ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

07.10.2004р. N 25/9-17/12148-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо оформлення шостого аркуша ВМД

     У зв'язку iз зверненнями пiдприємств щодо оформлення шостого аркушу вантажної митної декларацiї (далi - ВМД) повiдомляємо.

     Вiдповiдно до пункту 16 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.04 N 574 (зi змiнами й доповненнями), у разi декларування товару митним брокером, пiд час митного оформлення експорту товару на прохання декларанта передбачається оформлення шостого аркуша ВМД, при цьому вiн повинен бути копiєю п'ятого аркуша. При використаннi шостого аркуша ВМД на зворотному боцi першого i п'ятого аркушiв декларантом робиться запис "оформлено шостий аркуш ВМД", який засвiдчується печаткою декларанта.

     Iнформуємо, що шостий примiрник має виготовлятися на паперi бiлого кольору формату А4 шляхом копiювання п'ятого аркушу, заповненого декларантом в установленому порядку з вчиненим записом "оформлено шостий аркуш ВМД" та подається разом з iншими аркушами ВМД до митного оформлення. Проставлення вiдтискiв печаток та штампiв декларантом й митними органами на шостому аркушi ВМД, а також внесення до нього вiдмiток та записiв при проведеннi митного оформлення здiйснюється у тому ж порядку, що встановлений для 1-5 аркушiв ВМД.

Заст. директора Департаменту органiзацiї митного контролю А.I. Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.