ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до статтi 3 Закону України "Про податок на додану вартiсть" (щодо передачi об'єктiв соцiальної iнфраструктури)

     Верховна Рада України постановляє:

     Пiдпункт 3.2.9 пункту 3.2 статтi 3 Закону України "Про податок на додану вартiсть" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1997 р., N 21, ст. 156; 1998 р., N 33, ст. 224; 1999 р., N 39, ст. 357; 2000 р., N 4, ст. 29) викласти в такiй редакцiї:

     "3.2.9. безоплатної передачi у державну власнiсть чи комунальну власнiсть територiальних громад сiл, селищ, мiст або у їх спiльну власнiсть об'єктiв усiх форм власностi, якi перебувають на балансi одного платника податку i передаються на баланс iншого платника податку, якщо такi операцiї здiйснюються за рiшеннями Кабiнету Мiнiстрiв України, центральних та мiсцевих органiв виконавчої влади, органiв мiсцевого самоврядування, прийнятими у межах їх повноважень.

     Це положення поширюється на:

     операцiї з безоплатної передачi об'єктiв з балансу платника податку, майно якого перебуває в державнiй або комунальнiй власностi, на баланс iншої юридичної особи, майно якої перебуває вiдповiдно в державнiй або комунальнiй власностi;

     операцiї з безоплатної передачi неприватизованих об'єктiв житлового фонду (включаючи мiсця загального користування та прибудинковi будiвлi i споруди), а також об'єктiв соцiальної iнфраструктури (в тому числi об'єктiв їх незавершеного будiвництва) з балансу платника податку на баланс юридичної особи, майно якої перебуває в державнiй або комунальнiй власностi, чи безпосередньо на баланс вiдповiдної мiсцевої ради.

     Для цiлей цього пiдпункту пiд об'єктами соцiальної iнфраструктури слiд розумiти:

     заклади дошкiльного виховання, середньої та середньопрофесiйної освiти, дитячi музичнi та художнi школи;

     заклади охорони здоров'я, пункти медичного огляду, профiлактики та допомоги працiвникам;

     спортивнi зали та майданчики, стадiони, дитячi табори вiдпочинку;

     клуби та будинки культури;

     бiблiотеки та бiблiотечнi колектори;

     об'єкти житлово-комунального господарства, у тому числi мережi постачання електроенергiї, газу, тепла, води та водовiдведення; будiвлi i споруди, призначенi для їх обслуговування (котельнi, бойлернi, каналiзацiйнi та водопровiднi споруди, колектори та їх обладнання);

     пожежнi депо та протипожежна технiка i обладнання".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ
29 червня 2004 року
N 1924-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.