Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 1048 від 12.12.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

22.07.2004р. N 534


Порядок ведення вiдомчих класифiкаторiв, якi використовуються в процесi оформлення митних декларацiй

     Вiдповiдно до пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.02 N 1876 "Про вiдомчi класифiкатори з питань митної статистики, якi використовуються у процесi оформлення митних декларацiй" та для впорядкування процедури ведення цих класифiкаторiв наказую:

     1. Затвердити Порядок ведення вiдомчих класифiкаторiв з питань митної статистики, якi використовуються в процесi оформлення митних декларацiй (далi - Порядок), що додається.

     2. Керiвникам структурних пiдроздiлiв центрального апарату Держмитслужби забезпечити неухильне виконання вимог Порядку.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Войцещука А.Д.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
22.07.2004р. N 534

Порядок ведення вiдомчих класифiкаторiв з питань митної статистики, якi використовуються в процесi оформлення митних декларацiй

1. Загальнi положення

     1.1. Цей нормативний акт визначає загальний порядок розроблення, впровадження, ведення вiдомчих класифiкаторiв з питань митної статистики, якi використовуються в процесi митного оформлення (далi - Класифiкатори).

     1.2. Класифiкатори розробляються та затверджуються Державною митною службою України для застосування в процесi митного оформлення товарiв та транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України i пiдлягають декларуванню митним органам. Цi Класифiкатори є базою даних нормативно-довiдкової iнформацiї, що є невiд'ємною складовою Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби та iнших програмних засобiв i баз даних, якi розробляє Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики.

     1.3. Проекти наказiв про впровадження нових Класифiкаторiв або про внесення змiн до дiючих:

     обов'язково погоджуються з управлiннями, до компетенцiї яких належать питання об'єктiв класифiкацiї, а також з Управлiнням iнформацiйного забезпечення та митної статистики;

     набирають чинностi з першого числа статистичного перiоду (мiсяця).

2. Порядок ведення Класифiкаторiв

     2.1. Ведення Класифiкаторiв здiйснюється управлiннями за напрямами дiяльностi:

     Класифiкатор видiв податкiв та зборiв - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор процедур перемiщення товарiв через митний кордон України - Управлiнням митних режимiв, спiввиконавцями виступають Управлiння нетарифного регулювання, Управлiння органiзацiї контролю за перемiщенням вантажiв, Управлiння податкiв та зборiв, Управлiння контролю визначення митної вартостi, Управлiння номенклатури та класифiкацiї, Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики;

     Класифiкатор митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв - Управлiнням технологiй митного контролю;

     Класифiкатор умов поставки - Управлiнням митно-тарифного регулювання;

     Класифiкатор характерiв угод - Управлiнням iнформацiйного забезпечення та митної статистики, спiввиконавцем виступає Управлiння митних режимiв;

     Класифiкатор видiв транспорту - Управлiнням технологiй митного контролю;

     Класифiкатор пiльг в обкладеннi товарiв увiзним митом - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор пiльг в обкладеннi товарiв вивiзним митом - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор пiльг в обкладеннi товарiв акцизним збором - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор пiльг в обкладеннi товарiв податком на додану вартiсть - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор документiв - Управлiнням митних режимiв, спiввиконавцем виступає Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики;

     Класифiкатор способiв розрахунку - Управлiнням податкiв та зборiв;

     Класифiкатор країн свiту - Управлiнням iнформацiйного забезпечення та митної статистики.

     2.2. Класифiкатори ведуться в паперовому та електронному виглядi у формi таблиць i є додатками до наказу Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї" (зi змiнами й доповненнями), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247, з урахуванням вимог пункту 4.11 Iнструкцiї з дiловодства в митнiй службi України, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 28.12.02 N 747.

     2.3. Класифiкатори повиннi бути розробленi у виглядi таблицi розподiлу об'єктiв класифiкацiї з додержанням вимог пiдпункту 2 пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.02 N 1876 "Про вiдомчi класифiкатори з питань митної статистики, якi використовуються у процесi оформлення митних декларацiй".

3. Порядок внесення змiн до Класифiкаторiв

     3.1. Проект наказу про внесення змiн або анулювання кодiв готується Управлiннями за напрямками роботи, в обов'язковому порядку погоджується з Управлiнням правової роботи та удосконалення митного законодавства, Управлiнням митних режимiв та Управлiнням iнформацiйного забезпечення та митної статистики.

     3.2. Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики на пiдставi наказiв здiйснює своєчасне внесення змiн та доповнень до баз даних нормативно-довiдкової iнформацiї, що використовується у ЄАIС та iнших програмних продуктах.

     3.3. У випадку перевищення кiлькостi змiнюваних записiв бiльше як на 20 вiдсоткiв його обсягу вiдомчий класифiкатор пiдлягає перегляду.

     3.4. Анульований код забороняється використовувати для новостворених об'єктiв класифiкацiї.

     3.5. Для недопущення повторного використання анульованого коду та забезпечення достовiрностi й об'єктивностi статистичних даних за попереднi перiоди до анулювання коду, останнiй не вилучається з Класифiкатора, а залишається у якостi довiдкової iнформацiї у базах даних Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики.

4. Прикiнцевi положення

     4.1. З метою забезпечення вiдповiдностi змiн, що вносяться до будь-яких класифiкаторiв, якi застосовуються у процесi митного оформлення завданням, покладеним на митну статистику в частинi ведення баз даних та можливостi автоматизованої обробки iнформацiї, цi змiни обов'язково погоджуються з Управлiнням iнформацiйного забезпечення та митної статистики.

     4.2. Управлiння документального забезпечення несе вiдповiдальнiсть за своєчасне iнформування митних органiв про накази Державної митної служби України, якими вносяться змiни до Класифiкаторiв.

Т.в.о начальника Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики О.О.Нiколайчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.