ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.09.2004р. N 25/9-17/11894-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про декларування повiтряних суден, що вивозяться пiсля ремонту

     За результатами розгляду звернень до Держмитслужби щодо декларування товарiв, якi знаходяться у вiльному обiгу на територiї України, при зворотному вивезеннi повiтряних суден пiсля ремонту, повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до статтi 204 Митного кодексу України тимчасове ввезення (вивезення) - митний режим, вiдповiдно до якого товари можуть ввозитися на митну територiю України чи вивозитися за межi митної територiї України з обов'язковим наступним поверненням цих товарiв без будь-яких змiн, крiм природного зношення чи втрат за нормальних умов транспортування.

     Враховуючи викладене та в зв'язку з тим, що повiтрянi судна ввозились для ремонту в режимi тимчасового ввезення, вважаємо, що декларування установлених на судна номерних вузлiв та агрегатiв, якi знаходились у вiльному обiгу на територiї України, має здiйснюватись вiдповiдно до режиму експорту, з дотриманням всiх умов перемiщення, встановлених статтею 195 Митного кодексу України та iз заповненням ВМД вiдповiдно до пункту 2.1. Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.06.98 N 380 (зi змiнами й доповненнями).

     При цьому, номернi вузли та агрегати, якi були знятi з повiтряного судна та не вивозяться разом з ним за межi митної територiї України, повиннi бути розмiщенi у митний режим вiдповiдно до мети їх перемiщення, з урахуванням їх подальшого використання та на пiдставi документiв, що подаються митному органу для здiйснення митного контролю та митного оформлення таких вузлiв та агрегатiв.

     Крiм того повiдомляємо, що окрема митна декларацiя вiдповiдно до статтi 235 Митного кодексу України застосовується при вивезеннi за межi митної територiї України товарiв, що були ввезенi в режимi переробки на митнiй територiї України, чи продуктiв їх переробки.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння митних режимiв В.В. Заяц
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.