ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.10.04 N 25/7-9-19/12028-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць
Начальникам митниць
Т.в.о. начальника Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики


Щодо електронних копiї ДКД

     У зв'язку з надходженням запитiв митних органiв з окремих питань порядку здiйснення контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються митною територiєю України в частинi, що стосується модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв (далi - ДКД) повiдомляємо.

     Можливiсть проведення модифiкацiї електронних копiй ДКД може розглядатись у випадках, якщо данi змiни та доповнення суттєво не впливають на iстотнi характеристики товарiв i транспортних засобiв, вiдомостi щодо осiб, якi заявленi в митнiй декларацiї або iншому документу контролю доставки, заходи тарифного та нетарифного регулювання, не мають в собi ознак порушень митних правил, передбачених Митним кодексом України, допущення технiчних помилок при їх заповненнi, з метою приведення електронних копiй цих документiв у вiдповiднiсть оригiнальним примiрникам.

     Модифiкацiя електронних копiй ДКД, за якими здiйснюється контроль доставки товарiв за допомогою наявних програмно-iнформацiйних комплексiв з контролю за доставкою товарiв, проводиться тiльки за письмовим розпорядженням начальника митного органу або вповноваженої ним особи на пiдставi обґрунтованого звернення одержувача, вiдправника товарiв або уповноваженої ним особи, письмового подання начальника пiдроздiлу митного органу, звернення iншого митного органу за пiдписом начальника митного органу або вповноваженої ним особи.

     Питання модифiкацiї електронних копiй ДКД погоджується з керiвництвом пiдроздiлу митного оформлення товарiв митного органу, який проводив оформлення ДКД та вiддiлу контролю за доставленням вантажiв.

     Процедура модифiкацiї електронних копiй ДКД здiйснюється згiдно з порядком визначеним наказом Держмитслужби України вiд 10.12.2001 N 800.

     Контроль за вiдновленням iнформацiї з контролю за доставкою товарiв в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi митних органiв України покладається на ВКДВ.

     Рiшення щодо необхiдностi модифiкацiї електронних копiї ВМД, за якими не здiйснюється контроль за доставкою товарiв приймається начальником митного органу за поданням керiвництва оперативного пiдроздiлу митного органу, який проводив оформлення ВМД за погодженням з керiвництвом вiддiлу контролю за доставленням вантажiв.

     Скасування iнформацiї з контролю за доставкою товарiв, модифiкацiя та анулювання електронних копiї ДКД у ЦБД Держмитслужби України здiйснюється з використанням можливостей програмно-iнформацiйних комплексiв ЄАIС Держмитслужби України у вiдповiдностi з iнструктивними матерiалами до цих комплексiв та нормативно-правовими актами Держмитслужби України.

Заступник Голови Служби Ю.М.Коновченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.