Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 743 від 25.12.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 10.12.2001 N 800


Про затвердження Положення про порядок скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiї й анулювання електронної копiї вантажної митної декларацiї та документiв контролю доставки" в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 8 листопада 2005 року N 1083,
вiд 27 квiтня 2006 року N 341,
вiд 30 листопада 2006 року N 1070

(У назвi та текстi наказу й Положення слова "вантажної митної декларацiї", "ЦБД", "в центральнiй базi даних Держмитслужби України", "Iнформацiйно-аналiтичне митне управлiння", "IАМУ" та "ВМД" замiнено вiдповiдно словами "вантажної митної декларацiї та документiв контролю доставки", "ЄАIС", "в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України", "Департамент iнформацiйних технологiй та митної статистики", "ДIТМС" та "ВМД, ДКД" згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 8 листопада 2005 року N 1083)

     З метою вдосконалення технологiї ведення та актуалiзацiї центральної бази даних (далi - ЄАIС) Держмитслужби України наказую:

     1. Затвердити Положення про порядок скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiї й анулювання електронної копiї вантажної митної декларацiї та документiв контролю доставки в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України (далi - Положення), що додається.

     2. Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики (Копосов С. А.) у термiн до 15.12.2001:

     2.1. Забезпечити розроблення програмно-iнформацiйних комплексiв для надання митницям можливостi виконувати функцiї скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiї, анулювання електронної копiї вантажної митної декларацiї та документiв контролю доставки (далi - ВМД, ДКД) вiдповiдно до затвердженого Положення.

     2.2. У термiн до 15.12.2001 забезпечити розроблення програмного забезпечення для формування реєстрiв анульованих електронних копiй ВМД, ДКД та ВМД, ДКД, за якими були внесенi змiни до ЄАIС Держмитслужби України, по митницях.

     2.3. Щомiсяця надавати митницям реєстри анульованих електронних копiй ВМД, ДКД та електронних копiй ВМД, ДКД, за якими були внесенi змiни до ЄАIС Держмитслужби України.

     3. Начальникам регiональних митниць, митниць:

     3.1. У термiн до 15.12.2001 призначити наказом службових осiб, вiдповiдальних за анулювання та модифiкацiю електронних копiй ВМД, ДКД згiдно з Положенням.

     3.2. Проводити аналiз електронних копiй ВМД, ДКД, за якими були внесенi змiни до ЄАIС Держмитслужби України.

     3.3. У термiн до 15.01.2002 надати Управлiнню статистики та Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики пропозицiї щодо внесення змiн i доповнень до Положення.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Шейка О. П. та начальника Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики Копосова С. А.

Голова Служби М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 10 грудня 2001 р. N 800

Положення
про порядок скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв модифiкацiї й анулювання електронної копiї ввантажної митної декларацiї та документiв контролю доставки в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України

1. Загальнi положення

     1.1. Це Положення визначає процедуру проведення модифiкацiї та анулювання в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України (далi - ЄАIС Держмитслужби) електронних копiй вантажних митних декларацiй (далi - ВМД), а також документiв контролю доставки (далi - ДКД) а саме: попереднiх повiдомлень, попереднiх вантажних митних декларацiй, повiдомлень про транзитнi перемiщення, зобов'язань про доставку чи про транзит транспортних засобiв, книжок МДП, накладних ЦIМ, УМВС i внутрiшнiх транзитних документiв, до паперових примiрникiв яких були внесенi виправлення або паперовi примiрники яких були анульованi згiдно з дiючим порядком, а також скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв.

(пункт 1.1 в редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 08.11.2005 р. N 1083, iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Державної митної служби України вiд 27.04.2006 р. N 341, вiд 30.11.2006 25085р. N 1070)

     1.2. Модифiкацiї пiдлягають:

     1.2.1. Електроннi копiї ВМД, ДКД, за якими контролюється доставка вантажiв i поточний стан яких:

     - для митного режиму iмпорту - "Унесено в базу";

     - для митного режиму експорту - "Унесено в базу";

     - для митного режиму транзиту - "Унесено в базу (пiдтвердження)".

     1.2.2. Електроннi копiї ВМД, ДКД, за якими не здiйснюється контроль за доставкою вантажiв.

     1.3. Модифiкацiя електронних копiй ВМД, ДКД, за якими здiйснюється контроль за доставкою вантажiв i поточний стан яких вiдрiзняється вiд зазначеного в п. 1.2.1 цього Положення, можлива тiльки пiсля скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв i приведення цих електронних копiй ВМД, ДКД у стан, визначений у п. 1.2.1 цього Положення.

     1.4. Скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв - це змiна стану електронної копiї ВМД, ДКД у програмно-iнформацiйних комплексах з контролю за доставкою вантажiв.

     1.5. Анулюванню пiдлягають електроннi копiї ВМД, ДКД, за якими не здiйснюється контроль за доставкою вантажiв. Електроннi копiї ВМД, ДКД, за якими здiйснюється контроль за доставкою вантажiв, анулюються з використанням програмно-iнформацiйних комплексiв автоматизованої системи контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення.

     1.6. Скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiя та анулювання електронних копiй ВМД, ДКД виконуються тiльки на пiдставi письмового розпорядження начальника митного органу або його заступника, або начальника вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв митницi. Митницi щомiсяця звiтують перед Держмитслужбою про факти скасування iнформацiї, модифiкацiї та анулювання електронних копiй ВМД, ДКД i про причини, що їх викликали.

(пункт 1.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Державної митної служби України вiд 27.04.2006 р. N 341, вiд 30.11.2006 р. N 1070)

     1.7. Скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiя та анулювання електронних копiй ВМД, ДКД у ЄАIС Держмитслужби України виконуються вiдповiдними програмно-iнформацiйними комплексами ЄАIС Держмитслужби. Скасована, модифiкована й анульована iнформацiя зберiгається в ЄАIС Держмитслужби України й доступна для подальшого аналiзу.

(пункт 1.7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 08.11.2005 р. N 1083)

2. Модифiкацiя електронних копiй ВМД, ДКД

     2.1. Модифiкована електронна копiя ВМД, ДКД передається з митницi до ДIТМС вiдповiдно до чинного порядку направлення електронних копiй ВМД, ДКД до ЄАIС Держмитслужби України тiльки пiсля формування попереднього запиту митницею до ЄАIС митних органiв України на модифiкацiю. Без формування попереднього запиту електронна копiя ВМД, ДКД повторно до ЄАIС не приймається. Попереднiй запит не робиться тiльки при внесеннi змiн у графи 18 i 21 електронних копiй ВМД, ДКД при перевезеннях вантажiв залiзничним транспортом.

     2.2. Для формування попереднього запиту на модифiкацiю електронної копiї ВМД, ДКД посадова особа митницi шляхом доступу до вiдповiдної WEB-сторiнки серверiв "ЄАIС ДМСУ" за номером ВМД, ДКД повинна:

     - позначити тi графи ВМД, ДКД, iнформацiю яких потрiбно скоригувати;

     - зазначити причину коригування.

     2.3. Сформована за попереднiм запитом модифiкована електронна копiя ВМД, ДКД передається з митницi до ДIТМС вiдповiдно до чинного порядку пересилання електронних копiй ВМД, ДКД до ЄАIС Держмитслужби України.

     2.4. Електроннi копiї ВМД, ДКД, на модифiкацiю яких у ЄАIС Держмитслужби України сформовано попереднiй запит, але модифiкацiю не проведено, уважаються тимчасово, до передання митницею до ДIТМС їх модифiкованих електронних копiй, недiючими, i проведення будь-яких дiй з ними в ЄАIС Держмитслужби України заборонено.

3. Скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв

     Скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв може здiйснюватися тiльки начальником вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв митницi або iншою посадовою особою цього вiддiлу, якiй за рiшенням начальника митницi надано вiдповiднi права доступу.

(абзац перший глави 3 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 30.11.2006 р. N 1070)

     Для скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв у ЄАIС Держмитслужби України ця посадова особа шляхом доступу до вiдповiдної WEB-сторiнки серверiв "ЄАIС ДМСУ" за номером ВМД, ДКД повинна ввести iнформацiю про документ, на пiдставi якого скасовується iнформацiя з контролю за доставкою вантажiв, i дату скасування.

4. Анулювання електронних копiй ВМД, ДКД

     Для анулювання електронної копiї ВМД, ДКД у ЄАIС Держмитслужби України посадова особа митницi, використовуючи канали оперативного зв'язку, за номером ВМД, ДКД повинна ввести iнформацiю про документ, на пiдставi якого анулюється примiрник ВМД, ДКД на паперовому носiї, i дату анулювання.

Начальник IАМУ С.Копосов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.