ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

02.06.2004р. N 25/3-45/7024-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць, Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту


     З метою забезпечення належного контролю за ввезенням на митну територiю України окремих лiкарських засобiв вiднести до групи ризику лiкарськi засоби, що класифiкуються у товарнiй пiдкатегорiї 3004 90 19 00 згiдно з УКТЗЕД.

     Митне оформлення таких товарiв здiйснювати з обов'язковим залученням вiддiлiв номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональних митниць, вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури митниць.

     Митне оформлення лiкарських засобiв, якi виготовленi на основi екстрактiв рослин, залоз та iнших органiв тварин або їх секретiв, та декларуються у товарнiй пiдкатегорiї 3004 90 19 00 згiдно з УКТЗЕД, здiйснювати з проведенням їх дослiджень у митних лабораторiях.

     Якщо щодо таких лiкарських засобiв Держмитслужбою України приймалися рiшення щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД, або якщо щодо них у 2003-2004 роках були прийнятi рiшення про визначення коду товару iз залучанням митних лабораторiй, направлення на дослiдження до митних лабораторiй здiйснювати виключно при наявностi обґрунтованих сумнiвiв щодо iдентифiкацiї лiкарських засобiв.

     Начальникам митних органiв органiзувати проведення роз'яснювальної роботи з суб'єктами ЗЕД в частинi своєчасного надання митним органам iнформацiї, необхiдної для класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД.

     Дiя цього листа не поширюється на лiкарськi засоби, ввезенi для проведення доклiнiчних дослiджень, клiнiчних випробувань, зразки препаратiв для експонування на виставках, ярмарках конференцiях (без права їх реалiзацiї), iндивiдуального використання громадянами, та на гуманiтарну допомогу, що надходить в Україну вiдповiдно до законодавства.

     Дiю листа Держмитслужби України вiд 17.05.04 N 25/3-45/6178-ЕП тимчасово призупинити до окремого розпорядження.

Перший заступник Голови Служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.