Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 743 від 25.12.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

15.07.2004р. N 521


Про затвердження Порядку формування iнформацiйного коду результатiв проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв

     З метою спрощення процедури митного контролю, ведення бази даних про результати проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв i для визначення ефективностi проведення митного огляду наказую:

     1. Затвердити Порядок формування iнформацiйного коду результатiв проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв, що додається.

     2. Управлiнню iнформацiйного забезпечення та митної статистики (Нiколайчук О.О.) внести вiдповiднi змiни до програмного забезпечення.

     3. Установити, що цей наказ набирає чинностi 01.08.04.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
15.07.04 N 521

ПОРЯДОК
формування iнформацiйного коду результатiв проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв

1. Загальнi положення

     Цей Порядок розроблено вiдповiдно до Митного кодексу України, Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (зi змiнами та доповненнями), Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 14.10.02 N 561 (зi змiнами й доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07.11.02 за N 877/7165 (далi - Порядок контролю).

     Метою цього нормативно-правового акта є встановлення єдиного порядку формування в митних органах iнформацiйного коду результатiв проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв (далi - iнформацiйний код), що дасть можливiсть отримувати та аналiзувати статистичну iнформацiю про результати проведення митного огляду товарiв i транспортних засобiв.

2. Порядок формування iнформацiйного коду

     2.1. Посадова особа пiдроздiлу митного оформлення, що завершила митне оформлення товарiв i транспортних засобiв вiдповiдно до Порядку контролю, формує на зворотному боцi 2-го, а в разi перемiщення транзитних товарiв i транспортних засобiв - 4-го аркуша вантажної митної декларацiї iнформацiйний код за схемою, що додається, з урахуванням результатiв митного огляду.

     Сформований код завiряється пiдписом i вiдбитком особистої номерної печатки цiєї посадової особи.

     2.2. Посадова особа пiдроздiлу митного оформлення, уповноважена вiдповiдно до Порядку контролю на виконання функцiй статистичного контролю, або посадова особа спецiалiзованого пiдроздiлу, до компетенцiї якого вiднесено виконання цих функцiй, уносить до графи 44 електронної копiї вантажної митної декларацiї пiд кодом документа 0020 iнформацiйний код, сформований посадовою особою пiдроздiлу митного оформлення, що завершила митне оформлення товарiв i транспортних засобiв.

     2.3. Якщо митний огляд не проводився, то формування iнформацiйного коду не здiйснюється й iнформацiя до вантажної митної декларацiї та її електронної копiї не вноситься.

Заступник начальника Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.