ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА АДМIНIСТРАЦIЯ ЗАЛIЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ

05.11.2004 р. N 25/2-09-16/13269
22.10.2004 р. N ЦЗМ-18/1743

 

Начальникам реґiональних митниць
Начальникам митниць
Начальникам залiзниць
Начальникам дирекцiй залiзничних перевезень


Про перевантаження контейнерiв

     На запити щодо застосування положень пункту 4.1 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 30.06.98 N 380 (зi змiнами й доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.07.98 за N 469/2909, повiдомляємо.

     У графi 18 ВМД наводяться вiдомостi про транспортний засiб, на якому здiйснюється перевезення товарiв у митницю призначення (у пункт пропуску через митний кордон, через який товари будуть вивезенi з митної територiї України, або в митницю, де буде здiйснюватися їх перевантаження з одного виду транспорту на iнший).

     У разi перемiщення товарiв через митний кордон України залiзничним транспортом у контейнерах до графи 18 ВМД вноситься номер залiзничного вагона (платформи), на якому перемiщується цей контейнер з товарами.

     Якщо пiд час перемiщення територiєю України здiйснюється перевантаження контейнера з товарами в (на) iнший залiзничний вагон (платформу), посадовi особи залiзниць викреслюють номер вагона (платформи) в накладнiй СМГС i вносять номер залiзничного вагона (платформи), в який перевантажено контейнер з товарами. Унесенi змiни завiряються посадовою особою залiзничної станцiї, де здiйснювалось перевантаження.

     Пiсля прибуття такого контейнера з товарами на прикордонну передавальну станцiю посадовi особи митних органiв здiйснюють митний контроль, пiд час якого звiряють номер вагона (платформи), зазначений у графi 18 ВМД, та номер вагона в накладнiй СМГС, який викреслено. У разi iдентичностi номерiв вагонiв (платформ) контейнер з товарами пропускається за межi митного кордону України вiдповiдно до заявленого митного режиму. Пiсля пропуску контейнера з товаром за межi митної територiї України, пiд час унесення iнформацiї про це до ЄАIС Держмитслужби, посадовою особою митницi призначення вноситься номер вагона (платформи), яким контейнер з товаром вивезено за межi митної територiї України.

Перший заступник Голови М. М. Iванюк
Заступник генерального директора М. В. Мостовий
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.