Документ скасований: Постанова КМУ № 242 від 17.03.2023

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Київ

вiд 23 травня 2001 р. N 212-р


Про погодження проектiв Порядку розгляду та затвердження iнвестицiйних проектiв, що реалiзуються у прiоритетних видах економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку та у спецiальнiй економiчнiй зонi "Порт Крим" в Автономнiй Республiцi Крим, та перелiку прiоритетних видiв економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку Автономної Республiки Крим, для яких установлено спецiальний режим iнвестицiйної дiяльностi

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
розпорядженнями Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 1 червня 2002 року N 288-р,
вiд 27 червня 2003 року N 380-р,
вiд 8 вересня 2004 року N 643-р

     1. Погодити проекти Порядку розгляду та затвердження iнвестицiйних проектiв, що реалiзуються у прiоритетних видах економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку та у спецiальнiй економiчнiй зонi "Порт Крим" в Автономнiй Республiцi Крим та перелiку прiоритетних видiв економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку Автономної Республiки Крим, для яких установлено спецiальний режим iнвестицiйної дiяльностi (додаються).

     2. Визнати таким, що втратило чиннiсть, розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 квiтня 2000 р. N 185 (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 16, ст. 678).

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України Ю. ЄХАНУРОВ

Iнд. 27

 

ПОГОДЖЕНО
розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 23 травня 2001 р. N 212-р

 

ПОРЯДОК
розгляду та затвердження iнвестицiйних проектiв, що реалiзуються у прiоритетних видах економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку та у спецiальнiй економiчнiй зонi "Порт Крим" в Автономнiй Республiцi Крим

     1. Цей Порядок визначає процедуру розгляду та затвердження iнвестицiйних проектiв, що реалiзуються суб'єктами пiдприємницької дiяльностi у прiоритетних видах економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку та у спецiальнiй економiчнiй зонi "Порт Крим" в Автономнiй Республiцi Крим (далi - iнвестицiйнi проекти).

     2. Суб'єкт пiдприємницької дiяльностi, що має намiр реалiзувати iнвестицiйний проект, або уповноважена ним особа (далi - заявник) подає до Ради з питань територiй прiоритетного розвитку i спецiальної економiчної зони "Порт Крим" (далi - Рада) такi документи:

     заяву про розгляд iнвестицiйного проекту, складену за формою, затвердженою Радою;

     iнвестицiйний проект у п'яти примiрниках, розроблений вiдповiдно до затверджених Радою вимог, пiдписаний керiвником юридичної особи заявника, прошитий i пронумерований;

     нотарiально засвiдченi копiї свiдоцтва про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi та копiї засновницьких документiв юридичної особи;

     у разi коли заявником є iноземна юридична особа, - документи (витяг з торговельного, банкiвського або судового реєстру тощо), що свiдчать про реєстрацiю iноземної юридичної особи у країнi її мiсцезнаходження. Цi документи повиннi бути засвiдченi вiдповiдно до законодавства країни, що їх видала, перекладенi українською мовою та легалiзованi у консульськiй установi України, якщо мiжнародними договорами України не передбачено iнше. Зазначенi документи можуть бути засвiдченi також у посольствi вiдповiдної держави в Українi та легалiзованi в МЗС України;

     проект договору про реалiзацiю iнвестицiйного проекту, складений вiдповiдно до Типового договору (контракту) на реалiзацiю iнвестицiйного проекту на територiї прiоритетного розвитку, в спецiальнiй (вiльнiй) економiчнiй зонi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 липня 1999 р. N 1199;

     висновки щодо iнвестицiйного проекту органiв мiсцевого самоврядування, органiв, що здiйснюють контроль за додержанням безпеки виробництва та працi, протипожежної та екологiчної безпеки, iнших органiв та органiзацiй вiдповiдно до їх компетенцiї за перелiком, установленим Радою;

     довiдку органу державної податкової служби за мiсцезнаходженням заявника про стан розрахункiв iз сплати податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв) - для юридичних осiб, зареєстрованих в Українi.

     У разi потреби Рада може вимагати вiд заявника подання iнших документiв, що пiдтверджують його спроможнiсть реалiзувати iнвестицiйний проект.

     Заявник несе вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у поданих ним документах.

     3. У разi коли iнвестицiйний проект передбачає ввезення на митну територiю України матерiалiв i сировини, устаткування, обладнання та комплектуючих виробiв до них, разом з документами, зазначеними у пунктi 2 цього Порядку, заявник подає до Ради перелiк матерiалiв i сировини, устаткування, обладнання та комплектуючих виробiв до них iз зазначенням по кожнiй товарнiй позицiї коду товару згiдно з Гармонiзованою системою опису та кодування товарiв, що ввозитимуться в Україну виключно для потреб власного виробництва, пов'язаного з реалiзацiєю iнвестицiйного проекту, а також обґрунтування обсягiв їх ввезення.

     4. Пiсля перевiрки комплектностi пакета документiв, зазначених у пунктах 2 i 3 цього Порядку, Рада реєструє їх надходження у спецiальному журналi, присвоює реєстрацiйний номер i видає заявниковi довiдку про їх отримання. Форма зазначеного спецiального журналу встановлюється Радою.

     5. Копiї зареєстрованих документiв заявника надсилаються Радою до Мiнекономiки Автономної Республiки Крим та iнших заiнтересованих органiв виконавчої влади Автономної Республiки Крим для пiдготовки висновкiв про доцiльнiсть реалiзацiї iнвестицiйного проекту виходячи з програм соцiально-економiчного розвитку районiв та мiст Автономної Республiки Крим.

     Копiю заяви про розгляд iнвестицiйного проекту Рада надсилає до Мiнекономiки України. Зазначене Мiнiстерство має право вимагати вiд Ради копiї документiв заявника, передбаченi пунктами 2 i 3 цього Порядку, та органiзувати проведення експертизи окремих iнвестицiйних проектiв з урахуванням загальнодержавних iнтересiв i з метою запобiгання негативним наслiдкам їх реалiзацiї, зокрема на виконання державних програм економiчного, науково-технiчного i соцiального розвитку, зменшення надходжень до бюджетiв, а також з метою визначення джерел покриття можливих витрат. Вiдповiднi висновки щодо таких iнвестицiйних проектiв Мiнекономiки України у мiсячний термiн надсилає Радi.

     6. Рада розглядає зареєстрованi документи заявника разом з експертними висновками стосовно визначення доцiльностi реалiзацiї iнвестицiйного проекту i приймає рiшення про затвердження або вiдмову в затвердженнi iнвестицiйного проекту в термiн, який не може перевищувати 60 днiв з дати реєстрацiї заявником документiв у спецiальному журналi.

     7. У разi затвердження iнвестицiйного проекту заявниковi видається витяг з вiдповiдного рiшення Ради разом з примiрником iнвестицiйного проекту, на титульному аркушi якого проставляється дата i номер рiшення Ради про затвердження, скрiпленим пiдписом голови Ради або особи, яка замiщує голову, та печаткою. Один примiрник iнвестицiйного проекту зберiгається у Радi.

     Якщо iнвестицiйний проект передбачає ввезення на митну територiю України матерiалiв i сировини, устаткування, обладнання та комплектуючих виробiв до них, їх перелiк є невiд'ємною частиною проекту. Один примiрник зазначеного перелiку, на якому проставляється дата i номер рiшення Ради про затвердження iнвестицiйного проекту, надсилається вiдповiдному митному органу.

     8. Пiсля прийняття рiшення про затвердження iнвестицiйного проекту заявник зобов'язаний укласти у мiсячний термiн у порядку, визначеному Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, з вiдповiдним органом мiсцевого самоврядування територiї прiоритетного розвитку або органом господарського розвитку i управлiння спецiальної економiчної зони "Порт Крим" договiр (контракт) щодо умов реалiзацiї iнвестицiйного проекту i подати у дводенний термiн його копiю до Ради, вiдповiдного органу державної податкової служби та митного органу.

     9. Рада може вiдмовити заявниковi у затвердженнi iнвестицiйного проекту в разi:

     невiдповiдностi iнвестицiйного проекту прiоритетним видам економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку Автономної Республiки Крим, перелiк яких визначається для кожної територiї прiоритетного розвитку Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим за погодженням з Кабiнетом Мiнiстрiв України;

     наявностi негативних висновкiв стосовно доцiльностi реалiзацiї iнвестицiйного проекту;

     виявлення недостовiрних вiдомостей у поданих заявником документах;

     наявностi заборгованостi заявника iз сплати податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв).

     Рiшення про вiдмову у затвердженнi iнвестицiйного проекту надсилається заявниковi з обґрунтуванням причин вiдмови. 

     10. Заявник, якому вiдмовлено у затвердженнi iнвестицiйного проекту, має право повторно подати його на розгляд Ради пiсля усунення недолiкiв.

     11. Внесення змiн до затвердженого iнвестицiйного проекту проводиться у тому ж порядку, як i його затвердження.

     12. Рада має право скасувати рiшення про затвердження iнвестицiйного проекту, якщо суб'єкт пiдприємницької дiяльностi порушив законодавство України, вимоги засновницьких документiв, договiр (контракт) з органом мiсцевого самоврядування щодо умов реалiзацiї iнвестицiйного проекту.

     Рiшення Ради щодо скасування рiшення про затвердження iнвестицiйного проекту може бути оскаржене в судовому порядку.

     13. У разi коли одночасно надходить двi або бiльше пропозицiй щодо реалiзацiї iнвестицiйного проекту, Рада приймає рiшення про проведення тендера (конкурсу) для вiдбору iнвестицiйного проекту i його учасникiв. Порядок проведення тендера (конкурсу) встановлюється Радою. 

     14. Пiсля прийняття рiшення про затвердження або скасування iнвестицiйного проекту Рада у триденний термiн письмово повiдомляє про це орган мiсцевого самоврядування або орган господарського розвитку спецiальної економiчної зони "Порт Крим", а також вiдповiдний орган державної податкової служби та митний орган.

     15. Про стан реалiзацiї суб'єктами пiдприємницької дiяльностi затверджених iнвестицiйних проектiв Рада iнформує Мiнекономiки України та Мiнфiн України до 25 числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом.

 

ПОГОДЖЕНО
розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 23 травня 2001 р. N 212-р

ПЕРЕЛIК
прiоритетних видiв економiчної дiяльностi на територiях прiоритетного розвитку Автономної Республiки Крим, для яких установлено спецiальний режим iнвестицiйної дiяльностi

Код вiдповiдно до Класифiкацiї видiв економiчної дiяльностi Вид економiчної дiяльностi
  Територiя прiоритетного розвитку "Велика Ялта"
Секцiя B Рибне господарство
05.01.1 Ловля риби (в межах територiальних вод України)
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.2 Промислове виробництво рибної продукцiї (за винятком виробництва рибної продукцiї на суднах)
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
37 Оброблення вiдходiв
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.1 Виробництво електроенергiї тепловими електростанцiями
40.10.4 Виробництво електроенергiї електростанцiями iнших типiв
40.10.5 Розподiлення електроенергiї
40.30.0 Виробництво та розподiлення тепла
41.0 Збiр, очищення та розподiлення води
Секцiя F Будiвництво
Секцiя H Готелi та ресторани
55.1 Готелi
55.2 Iншi мiсця для короткотермiнового проживання
Секцiя I Транспорт
60.2 Мiський та автодорожнiй транспорт
63.1 Транспортне оброблення вантажiв та складування
63.2 Функцiонування транспортної iнфраструктури, крiм функцiонування залiзничного транспорту (63.21.1)
Секцiя N Охорона здоров'я та соцiальна допомога
85.11.3 Дiяльнiсть санаторно-курортних органiзацiй
Секцiя O Колективнi, громадськi та особистi послуги
90.0 Асенiзацiя, прибирання вулиць та оброблення вiдходiв
92.11 Виробництво фiльмiв
  Територiя прiоритетного розвитку "Алушта"
Секцiя A Сiльське господарство, мисливство та лiсове господарство
01.13 Вирощування фруктiв, ягiд, горiхiв, культур для виробництва напоїв i прянощiв
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DD Виробництво деревини та виробiв з деревини
20.3 Виробництво теслярських та столярних виробiв
Пiдсекцiя DH Виробництво гумових та пластмасових виробiв
25.24 Виробництво iнших виробiв з пластмаси
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
37 Оброблення вiдходiв
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.4 Виробництво електроенергiї електростанцiями iнших типiв
40.10.5 Розподiлення електроенергiї
41.0 Збiр, очищення та розподiлення води
Секцiя F Будiвництво
Секцiя H Готелi та ресторани
55.1 Готелi
55.2 Iншi мiсця для короткотермiнового проживання
Секцiя I Транспорт
60.2 Мiський та автодорожнiй транспорт
63.1 Транспортне оброблення вантажiв та складування
63.2 Функцiонування транспортної iнфраструктури, крiм функцiонування залiзничного транспорту (63.21.1)
Секцiя N Охорона здоров'я та соцiальна допомога
85.11.3 Дiяльнiсть санаторно-курортних органiзацiй
Секцiя O Колективнi, громадськi та особистi послуги
90.0 Асенiзацiя, прибирання вулиць та оброблення вiдходiв
92.52 Збереження iсторичного надбання
92.53 Збереження природного надбання
  Територiя прiоритетного розвитку "Судак"
Секцiя A Сiльське господарство, мисливство та лiсове господарство
01.13 Вирощування фруктiв, ягiд, горiхiв, культур для виробництва напоїв i прянощiв
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.88 Виробництво дiєтичних продуктiв та дiєтичної їжi
Пiдсекцiя DD Позицiю виключено
20.3 Позицiю виключено
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
37 Оброблення вiдходiв
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.4 Виробництво електроенергiї електростанцiями iнших типiв
40.10.5 Розподiлення електроенергiї
41.0 Збiр, очищення та розподiлення води
Секцiя F Будiвництво
Секцiя H Готелi та ресторани
55.1 Готелi
55.2 Iншi мiсця для короткотермiнового проживання
Секцiя I Транспорт
60.2 Мiський та автодорожнiй транспорт
63.1 Транспортне оброблення вантажiв та складування
63.2 Функцiонування транспортної iнфраструктури, крiм функцiонування залiзничного транспорту (63.21.1)
Секцiя K Позицiю виключено
73.1 Позицiю виключено
Секцiя N Охорона здоров'я та соцiальна допомога
85.11.3 Дiяльнiсть санаторно-курортних органiзацiй
Секцiя O Колективнi, громадськi та особистi послуги
90.0 Асенiзацiя, прибирання вулиць та оброблення вiдходiв
92.33 Дiяльнiсть атракцiонiв та луна-паркiв
92.52 Збереження iсторичного надбання
92.53 Збереження природного надбання
  Територiя прiоритетного розвитку "Феодосiя"
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.2 Промислове виробництво рибної продукцiї
Пiдсекцiя DB Текстильна промисловiсть та пошиття одягу
17.71.0 Виробництво панчiшних виробiв з трикотажної тканини
Пiдсекцiя DI Виробництво iнших неметалевих мiнеральних виробiв
26.40 Виробництво цегли, черепицi з глини
Пiдсекцiя DL Виробництво електричного та електронного устаткування
33.20.1 Виробництво контрольно-вимiрювальної апаратури
33.4 Виробництво оптичного та фотографiчного устаткування
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
36.1 Виробництво меблiв
36.50 Виробництво iграшок з усiх видiв матерiалiв
37.2 Оброблення неметалевого брухту
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.1 Виробництво електроенергiї тепловими електростанцiями
40.10.4 Виробництво електроенергiї електростанцiями iнших типiв
40.10.5 Розподiлення електроенергiї
40.30 Виробництво та розподiлення тепла
41.0 Позицiю виключено
Секцiя F Будiвництво
Секцiя H Готелi та ресторани
55.1 Готелi
55.2 Iншi мiсця для короткотермiнового проживання
Секцiя I Транспорт
63.1 Транспортне оброблення вантажiв та складування
Секцiя K Позицiю виключено
73.1 Позицiю виключено
Секцiя N Охорона здоров'я та соцiальна допомога
85.11.3 Дiяльнiсть санаторно-курортних органiзацiй
Секцiя O Колективнi, громадськi та особистi послуги
90 Позицiю виключено
92.52 Збереження iсторичного надбання
92.53 Позицiю виключено
  Територiя прiоритетного розвитку "Сиваш"
Секцiя A Сiльське господарство, мисливство та лiсове господарство
01.11 Вирощування зернових, технiчних та решти культур, не вiднесених до iнших класiв рослинництва
01.12 Овочiвництво, декоративне садiвництво i вирощування продукцiї розсадникiв
01.41 Надання послуг у рослинництвi
Секцiя C Добувна промисловiсть
14.3 Видобування мiнеральної сировини для хiмiчної промисловостi та виробництва мiнеральних добрив
14.4 Видобування солi
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.2 Промислове виробництво рибної продукцiї
15.3 Промислове перероблення овочiв та фруктiв
15.51 Виробництво молочної продукцiї (твердих (жирних) та м'яких сирiв)
15.61.2 Виробництво круп (обробка рису)
15.62 Виробництво крохмалю та крохмальних продуктiв
15.89 Виробництво iнших харчових продуктiв, не вiднесених до iнших угруповань (виробництво полiпшувачiв борошна та хлiбобулочних виробiв)
Пiдсекцiя DD Виробництво деревини та виробiв з деревини
20.3 Виробництво теслярських та столярних виробiв
Пiдсекцiя DE Позицiю виключено
21.21 Позицiю виключено
21.23 Позицiю виключено
Пiдсекцiя DG Хiмiчне виробництво
24.12 Виробництво барвникiв та пiгментiв
24.13 Виробництво iнших основних неорганiчних речовин
24.15 Виробництво мiнеральних добрив та азотних сполук
24.20 Виробництво пестицидiв та iнших агрохiмiчних продуктiв
24.3 Виробництво лакiв та фарб
24.51 Виробництво очищувальних препаратiв
Пiдсекцiя DH Виробництво гумових та пластмасових виробiв
25.2 Перероблення пластмаси
Пiдсекцiя DI Виробництво iнших неметалевих мiнеральних виробiв
26.21 Виробництво керамiчного столового посуду та керамiчних художньо-декоративних виробiв
Пiдсекцiя DK Виробництво машин та устаткування
29.24.2 Виробництво холодильного устаткування для пiдприємств торгiвлi та громадського харчування
Пiдсекцiя DM Виробництво транспортного устаткування
34.20 Виробництво спецiалiзованих автомобiльних причепiв та напiвпричепiв
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
36.1 Виробництво меблiв
37.20.2 Оброблення пластичних мас
Секцiя F Будiвництво
  Територiя прiоритетного розвитку "Керч"
Секцiя B Рибне господарство
05.01.1 Ловля риби (морської)
05.02.1 Дiяльнiсть риборозплiдникiв i рибних ферм
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.2 Промислове виробництво рибної продукцiї
15.88 Виробництво дiєтичних продуктiв та дiєтичної їжi
Пiдсекцiя DE Целюлозно-паперова промисловiсть; видавнича справа
21.21 Виробництво гофрованого паперу та паковань з паперу та картону
Пiдсекцiя DH Виробництво гумових та пластмасових виробiв
25.22 Виробництво тари з пластмас
Пiдсекцiя DI Виробництво iнших неметалевих мiнеральних виробiв
26.13 Виробництво ємностей iз скла
Пiдсекцiя DJ Металургiя та оброблення металу
28.72 Виробництво дрiбних металевих ємностей
Пiдсекцiя DM Виробництво транспортного устаткування
35.11 Ремонт суден
35.20.1 Виробництво залiзничних i трамвайних локомотивiв та рухомого складу
Пiдсекцiя DN Iнше виробництво, не вiднесене до iнших угруповань
37.2 Оброблення неметалевого брухту
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.1 Виробництво електроенергiї тепловими електростанцiями
40.10.5 Позицiю виключено
40.2 Виробництво та розподiлення газоподiбного палива
40.3 Виробництво та розподiлення тепла
41.0 Позицiю виключено
Секцiя F Будiвництво
Секцiя I Транспорт
63.1 Транспортне оброблення вантажiв та складування
63.22 Функцiонування водної транспортної iнфраструктури
Секцiя K Позицiю виключено
73.1 Позицiю виключено
Секцiя O Позицiю виключено
90 Позицiю виключено
  Територiя прiоритетного розвитку "Схiдний Крим"
Секцiя A Сiльське господарство, мисливство та лiсове господарство
01.11 Вирощування зернових, технiчних та решти культур, не вiднесених до iнших класiв рослинництва
01.22 Розведення овець
01.24 Розведення птицi
01.41 Надання послуг у рослинництвi
Секцiя B Рибне господарство
05.01.1 Ловля риби
05.02 Дiяльнiсть риборозплiдникiв i рибних ферм та пов'язанi з нею послуги
Секцiя C Добувна промисловiсть
Пiдсекцiя CA Видобування енергетичних матерiалiв
11.10.1 Видобування нафти
11.10.2 Видобування природного газу
11.20 Послуги, пов'язанi з видобуванням нафти i газу
Пiдсекцiя CB Видобування неенергетичних матерiалiв
14.4 Видобування солi
Секцiя D Обробна промисловiсть
Пiдсекцiя DA Харчова промисловiсть та перероблення сiльськогосподарських продуктiв
15.2 Промислове виробництво рибної продукцiї
15.3 Промислове перероблення овочiв та фруктiв
15.42 Виробництво рафiнованої олiї та жирiв
15.61 Виробництво круп
15.97 Виробництво солоду та солодових екстрактiв
Секцiя E Виробництво електроенергiї, газу та води
40.10.1 Виробництво електроенергiї тепловими електростанцiями
40.10.4 Виробництво електроенергiї електростанцiями iнших типiв
Секцiя F Будiвництво
Секцiя H Готелi та ресторани
55.2 Iншi мiсця для короткотермiнового проживання
Секцiя I Транспорт
64.2 Зв'язок
Секцiя N Охорона здоров'я та соцiальна допомога
85.11.3 Дiяльнiсть санаторно-курортних органiзацiй
  
(перелiк iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженнями Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.2002 р. N 288-р, вiд 27.06.2003 р. N 380-р, вiд 08.09.2004 р. N 643-р)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.