Документ скасований: Постанова КМУ № 426 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 жовтня 2004 р. N 1443


Про доповнення Порядку визначення країни походження товару, що перемiщується через митний кордон України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Доповнити Порядок визначення країни походження товару, що перемiщується через митний кордон України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 грудня 2002 р. N 1864 (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 51, ст. 2299), пунктами 81 i 82 такого змiсту:

     "81. На запит експортера, iмпортера або будь-якої заiнтересованої особи митним органом приймається попереднє рiшення про країну походження товару безпосередньо до того, як розпочнеться торгiвля товаром, але не пiзнiше нiж через 150 днiв з моменту надходження до митного органу такого запиту.

     Попереднє рiшення про країну походження товару, яке є обов'язковим для всiх митних органiв, дiє протягом трьох рокiв з дня його прийняття, якщо рiшення не вiдкликано або його дiю не припинено.

     82. Митним органом може бути прийнято рiшення про припинення дiї або вiдкликання попереднього рiшення про країну походження товару, якщо таке рiшення прийнято на пiдставi поданих заявником пiдроблених документiв або таких, що мiстять неправдивi данi.

     Рiшення про припинення дiї попереднього рiшення про країну походження товару набирає чинностi з дня ухвалення попереднього рiшення.

     Прийняте попереднє рiшення про країну походження товару може бути вiдкликано у разi:

     змiни товарної номенклатури УКТЗЕД;

     встановлення мiжнародними договорами, учасницею яких є Україна, або актами законодавства України з питань визначення країни походження i (або) правил визначення, що стосуються країни походження, iнших вимог та умов визначення країни походження товару;

     прийняття органами державної влади України рiшень, якими встановлюються iншi вимоги та умови визначення країни походження товару.

     Форма i порядок прийняття, припинення дiї або вiдкликання попереднього рiшення про країну походження товару визначаються Держмитслужбою".

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2005 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.