Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1145 від 06.11.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

12.07.2004 N 510


Про затвердження Порядку проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 липня 2004 р. за N 900/9499


     Вiдповiдно до статтi 312 Митного кодексу України й постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1863 "Про затвердження Порядку ведення Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" i з метою впорядкування роботи з пiдготовки та реалiзацiї заходiв щодо деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi наказую:

     1. Затвердити Порядок проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi (додається).

     2. Департаменту податкiв та тарифного регулювання (Пашинний О.I.) i Департаменту правового забезпечення (Очич Ю.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби України вiд 15.07.2002 N 372 "Про затвердження Порядку проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 23.07.2002 за N 602/6890.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Войцещука А.Д.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
12.07.2004 N 510
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 липня 2004 р. за N 900/9499

ПОРЯДОК
проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi

     Цей Порядок визначає процедуру пiдготовки та реалiзацiї Держмитслужбою України заходiв щодо деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД) на нацiональному рiвнi.

1. Прийняття Держмитслужбою України рiшення про проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi (далi - рiшення)

     1.1. Рiшення про проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi приймаються Держмитслужбою України на пiдставi пропозицiй центральних органiв виконавчої влади (далi - пропозицiї).

     1.2. Пропозицiї повиннi мiстити такi вiдомостi:

     висновок центрального органу виконавчої влади про потребу проведення деталiзацiї товару;

     код товару згiдно з УКТЗЕД, який потрiбно деталiзувати;

     текстовий опис товару, який пропонується видiлити в УКТЗЕД;

     про походження, склад, призначення, галузь використання товару;

     про характернi ознаки, якi вiдрiзняють товар, що пропонується деталiзувати в УКТЗЕД, вiд iнших подiбних товарiв;

     нормативно-технiчну документацiю на товар iз зазначенням показникiв, за якими проводитиметься iдентифiкацiя товару, що пропонується деталiзувати, пiд час митного оформлення та статистичного облiку.

     1.3. Пропозицiї розглядаються Управлiнням номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України й вiддiлом ведення УКТЗЕД Київської регiональної митницi.

     1.4. Вiддiл ведення УКТЗЕД Київської регiональної митницi:

     перевiряє вiдповiднiсть коду товару згiдно з УКТЗЕД, який пропонується деталiзувати, текстовому опису цього товару;

     визначає можливiсть класифiкацiї та iдентифiкацiї товару за запропонованим текстовим описом при проведеннi його митного оформлення;

     готує проект рiшення та передає його до Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України.

     1.5. Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України подає погоджений директором цього Департаменту проект рiшення на пiдпис заступнику Голови Служби, який курирує напрям ведення УКТЗЕД.

     1.6. Якщо проведення деталiзацiї визнано можливим, то рiшення повинно мiстити:

     код товару згiдно з УКТЗЕД , деталiзований на нацiональному рiвнi;

     текстовий опис деталiзованого на нацiональному рiвнi товару;

     одиницю вимiру та облiку, у якiй вимiрюватиметься деталiзований на нацiональному рiвнi товар при проведеннi його митного оформлення.

     1.7. У разi вiдсутностi вiдомостей, зазначених у пунктi 1.2 цього Порядку, рiшення повинно мiстити обґрунтування неможливостi проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi.

2. Здiйснення Держмитслужбою України заходiв щодо проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД

     2.1. Рiшення надсилається Держмитслужбою України Митно-тарифнiй радi України та центральному органовi виконавчої влади, який звернувся з пропозицiями, для врахування при пiдготовцi ними проекту закону України про внесення змiн до Митного тарифу України (далi - проект закону).

     2.2. Проект закону погоджується Держмитслужбою України вiдповiдно до Тимчасового регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.06.2000 N 915.

     2.3. Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України розглядає проект закону в частинi вiдповiдностi текстових описiв товарiв кодам цих товарiв згiдно з УКТЗЕД.

     2.4. Вiддiл ведення УКТЗЕД Київської регiональної митницi:

     перевiряє, чи враховано в проектi закону рiшення Держмитслужби України про проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi;

     перевiряє вiдповiднiсть кодiв товарiв згiдно з УКТЗЕД текстовим описам цих товарiв, що пропонуються в проектi закону, i готує пропозицiї Управлiнню номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України щодо погодження проекту закону.

     2.5. Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Держмитслужби України й вiддiл ведення УКТЗЕД Київської регiональної митницi готують проект наказу Держмитслужби України про внесення змiн до еталонного примiрника УКТЗЕД. Цей наказ набирає чинностi одночасно з набранням чинностi законом України про внесення змiн до Митного тарифу України.

Начальник Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв О.А.Гащицький
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.