ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про податок з доходiв фiзичних осiб" (щодо збiльшення суми податкової соцiальної пiльги на утримання дiтей)

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про податок з доходiв фiзичних осiб" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2003 р., N 37, ст. 308) такi змiни:

     1. Пункт 6.2 статтi 6 доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Норми цього пункту не поширюються на випадки, передбаченi в абзацi другому пiдпункту 6.5.1 пункту 6.5 цiєї статтi".

     2. Пiдпункт 6.5.1 пункту 6.5 статтi 6 викласти у такiй редакцiї:

     "6.5.1. Податкова соцiальна пiльга застосовується до доходу, отриманого платником податку (нарахованого на його користь) протягом звiтного податкового мiсяця як заробiтна плата (iншi, прирiвнянi до неї вiдповiдно до законодавства виплати, компенсацiї та вiдшкодування), якщо його розмiр не перевищує суми, яка дорiвнює сумi прожиткового мiнiмуму, встановленого для працездатної особи на 1 сiчня звiтного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 гривень.

     При застосуваннi податкової соцiальної пiльги у випадках, передбачених пiдпунктами "а" - "в" пiдпункту 6.1.2 пункту 6.1 цiєї статтi, граничний розмiр доходу, визначений абзацом першим цього пiдпункту, розраховується кратно кiлькостi дiтей, щодо яких надається податкова соцiальна пiльга. При цьому платник податку, який отримує оподатковуваний дохiд, додатково має право на застосування податкової пiльги, зазначеної у пiдпунктi 6.1.1 пункту 6.1 цiєї статтi".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування та поширюється на податковi перiоди починаючи з 1 сiчня 2004 року.

     Якщо податкова соцiальна пiльга, визначена цим Законом, не була застосована до доходiв, виплачених (нарахованих) до дати набрання чинностi цим Законом, то працедавець зобов'язаний здiйснити вiдповiдний перерахунок зобов'язання з цього податку наступних податкових перiодiв у порядку, визначеному центральним податковим органом та узгодженому з Комiтетом Верховної Ради України, до компетенцiї якого належать питання податкової полiтики.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ
15 червня 2004 року
N 1780-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.