МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про застосування попереднiх антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в У країну плит деревностружкових ламiнованих (ДСП ламiнованих) походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки

     23 вересня 2004 року, на пiдставi матерiалiв, наданих Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, нацiональним товаровиробником, заiнтересованими сторонами розслiдування. Державною митною службою України, Державним комiтетом статистики України, Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi на своєму засiданнi встановила.

     Протягом 1-3 кварталiв 2003 року на внутрiшньому ринку Польщi та Словаччини ДСП ламiнованi реалiзовувались в середньому за цiною 203,5 $ США за м3, при цьому, середня митна цiна на ДСП ламiнованi при перетинi митного кордону України походженням з Республiки Польща становила 153,1 $ США за м3, з Словацької Республiки 164,5 $ США за м3, виробництва ТзОВ "Kronospan Slovakia" 169,3 $ США за м3, що пiдтверджує наявнiсть демпiнгового iмпорту. Також Комiсiєю попередньо встановлено заподiяння шкоди нацiональному товаровиробнику демпiнговим iмпортом ДСП ламiнованих, що протягом 1-3 кварталiв 2003 року вiдбилося в нерентабельностi виробництва ДСП ламiнованих, скороченнi частки нацiонального товаровиробника у споживаннi ДСП ламiнованих в Українi на 6% та зростаннi збиткiв на 371,4%.

     На пiдставi наведеного та керуючись положеннями статей 13, 14 Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту", з метою запобiгання заподiянню шкоди нацiональному виробнику, Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi прийняла рiшення N АД-93/2004/52-112 "Про застосування попереднiх антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревностружкових ламiнованих походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки", вiдповiдно до якого вирiшила:

     1. Застосувати попереднi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну плит деревностружкових ламiнованих, якi класифiкуються, згiдно з Державним класифiкатором України "Українська класифiкацiя товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi", за кодом УКТ ЗЕД 4410 19 50 00 та мають такий опис:

     4410 19 50 00 Плити деревностружковi та аналогiчнi плити з деревини або з iнших здерев'янiлих матерiалiв, агломерованi або неагломерованi з використанням смол або iнших органiчних сполучних речовин:
     - з деревини:
     - iншi:
     - покритi папером, просоченим меламiновою смолою
походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки (далi - товар).

     Попереднi антидемпiнговi заходи застосовуються строком на чотири мiсяцi.

     Попереднi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння попереднього антидемпiнгового мита щодо iмпорту в Україну товару.

     Розмiр ставки попереднього антидемпiнгового мита становить:

     - для Республiки Польща - 25,1 %;

     - для Словацької Республiки - 15,4 %;

     - для словацького виробника ТзОВ "Kronospan Slovakia" - 11,7 %,

     що є необхiдним для усунення шкоди - заподiяної внаслiдок демпiнгового iмпорту.

     Попереднє антидемпiнгове мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару. Митна вартiсть товару розраховується вiдповiдно до базисних умов поставки DAF - кордон України.

     2. Подовжити термiн проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну ДСП ламiнованих походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки на 1 мiсяць.

     Рiшення комiсiї набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.