МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ IНТЕГРАЦIЇ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

06.08.2004 N 292/458


Про внесення змiн до спiльного наказу Нацiонального агентства України з питань розвитку та європейської iнтеграцiї i Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 29.12.98 N 41/654

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 серпня 2004 р. за N 1019/9618


     Ураховуючи фiнансування нових програм технiчної допомоги з боку Уряду США, на виконання вiдповiдних мiжнародних угод мiж Урядом України i Урядом США, з метою врегулювання питання щодо пiльгового оподаткування закупiвель товарiв (робiт, послуг) на митнiй територiї України в рамках програм та проектiв технiчної допомоги з боку Уряду США наказуємо:

     1. У назвi, преамбулi та пунктi 1 спiльного наказу Нацiонального агентства України з питань розвитку та європейської iнтеграцiї i Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 29.12.98 N 41/654 "Про затвердження Положення про порядок звiльнення вiд податку на додану вартiсть товарiв (робiт, послуг), що закуповуються на митнiй територiї України органiзацiями, якi виконують в Українi програми та проекти мiжнародної технiчної допомоги вiдповiдно до Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне та технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 7 травня 1992 року", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.01.99 за N 26/3319, слова "Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне та технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 7 травня 1992 року" замiнити словами "угод мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки щодо технiко-економiчного спiвробiтництва".

     2. Унести до Положення про порядок звiльнення вiд податку на додану вартiсть товарiв (робiт, послуг), що закуповуються на митнiй територiї України органiзацiями, якi виконують в Українi програми та проекти мiжнародної технiчної допомоги вiдповiдно до Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне та технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 7 травня 1992 року, затвердженого спiльним наказом Нацiонального агентства України з питань розвитку та європейської iнтеграцiї i Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 29.12.98 N 41/654, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 19.01.99 за N 26/3319, такi змiни:

     2.1. У назвi та преамбулi Положення слова "Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне та технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 7 травня 1992 року " замiнити словами "угод мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки щодо технiко-економiчного спiвробiтництва".

     2.2. У пунктi 2.1 Положення слова "Нацiональне агентство України з питань розвитку та європейської iнтеграцiї (далi - НАУРЄI)" замiнити словами "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (далi - Мiнекономiки)".

     2.3. У текстi Положення абревiатуру "НАУРЄI" замiнити словом "Мiнекономiки".

     2.4. У пунктi 3.1 Положення слова "та/або акт приймання-здавання виконаних робiт (наданих послуг)" замiнити таким реченням: "Акт про приймання-передавання товарiв (виконання робiт, надання послуг), пiдписаний реципiєнтом, надається до Мiнекономiки в десятиденний термiн пiсля передачi товарiв (виконання робiт, надання послуг) реципiєнту".

     2.5. У пунктi 3.4 Положення слова "на Угоду мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки про гуманiтарне та технiко-економiчне спiвробiтництво вiд 7 травня 1992 року " замiнити словами "на вiдповiдну угоду мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки щодо технiко-економiчного спiвробiтництва".

     2.6. Пункт 3.6 Положення викласти в такiй редакцiї:

     "3.6. Мiнекономiки надає пiдтвердження пiльг щодо оподаткування ПДВ лише для органiзацiй - виконавцiв програм (проектiв) МТД, якi зареєстрованi в Мiнекономiки згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2002 N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги".

     2.7. Пункт 3.7 Положення викласти в такiй редакцiї:

     "3.7. Пiдтвердження щодо звiльнення вiд оподаткування ПДВ надаються лише в разi, якщо закупiвлю вiдповiдних товарiв (робiт, послуг) передбачено документами, наданими до Мiнекономiки на час реєстрацiї програми (проекту)".

     2.8. Пункт 3.9 Положення викласти в такiй редакцiї:

     "3.9. Довiдка-пiдтвердження пiдписується уповноваженою особою Мiнекономiки та затверджується гербовою печаткою Мiнекономiки".

     2.9. У додатку до Положення назву довiдки-пiдтвердження викласти в такiй редакцiї:

"про звiльнення вiд податку на додану вартiсть товарiв (робiт, послуг), що закуповуються на митнiй територiї України органiзацiями, якi виконують в Українi програми та проекти мiжнародної технiчної допомоги вiдповiдно до

 
 
(указується назва вiдповiдної Угоди мiж Урядом України i Урядом Сполучених Штатiв Америки щодо технiко-економiчного спiвробiтництва)"

     3. Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України здiйснити державну реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

Мiнiстр економiки та з питань європейської iнтеграцiї України М.Деркач
Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України Ф.Ярошенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.