Документ скасований: Постанова КМУ № 1010 від 02.12.2015

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 26 травня 2004 р. N 678


Про затвердження Порядку здiйснення компенсацiї шкоди, заподiяної працiвникам митних органiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй пiд час виконання або пов'язаної з виконанням ними службових обов'язкiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 жовтня 2011 року N 1016

     З метою реалiзацiї статей 427, 431 Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок здiйснення компенсацiї шкоди, заподiяної працiвникам митних органiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй пiд час виконання або пов'язаної з виконанням ними службових обов'язкiв (додається).

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 серпня 1992 р. N 487 "Про затвердження Порядку та умов державного обов'язкового особистого страхування працiвникiв митних органiв" (ЗП України, 1992 р., N 9, ст. 227);

     постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 червня 1994 р. N 417 "Про внесення змiн i доповнень до Порядку та умов державного обов'язкового особистого страхування працiвникiв митних органiв" (ЗП України, 1994 р., N 10, ст. 248);

     пункт 2 змiн та доповнень, внесених до деяких рiшень Уряду України згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 березня 1995 р. N 206 "Про змiни, доповнення та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких рiшень Уряду України з питань державного обов'язкового страхування" (ЗП України, 1995 р., N 6, ст. 146).

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 травня 2004 р. N 678

ПОРЯДОК
здiйснення компенсацiї шкоди, заподiяної працiвникам митних органiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй пiд час виконання або пов'язаної з виконанням ними службових обов'язкiв

Загальнi положення

     1. Цей Порядок визначає механiзм, умови i розмiри здiйснення за рахунок Державного бюджету України компенсацiї шкоди в разi загибелi, iнвалiдностi або iншого ушкодження здоров'я працiвника митного органу, спецiалiзованої митної установи чи органiзацiї, що сталися внаслiдок нещасного випадку або були заподiянi йому умисно (далi - нещасний випадок) пiд час виконання чи були пов'язанi з виконанням таким працiвником службових обов'язкiв (далi - компенсацiя шкоди).

Умови компенсацiї шкоди

     2. Постраждалий працiвник митного органу, спецiалiзованої митної установи чи органiзацiї (далi - постраждалий) або його спадкоємцi звертаються до митного органу, спецiалiзованої митної установи чи органiзацiї, де працює (працював) постраждалий, з письмовою заявою, до якої додаються такi документи:

     копiя акта про нещасний випадок на виробництвi за формою Н-1, засвiдчена в установленому порядку;

     у разi загибелi постраждалого - копiя свiдоцтва про смерть;

     у разi iнвалiдностi чи стiйкої втрати постраждалим професiйної працездатностi - копiя довiдки медико-соцiальної експертної комiсiї про групу iнвалiдностi чи про ступiнь стiйкої втрати професiйної працездатностi;

     копiя документа, що засвiдчує зв'язок мiж загибеллю, iнвалiднiстю або iншим умисно заподiяним ушкодженням здоров'я та виконанням службових обов'язкiв постраждалим (видається органами прокуратури, СБУ, МВС, судом);

     довiдка Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань (далi - Фонд соцiального страхування) або його територiальних органiв про проведенi ним виплати у зв'язку з нещасним випадком.

     Для одержання свiдоцтва про право на спадщину митний орган, спецiалiзована митна установа чи органiзацiя видає спадкоємцям довiдку, форма якої затверджується Мiнфiном.

(абзац сьомий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.2011р. N 1016)

     3. Одержанi вiдповiдним митним органом, спецiалiзованою митною установою чи органiзацiєю документи передаються до Держмитслужби i розглядаються в установленому нею порядку.

     Держмитслужба протягом мiсяця пiсля одержання всiх необхiдних документiв приймає рiшення про компенсацiю шкоди.

     Про прийняте рiшення заявник повiдомляється протягом тижня.

     Про вiдмову в компенсацiї шкоди заявник повiдомляється письмово з обґрунтуваннями причин вiдмови.

     Рiшення про вiдмову в компенсацiї шкоди може бути оскаржене в судовому порядку.

     4. Виплата компенсацiї шкоди проводиться за погодженням з постраждалим або його спадкоємцями шляхом оформлення вiдповiдного поштового переказу чи перерахування коштiв на особистий рахунок одержувача в банку.

     Неповнолiтньому або малолiтньому спадкоємцю компенсацiя шкоди проводиться шляхом перерахування коштiв на його особистий рахунок у банку з одночасним повiдомленням вiдповiдного органу опiки й пiклування.

Розмiр компенсацiї шкоди

     5. Компенсацiя шкоди постраждалому або його спадкоємцям виплачується:

     1) у разi загибелi (його спадкоємцям) - як рiзниця мiж 10-рiчною сумою середньомiсячного заробiтку (грошового забезпечення) постраждалого за останньою посадою на день нещасного випадку та сумою, виплаченою Фондом соцiального страхування за цим нещасним випадком;

     2) у разi iнвалiдностi - залежно вiд ступеня втрати працездатностi при встановленнi iнвалiдностi як рiзниця мiж 5-рiчною для I групи, 4-рiчною - для II групи, 3-рiчною - для III групи середньомiсячною заробiтною платою (грошовим забезпеченням) постраждалого за останньою посадою на день нещасного випадку та сумою, виплаченою Фондом соцiального страхування за цим нещасним випадком;

     3) у разi iншого ушкодження здоров'я внаслiдок нещасного випадку - як рiзниця мiж середньомiсячним заробiтком (грошовим забезпеченням) постраждалого на останнiй робочий день перед установленням втрати ним професiйної працездатностi за кожний вiдсоток втрати професiйної працездатностi та сумою, виплаченою Фондом соцiального страхування за цим нещасним випадком.

     6. Повторно виплата компенсацiї шкоди за тим же нещасним випадком (у разi змiни ступеня втрати працездатностi постраждалим тощо) проводиться з вирахуванням суми коштiв, сплачених ранiше.

     7. Держмитслужба проводить виплату компенсацiї шкоди за рахунок та в межах коштiв, передбачених у державному бюджетi на її утримання.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.