв вiд рiвня цiн за базою даних цiнової iнформацiї Держмитслужби, митне оформлення здiйснювати за умови погодження митної вартостi з вiддiлами контролю митної вартостi та номенклатури. При необхiдностi готувати пакет документiв для здiйснення перевiрки шляхом направлення запитiв до митної адмiнiстрацiї країни, з якої зазначенi товари експортуються.

     Заступникам начальникiв митниць, якi є кураторами вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури, пiд особисту вiдповiдальнiсть тримати на контролi порушене питання.

Заступник Голови Служби А.Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.