ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.05.2004 р. N 25/2-9-17/6134-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про митний контроль спецiального обладнання

     З метою органiзацiї митного контролю за перемiщенням через державний кордон України спецiального обладнання, що використовується для виконання робiт з дiагностики та очистки засобiв трубопровiдного транспорту України (далi - обладнання), на пiдставi статтi 187 Митного кодексу України та в рамках реалiзацiї Комплексної програми утвердження України як транзитної держави у 2002 - 2010 роках, затвердженої Законом України вiд 07.02.2002 N 3022-III, з урахуванням специфiчного характеру операцiй з дiагностики й очистки засобiв трубопровiдного транспорту для утримання їх у належному станi, повiдомляємо.

     Митне оформлення обладнання при первiсному ввезеннi його на митну територiю України здiйснюється в режим тимчасового ввезення вiдповiдно до частини четвертої статтi 206 Митного кодексу України на пiдставi пункту 2 Додатку I до Додатку В.3 до Конвенцiї про тимчасове ввезення (Стамбул, 1990 рiк) митним органом, у зонi дiяльностi якого розташований одержувач цього обладнання чи його структурний пiдроздiл. Зазначений митний орган видає (завiряє) копiю першого аркушу оформленої ВМД на обладнання, засвiдчену особистою номерною печаткою iнспектора, що здiйснив його митне оформлення.

     Контроль за помiщенням обладнання в трубопровiд чи за вилученням з нього здiйснюють пiдроздiли Центральної енергетичної митницi. Якщо помiщення обладнання в трубопровiд чи вилучення з нього вiдбувається на територiї України поза мiсцем розташування пiдроздiлiв Центральної енергетичної митницi, то митний контроль здiйснюється пiдроздiлом митного органу, зоною дiяльностi якого є такий пункт помiщення (вилучення) обладнання.

     У межах термiну тимчасового ввезення контроль за багаторазовим перемiщенням обладнання через державний кордон України здiйснюється посадовими особами митних органiв у пунктах пропуску через державний кордон по товаросупровiдним документам i вищезазначенiй копiї першого примiрника вантажної митної декларацiї, та вiдповiдно до Плану-графiку проведення дiагностичних (очисних) робiт.

     При кожному перетинi обладнанням митного кордону України чи помiщеннi або вилученнi з трубопроводу iнспектор митницi, який здiйснює його пропуск (оформлення), проставляє на зворотнiй сторонi зазначеної копiї декларацiї вiдбиток особистої номерної печатки.

     Контроль за зворотним вивезенням за межi митної територiї України дiагностичного обладнання, оформленого в режимi тимчасового ввезення, здiйснюється митницею оформлення вiдповiдно до Порядку застосування митного режиму тимчасового ввезення (вивезення), затвердженого наказом Держмитслужби вiд 28.03.2000 N 173, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2000 за N 250/4471, зi змiнами i доповненнями.

     Копiя першого аркушу ВМД з вiдмiтками про перетин митного кордону України обладнанням пiдлягає поверненню митному органу, в якому зазначене обладнання перебуває на контролi.

     Iншi митнi процедури щодо обладнання здiйснюються вiдповiдно до законодавства України.

Перший заступник Голови Служби М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.