Документ скасований: Постанова КМУ № 16 від 12.01.2001

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

вiд 15 липня 1997 р. N 787


Про внесення змiн цо ставок ввiзного мита на окремi види товарiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Внести змiни до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв згiдно з додатком.

     2. Затвердити змiни, що вносяться до деяких рiшень Кабiнету Мiнiстрiв України щодо ставок, ввiзного мита на окремi види товарiв (додаються).

     3. Ця постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля її опублiкування у газетi "Урядовий кур'єр".

Виконуючий обов'язки Прем'єр-мiнiстра України В. ДУРДИНЕЦЬ

 

ДОДАТОК
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 липня 1997 р. N 787

ПЕРЕЛIК
окремих видiв товарiв, на якi змiнюються ставки ввiзного мита

Код товару згiдно з ГС Опис товару згiдно з ГС Ставка мита
пiльгова повна
01.05 Птиця жива домашня (пiвнi, кури, качки, гуси, iндики i цесарки) 5%* 5%,але не менш як 0,04 екю за 1 кг
02.01 М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене 20% 20%, але не менш як 0,25 екю за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої худоби, морожене 30% 30%, але не менш як 0,4 екю за 1кг
02.05 00000 М'ясо коней, ослiв, мулiв i лошакiв, свiже, охолоджене або морожене 20% 20%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
02.06 Субпродукти великої рогатої худоби, свиней, дрiбної рогатої худоби, коней, ослiв, мулiв або лошакiв, харчовi, свiжi, охолодженi або мороженi 20% 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
03.06 Ракоподiбнi, обробленi або необробленi, живi, свiжi, охолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; ракоподiбнi необробленi, варенi у водi або на парi, охолодженi або неохолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; борошно i гранули з ракоподiбних, харчовi 20% 20%, але не менш як 0,8 екю за 1 кг
04.01 Молоко i вершки, незгущенi, без додавання цукру або iнших пiдсолоджуючих речовин 20% 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 л
04.09 Мед натуральний 30% 30%, але не менш як 0,8 екю за 1 кг
04.10 00 Харчовi продукти тваринного походження, не зазначенi в iншому мiсцi 30% 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
05.02 Щетина свиняча або кабаняча, борсуковий або iнший волос, який використовується для виробництва щiткових виробiв; їх вiдходи 15% 15%, але не менш як 0,9 екю за 1 кг
05.04 00000 Кишки, мiхури i шлунки тварин (крiм риб'ячих), цiлi i в кусках 15% 15%, але не менш як 0,015 екю за 1 кг
05.05 Шкурки та iншi частини птицi з пiр'ям або пухом; пiр'я та його частини (пiдрiзанi i непздрiзанi) i пух, неочищенi або очищенi, дезiнфiкованi або обробленi для зберiгання; порошок або вiдходи пiр'я та його частин 15% 15%, але не менш як 0,015 екю за 1 кг
06.01 Цибулини, бульби, бульбовидне корiння, розетки коренiв, кореневища квiткових i листяних рослин у станi вегетативного спокою, вегетацiї, цвiтiння; рослини i корiння цикорiю, крiм корiння, класифiкованого в товарнiй позицiї 12.12 15% 15%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
06.02 Рослини живi iншi (включаючи їх корiння), живець i прищепа; мiцелiй грибний 15% 15%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
06.04 Листя, гiлки та iншi частини рослин без квiтiв i бутонiв; трави, мохи i лишайники, придатнi для складання букетiв або декоративних цiлей, свiжi, засушенi, вiдбiленi, пофароованi, просоченi або обробленi 15% 15%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
07.02 00 Томати, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1кг
07.03 Цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, часник та iншi цибулиннi культури, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
07.04 Капуста головчаста, кольорова, махрова, кольрабi та iншi харчовi продукти роду Brassika, свiжi або охолодженi 15% 15%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
07.05 Салат-латук i цикорiй, свiжий або охолодженiм 15% 15%,але не менш як 0,15 екю за 1 кг
07.06 Морква, рiпа, буряк столовий, козелець, селера коренеплiдна, редис та iншi аналогiчнi харчовi коренеплоди, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
07.07 00 Огiрки i корнiшони, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
07.08 Бобовi культури, в стручках або очищенi, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,25 екю за 1 кг
07.09 Iншi овочi, свiжi або охолодженi 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
07.10 Овочi (сирi або варенi у водi або на парi) замороженi 30% 30%, але не менш як 0,06 екю за 1 кг
07.11 Овочi, консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, в розсолi, сiрчистiй водi або в iншому тимчасово консервуючому розчинi), але в такому виглядi не придатнi для безпосереднього споживання 30% 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
07.12 Овочi сушенi, цiлi, розрiзанi, нарiзанi шматочками, подрiбненi або у виглядi порошку, без подальшої обробки iншим способом 30% 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг
07.13 Овочi, бобовi сушенi, в стручках або без стручкiв, у тому числi лущенi або подрiбненi 30% 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг
07.14 Манiок, маранта, салеп, груша земляна, батат та iншi аналогiчнi коренеплоди, бульбоплоди з високим вмiстом крохмалю або iнгулiну, свiжi або сушенi, цiлi, наструганi, в гранулах; серцевина сагової пальми 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
08.03 00 Банани, включаючи банани райськi, свiжi або сушенi 20% 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
08.05 Цитрусовi, свiжi або сушенi 20% 20%, але не менш як 0,2
08.08 Яблука, грушi та айва, свiжi 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
08.10 Iншi плоди, свiжi 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
08.12 Плоди i горiхи, консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, у розсолi, сiрчистiй водi або в iншому тимчасово консервуючому розчинi), але в такому виглядi не придатнi для безпосереднього споживання 20% 20%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
08.14 00000 Шкiрки цитрусових або баштанних культур, свiжi, мороженi, сушенi або консервованi для короткочасного зберiгання в розсолi, сiрчистiй водi, або в iншому тимчасово консервуючому розчинi 10% 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
09.02 Чай 5% 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
09.03 00000 Мате 10% 10%, але не менш як 0,08 екю за 1 кг
10.01
(крiм
10.01 10100
10.01 90100
10.01 90910
Пшениця 15% 15%, але не менш як 40 екю за тонну
10.02 00000 Жито 10% 10%, але не менш як 0,01 екю за 1кг
10.03 Ячмiнь 10% 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг
10.04 Овес 10% 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг
10.05 Кукурудза 10% 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг
10.06 Рис 10% 10%, але не менш як 0.03 екю за 1 кг
10.07 00 Сорго 10% 10%, але не менш як 0.01 екю за 1 кг
10.08 Гречка, просо i канаркове насiння; iншi зерновi 10% 10%, але не менш як 0.03 екю за 1 кг
11.04 Зерно, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене перероблене у пластiвцi, обрушене, у виглядi сiчки чи подрiбнене) крiм рису, зазначеного в товарнiй позицiї 10.06, зродки зернових, цiлi, плющенi, у виглядi пластвцiв або молотi 30% 30%, але не менш як 0.06 екю за 1 кг
11.06 Борошно та крупа з сушених бобових культур (позицiя 07.13), iз серцевини сагової пальми, з корнеплодiв або бульбоплодiв (07.14); борошно, крупа i порошок з продуктiв, класифiкованих у групi 08 10% 10%, але не менш як 0.04 екю за 1 кг
11.08 Крохмаль, iнулiн 10% 10%, але не менш як 0.06 екю за 1 кг
11.09 00000 Клейковина пшенична, суха або сира 10% 10%, але не менш як 1 екю за 1 кг
12.04 00 Насiння льону, подрiбнене або неподрiбнене 5% 5%, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
12.05 00 Насiння рапсу, подрiбнене або неподрiбнене 5% 5%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
12.06 00 Насiння соняшнику, подрiбнене або неподрiбнене 2% 2%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
12.08 Борошно з насiння або плодiв олiйних культур, крiм насiння гiрчицi 5% 5%, але не менш як 0,05 екю за 1 кг
12.12 Плоди рiжкового дерева, водянi рослини, буряк цукровий, цукрова тростина, свiжi або сушенi, подрiбненi або неподрiбненi; кiсточки i ядра плодiв, iншi продукти рослинного походження (включаючи несмажене корiння цикорiю виду "Cichorium Intubus Sativum"), використовуванi головним чином для харчування людей i не зазначенi в iншому мiсцi 15% 15%, але не менш як 0,012 екю за 1 кг
12.13 00000 Солома i м'якуш зернових, подрiбнена або неподрiбнена, розмелена або нерозмелена, пресована або в гранулах 5% 5%, але не менш як 0,005 екю за 1 кг
14.03 Матерiали рослинного походження, що використовуються головним чином для виробництва щiткових виробiв i мiтелок, (наприклад, сорго, пирiй i тапiока) у в'язках, пучках або навалом 15% 15%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
15.01 00 Лярд, iнший жир свинячий i жир домашньої птицi, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв або неекстрагований 30% 30%, але не менш як 0,15 екю за 1кг
15.02 00 Жир великої i дрiбної рогатої худоби, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв або неекстрагований 30% 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
15.03 00 Стеарин iз жиру свинячого, яловичого або баранячого i олеостеарин, олеомаргарин iз свинячого сала, яловичого чи баранячого жиру, несмульгований, незмiшаний або не приготовлений будьяким iншим способом 30% 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
15.05 Овечий жиропiт i жировi речовини, одержуванi з нього (включаючи ланолiн) 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
15.06 Жири i масла тварин та їх фракцiї, в тому числi нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
15.09 Олiя маслинова та її фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 30% 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг
15.10 00 ншi види олiї та фракцiй, триманi тiльки з маслин, ерафiнованi чи рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного кладу, сумiшi цих видiв олiй бо фракцiй з олiєю або ракцiями, класифiкованими товарнiй позицiї 15.09 30% 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг
15.14 лiя рiпакова, свирiпова або iрчична та їх фракцiї, ерафiнованi або рафiнованi, ле без змiни їх хiмiчного кладу 30% 30%, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
16.03 00 кстракти та соки з м'яса, иби або ракоподiбних, олюскiв або iнших водних езхребетних 10% 10%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
16.04,
крiм
16.04 30100
16.04 30900
отовi продукти i консерви з риби;iкра осетрових (чорна iкра) та її замiнники, виготовленi з iкринок iнших риб 20% 20%, але не менш як 0,2 екю за 1кг
17.03 еляса, отримана в езультатi екстракцiї або афiнування цукру 30% 30%, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
18.02 00000 Шкаралупа, плiвка, шкiрка та iншi вiдходи какао 5% 5%, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
18.03 Какао-паста, в тому числi знежирена або незнежирена 30% 30%, але не менш як 1 екю за 1 кг
19.01 Екстракт солодовий; харчовi продукти з борошна, крупи, крохмалю або солодового екстракту без вмiсту або iз вмiстом за масою менш як 50% какао, не зазначенi в iншому мiсцi, харчовi продукти iз сировини, зазначеної в позицiях 04.01- 04.04, без вмiсту або iз вмiстом за масою менш як 40% какао 30% 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
19.03 00000 Тапiока та її замiнники, приготовленi з крохмалю у формi пластiвцiв, зерен, крупи або висiвок, або аналогiчних формах 30% 30%, але не менш як 0,45 екю за 1 кг
19.04 Готовi харчовi продукти, отриманi шляхом здуття або обсмажування зернових (наприклад, кукурудзянi пластiвцi); iншi зерновi, крiм кукурудзи, у виглядi зерен, попередньо вiдваренi, обсмаженi або приготовленi iншим способом 30% 30%, але не менш як 0,5 екю за 1 кг
20.02 Томати, приготовленi або консервованi без додавання цукру або оцтової кислоти 20% 20%, але не менш як 0,2 екю за туб
20.03 Гриби, включаючи трюфелi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти 10% 20%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
20.04 Iншi овочi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти, мороженi 20% 20%, але не менш як 0,2 екю за туб
20.06 00 Плоди, горiхи, шкiрка плодiв та iншi частини рослин, консервованi в цукрi (сушенi, зацукрованi або глазурованi) 30% 30%, але не менш як 0,5 екю за 1 кг
20.09 Соки фруктовi, (включаючи виноградне сусло), соки овочевi, незбродженi та без додавання спирту, з додаванням або без додавання цукру чи iнших пiдсолоджуючих речовин 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 л
21.01
(крiм
21.0110110)
Екстракти, есенцiї, концентрати кави, чаю або мате i вироби на таких основах чи на основi кави, чаю або мате; цикорiй обсмажений та iншi обсмаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та концентрати з них 30% 30%, але не менш як 0,4 екю за 1 кг
21.02 Дрiжджi (активнi i неактивнi); iншi неактивнi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин, класифiкованих у товарнiй позицiї 30.02); готовi пекарськi порошки 20% 20%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
21.06 Харчовi продукти, не зазначенi в iншому мiсцi 30% 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
23.09 Продукти, що використовуються для годiвлi тварин 5% 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
43.04 Хутро штучне i вироби з нього 25% 25%, але не менш як 0,4 екю за 1кв. м
62.01 Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для чоловiкiв i хлопчикiв, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.03 30% 30%, але не менш як 8 екю за 1 штуку
62.02 Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для жiнок i дiвчаток, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.04 30% 30%, але не менш як 7 екю за 1 штуку
62.05 Сорочки для чоловiкiв i хлопчикiв 30% 30%, але не менш як 0,6 екю за 1
62.06 Блузки, сорочки i батники для жiнок i дiвчаток 30% 30%, але не менш як 1,8 екю за 1 штуку
63.02 Бiлизна постiльна, столова, туалетна або кухонна 30% 30%, але не менш як 1,8 екю за 1 штуку
64.03
(крiм
64.03 20000
64.03 59500
64.03 99500
Взуття на пiдошвi з гуми, полiмерного матерiалу, натуральної чи штучної шкiри з шкiряним верхом 30% 30%, але не менш як 5 екю за 1 пару
64.04
(крiм
64.04 20100
Взуття на пiдошвi з гуми, пластмаси, натуральної чи штучної шкiри або шкiряних волокон та з верхом iз текстильних матерiалiв, взуття на пiдошвi з натуральної чи штучної шкiри 30% 30%, але не менш як 2 екю за 1 пару
64.05
(крiм
64.05 20910
Iнше взуття 30% 30%, але не менш як З екю за 1 пару
65.03 Капелюхи та iншi головнi убори фетровi, виготовленi з капелюхових напiвфабрикатiв або плоских заготовок, класифiкованих у товарнiй позицiї 65.01, з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення 25% 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку
65.04 Капелюхи та iншi головнi убори, плетенi або виготовленi шляхом з'єднання смужок з рiзних матерiалiв, з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення 25% 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку
65.05 Капелюхи та iншi головнi убори трикотажнi, з мережива та iнших текстильних матерiалiв, виготовлених з одного шматка (але не смужок), з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення; сiтки для волосся з будь-якого матерiалу з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення 25% 25%, але не менш як 0,6 екю за 1 штуку

* Тут i далi у вiдсотках до митної вартостi товару. Екю Т тут i далi еквiвалент у валютi України.

Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв України В. ПУСТОВОЙТЕНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 липня 1997 р. N 787

ЗМIНИ,
що вносяться до деяких рiшень Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 сiчня 1996 р. N 94 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв i до деяких рiшень Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 6, ст. 184) такi цифри та слова:

"04.09 00000 Мед натуральний 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,8 екю за кг 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,8 екю за кг
07.03 Цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, часник та iншi цибулиннi культури свiжi або охолодженi 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,1 екю за кг 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,1 екю за кг
10.01 (крiм
10.01 10100,
10.01901001
10.0190910)
Пшениця 15 вiдсоткiв, але не менш як 40 екю за тонну 15 вiдсоткiв, але
не менш як 40 екю за тонну
20.02, 20.04 Овочi i фрукти консервованi 20 вiдсоткiв, але не менш як 0,2 екю за туб 20 вiдсоткiв, але не менш як 0,2 екю за туб".

     2. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 листопада 1996 р. N 1376 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв" такi цифри та слова:

"43.04 Хутро штучне i вироби з нього 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,4 екю за кв. м 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,4 екю за кв. м
62.01 Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для чоловiкiв i хлопчикiв, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.03 30 вiдсоткiв, але не менш як 8 екю за штуку 30 вiдсоткiв, але не менш як 8 екю за штуку
62.02 Пальта, включаючи плащi з капюшоном, куртки теплi (включаючи лижнi), вiтрiвки, штормiвки та iнший верхнiй одяг для жiнок i дiвчаток, крiм виробiв, класифiкованих у товарнiй позицiї 62.04 30 вiдсоткiв, але не менш як 7 екю за штуку 30 вiдсоткiв, але не менш як 7 екю за штуку
62.05 Сорочки для чоловiкiв i хлопчикiв 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку 30 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку
62.06 Блузки, сорочки i батники для жiнок i дiвчаток 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку
63.02 Бiлизна постiльна, столова, туалетна або кухонна 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку 30 вiдсоткiв, але не менш як 1,8 екю за штуку
64.03
(крiм
64.03 20000,
64.03 5950,
64.03 99500)
Взуття на пiдошвi з гуми, полiмерного матерiалу, натуральної чи штучної шкiри з шкiряним верхом 30 вiдсоткiв, але не менш як 5 екю за пару 30 вiдсоткiв, але не менш як 5 екю за пару
64.04
(крiм
64.04 20100)
Взуття на пiдошвi з гуми, пластмаси, натуральної чи штучної шкiри або шкiряних волокон та з верхом iз текстильних матерiалiв, взуття на пiдошвi з натуральної чи штучної шкiри 30 вiдсоткiв, але не менш як 2 екю за пару 30 вiдсоткiв, але не менш як 2 екю за пару
64.05 (крiм 64.05 20910) Iнше взуття 30 вiдсоткiв, але не менш як 3 екю за пару 30 вiдсоткiв, але не менш як 3 екю за пару
65.03 Капелюхи та iншi головнi убори фетровi, виготовленi з капелюхових напiвфабрикатiв або плоских заготовок, класифiкованих у товарнiй позицiї 65.01, з пiдкладкою або без, з оздобленням або без 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку
65.04 Капелюхи та iншi головнi убори, плетенi або виготовленi шляхом з'єднання смужок з рiзних матерiалiв, з пiдкладкою або без, з оздобленням або без 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку
65.05 Капелюхи та iншi головнi убори трикотажнi, з мережива та iнших текстильних матерiалiв, виготовлених з одного шматка (але не смужок), з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення, сiтки для волосся з будь-якого матерiалу з пiдкладкою або без пiдкладки, з оздобленням або без оздоблення 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку 25 вiдсоткiв, але не менш як 0,6 екю за штуку".

     3. Виключити з додатка до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 листопада 1996 р. N 1378 "Про внесення змiн до ставок ввiзного мита на окремi види товарiв" такi цифри та слова:

 

"01.05 Птиця жива домашня (пiвнi, кури, качки, гуси, iндики i цесарки) 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
02.01 М'ясо великої рогатої худоби, свiже або охолоджене 20 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої худоби, морожене 30%, але не менш як 0,4 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг
02.05 00000 М'ясо коней, ослiв, мулiв i лошакiв, свiже, охолоджене або морожене 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
02.06 Субпродукти великої рогатої худоби, свиней, дрiбної рогатої худоби, коней, ослiв, мулiв або лошакiв, харчовi, свiжi, охолодженi або мороженi 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
03.06 Ракоподiбнi, обробленi або необробленi, живi, свiжi, охолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; ракоподiбнi необробленi варенi у водi або на парi, охолодженi або неохолодженi, мороженi, сушенi, соленi або в розсолi; борошно i гранули з ракоподiбних, харчовi 20 %, але не менш як 0,8 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,8 екю за 1 кг
04.01 Молоко i вершки незгущенi, без додавання цукру або iнших пiдсолоджуючих речовин 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 л 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 л
04.10 00 Продукти харчового тваринного походження, не зазначенi в iншому мiсцi 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
05.02 Щетина свиняча або кабаняча, борсукове або iнше волосся, яке використовується для виробництва щiткових виробiв; їх вiдходи 15 %, але не менш як 0,9 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,9 екю за 1 кг
05.04 00000 Кишки, мiхури i шлунки тварин (крiм риб'ячих), цiлi або в кусках 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг
05.05 Шкурки та iншi частини птицi з пiр'ям або пухом; пiр'я та його частини (пiдрiзанi i непiдрiзанi) i пух, неочищенi або очищенi, дезинфiкованi або обробленi для збереження; порошок або вiдходи пiр'я та його частин 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,015 екю за 1 кг
06.01 Цибулини, бульби, бульбовидне корiння, розетки коренiв, кореневища квiткових i листяних рослин в станi вегетативного спокою, вегетацiї, цвiтiння; рослини i корiння цикорiю, крiм корiння, класифiкованого в товарнiй позицiї 12.12 15 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
06.02 Рослини живi iншi (включаючи їх корiння), живець i прищепа; мiцелiй грибний 15 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
06.04 Листя, гiлки та iншi частини рослин без квiтiв i бутонiв; трави, мохи, лишайники для букетiв або декоративних цiлей, свiжi, засушенi, вiдбiленi, пофарбованi, просоченi або обробленi iншими способами 15 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
07.02 00 Томати свiжi або охолодженi 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
07.04 Капуста головчаста, кольорова, махрова, кольрабi та iншi харчовi продукти роду Brassika, свiжi або охолодженi 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
07.05 Салат-латук (Lactuca Sativa) i цикорiй (Cichorium Spp.), свiжий або охолоджений 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
07.06 Морква, рiпа, буряк столовий, козелець, селера коренеплiдна, редис та iншi аналогiчнi харчовi коренеплоди, свiжi або охолодженi 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
07.07 00 Огiрки i корнiшони, свiжi або охолодженi 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
07.08 Бобовi культури, в стручках або очищенi, свiжi або охолодженi 30 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,25 екю за 1 кг
07.09 Овочi iншi, свiжi або охолодженi 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
07.10 Овочi (сирi або варенi у водi або на парi), замороженi 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг
07.11 Овочi консервованi для короткочасного зберiгання (наприклад, двоокисом сiрки, в розсолi, сiрчистiй водi або в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi), але не придатнi для використання в їжу 30%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
07.12 Овочi сушенi, цiлi, розрiзанi, нарiзанi шматочками, подрiбненi або у виглядi порошку, без подальшої обробки iншим способом 30%, але не менш як 0,6 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг
07.13 Овочi, бобовi сушенi, в стручках або без стручкiв, в тому числi лущенi або подрiбненi 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,6 екю за 1 кг
07.14 Манiок, маранта, салеп, груша земляна, батат та iншi аналогiчнi коренеплоди, бульбоплоди з високим вмiстом крохмалю або iнгулiну, свiжi або сушенi, цiлi, наструганi, в гранулах; серцевина сагової пальми 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
08.03 00 Банани, включаючи банани райськi, свiжi або сушенi 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
08.05 Цитрусовi, свiжi або сушенi 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
08.08 Яблука, грушi та айва, свiжi 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
08.10 Плоди свiжi iншi 30%, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
08.12 Плоди i горiхи, тимчасово консервованi (наприклад, двоокисом сiрки, у солонiй або сiрчистiй водi, чи в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi), але не готовi для безпосереднього споживання 20 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
08.14 00000 Шкiрки цитрусових або баштанних культур, свiжi, мороженi, сушенi або тимчасово консервованi в солонiй або сiрчистiй водi, чи в iншiй тимчасово консервуючiй рiдинi 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
09.02 Чай 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг 5%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
09.03 00000 Мате 10%, але не менш як 0,08 екю за 1 кг 10 %, але менш як 0,08 екю за 1 кг
10.02 00000 Жито 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
10.03 Ячмiнь 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
10.04 Овес 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
10.05 Кукурудза 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
10.06 Рис 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
10.07 00 Сорго 10%, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
10.08 Гречка, просо i канаркове насiння; iншi зерновi 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
11.04 Зерно, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, перероблене у пластiвцi, обрушене, у виглядi сiчки чи подрiбнене), крiм рису, зазначеного в товарнiй позицiї 10.06; зародки зернових, цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або молотi 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг
11.06 Борошно та крупа з сушених бобових культур (позицiя 07.13), з серцевини сагової пальми, з коренеплодiв або бульбоплодiв (07.14); борошно, крупа i порошок з продуктiв, класифiкованих в групi 08 10%, але не менш як 0,04 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг
11.08 Крохмаль, iнулiн 10%, але не менш як 0,06 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,06 екю за 1 кг
11.09 00000 Клейковина пшенична висушена або сира 10%, але не менш як 1 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 1 екю за 1 кг
12.04 00 Насiння льону подрiбнене або неподрiбнене 5 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
12.05 00 Насiння рапсу подрiбнене або неподрiбнене 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
12.06 00 Насiння соняшнику бите або цiле 2 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 2 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
12.08 Борошно з насiння або плодiв олiйних культур, крiм гiрчичного насiння 5 %, але не менш як 0,05 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,05 екю за 1 кг
12.12 Плоди рiжкового дерева, водянi рослини, буряк цукровий, цукрова тростина, свiжi або сушенi, подрiбненi або неподрiбненi, кiсточки i ядра плодiв, iншi продукти рослинного походження (включаючи нежарене корiння цикорiю виду "Cichorium Intubus Sativum"), використовуванi головним чином для харчування людей, не зазначенi в iншому мiсцi 15%, але не менш як 0,012 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,012 екю за 1 кг
12.13 00000 Солома i м'якуш зернових, необроблена, цiла або подрiбнена, розмелена або нерозмелена, пресована або в гранулах 5 %, але не менш як 0,005 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,005 екю за 1 кг
14.03 Матерiали рослинного походження, що використовуються, головним чином, для виробництва щiткових виробiв i мiтелок (наприклад сорго, пирiй i тапiока) у в'язках, пучках або навалом 15 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг 15 %, але не менш як 0,01 екю за 1 кг
15.01 00 Лярд, iнший жир свинячий i жир домашньої птицi, топлений або нетоплений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв чи неекстрагований 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
15.02 00 Жир великої i дрiбної рогатої худоби, нетоплений чи топлений, екстрагований пiд тиском чи з допомогою розчинникiв чи неекстрагований 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
15.03 00 Стеарин iз жиру свинячого, яловичого або баранячого i олеостеарин, олеомаргарин iз свинячого сала, яловичого чи баранячого жиру, неемульгований, незмiшаний або не приготовлений будь-яким iншим способом 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
15.05 Овечий жиропiт i жировi речовини, одержуванi з нього (включаючи ланолiн) 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
15.06 Жири i масла тварин та їх фракцiї, в тому числi нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 30%, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
15.09 Олiя маслинова та її фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 30%, але не менш як 1,5 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг
15.10 00 Iншi види олiї та фракцiй, отриманi тiльки iз маслин, нерафiнованi чи рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу, сумiшi цих видiв олiй або фракцiй з олiєю або фракцiями, класифiкованими в товарнiй позицiї 15.09 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 1,5 екю за 1 кг
15.14 Олiя рiпакова, свирiпова або гiрчична та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,15 екю за 1 кг
16.03 00 Екстракти та соки з м'яса, риби або ракоподiбних, молюскiв або iнших водних безхребетних 10 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 10 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
16.04
(крiм
16.04 30100,
16.04 30900)
Готовi продукти i консерви з риби; iкра осетрових (чорна iкра) та її замiнники, виготовленi з iкринок iнших риб 20%, але не менш як 0,2 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,2 екю за 1 кг
17.03 Меляса, отримана в результатi екстракцiї або рафiнування цукру 30 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,03 екю за 1 кг
18.02 00000 Шкаралупа, плiвка, шкiрка та iншi вiдходи какао 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,02 екю за 1 кг
18.03 Какао-паста, в тому числi знежирена або незнежирена 30%, але не менш як 1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 1 екю за 1 кг
19.01 Екстракт солодовий; харчовi продукти з борошна, крупи, крохмалю або солодового екстракту без вмiсту або з вмiстом за масою менше як 50 % какао, не зазначенi в iншому мiсцi, харчовi продукти iз сировини, зазначеної в позицiях 04.01- 04.04, без вмiсту або з вмiстом за масою менше 40 % какао 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
19.03 00000 Тапiока та її замiнники, приготовленi з крохмалю у формi пластiвцiв, зерен, крупи або висiвок, або аналогiчних формах 30 %, але не менш як 0,45 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,45 екю за 1 кг
19.04 Готовi харчовi продукти, отриманi шляхом здуття або обжарювання зернових (наприклад, кукурудзянi пластiвцi); iншi зерновi, крiм кукурудзи у виглядi зерен, попередньо вiдваренi, обжаренi або приготовленi iншим способом 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг
20.03 Гриби, включаючи трюфелi, приготовленi або консервованi без оцту або оцтової кислоти 20 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
20.06 00 Плоди, горiхи, шкiрка плодiв та iншi частини рослин, консервованi в цукрi (сушенi, зацукрованi або глазурованi) 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,5 екю за 1 кг
20.09 Соки фруктовi, (включаючи виноградне сусло), соки овочевi, незбродженi та без додавання спирту, з додаванням або без додавання цукру чи iнших пiдсолоджуючих речовин 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 л 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 л
21.01,
крiм
21.01 10110
Екстракти, есенцiї, концентрати кави, чаю або мате i вироби на таких основах чи на основi кави, чаю або мате; цикорiй обсмажений та iншi обсмаженi замiнники кави i екстракти, есенцiї та концентрати з них 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,4 екю за 1 кг
21.02 Дрiжджi (активнi i неактивнi); iншi неактивнi одноклiтиннi мiкроорганiзми (крiм вакцин, класифiкованих у товарнiй позицiї 30.02); готовi пекарськi порошки 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг 20 %, але не менш як 0,1 екю за 1 кг
21.06 Харчовi продукти, не зазначенi в iншому мiсцi 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг 30 %, але не менш як 0,3 екю за 1 кг
23.09 Продукти, що використовуються для годiвлi тварин 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг 5 %, але не менш як 0,04 екю за 1 кг".

 

Мiнiстр
Кабiнету Мiнiстрiв України

 
В. ПУСТОВОЙТЕНКО

(Газета "Урядовий кур'єр" N152 вiд 19-08-97р.)

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.