ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.12.2004р. N 25/2-9-17/15454-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


При тимчасове ввезення контейнерiв, пiддонiв, упаковок

     У зв'язку iз запитами, що надходять до Державної митної служби України вiд суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо порядку тимчасового ввезення контейнерiв, пiддонiв, упаковок, з огляду на приєднання України до Конвенцiї про тимчасове ввезення (Стамбул, 1990 рiк), та у доповнення до листа Держмиткому вiд 04.07.94 N 11/3-2037, повiдомляємо наступне.

     Статтею 5 Додатку B.3 до Конвенцiї про тимчасове ввезення (далi по тексту - Конвенцiя) встановлено:

     1. Право на тимчасове ввезення контейнерiв, пiддонiв та упаковок надається без вимагання митного документа або гарантiї.

     2. Замiсть митного документа та гарантiй на контейнери вiд користувача права на тимчасове ввезення можуть вимагатися такi письмовi зобов'язання:

     i) надавати митним органам, на їхнiй запит, детальнi вiдомостi стосовно пересування кожного контейнера, на який поширюється режим тимчасового ввезення, iз зазначенням дати i мiсця надходження їх на територiю тимчасового ввезення та вивезення з цiєї територiї; або перелiк контейнерiв, супроводжуваний зобов'язанням щодо наступного вивезення,

     ii) сплачувати таке ввiзне мито та податки, якi можуть вимагатись у випадку, коли не виконуватимуться умови, що регулюють тимчасове ввезення.

     3. Замiсть митного документа та гарантiй на пiддони та упаковки вiд користувача права на тимчасове ввезення може вимагатися подання митним органам письмового зобов'язання щодо пiзнiшого їх вивезення.

     4. Особам, якi регулярно користуються режимом тимчасового ввезення, дозволяється пiдписати загальне зобов'язання.

     Згiдно зi статтею 6 Додатку В.3 до Конвенцiї, термiн подальшого вивезення товарiв, ввезених у рамках торгової операцiї, становить принаймнi шiсть мiсяцiв вiд дати тимчасового ввезення.

     Умови застосування положень Конвенцiї до контейнерiв, пiддонiв та упаковок встановленi статтею 4 Додатку B.3 до Конвенцiї.

     Слiд зазначити, що статтею 9 Додатку B.3. до Конвенцiї визначено, що при набуттi чинностi цей Додаток, вiдповiдно до положень статтi 27 цiєї Конвенцiї, скасує i замiнить такi Конвенцiї i положення:

     - Європейську конвенцiю про митний режим щодо пiддонiв, якi використовуються у мiжнародних перевезеннях, Женева, 9 грудня 1960 р.

     - Митну конвенцiю про тимчасове ввезення упаковок, Брюссель, 6 жовтня 1960 р.,

     - Статтi 2 - 11 i Додатки 1 (пункти 1 i 2) - 3 Митної конвенцiї про контейнери, Женева, 2 грудня 1972 р.,

     - Статтi 3, 5 i 6 (1.b i 2) Мiжнародної конвенцiї про пiльги при ввезеннi комерцiйних зразкiв та рекламних матерiалiв, Женева, 7 листопада 1952 р.

     у вiдносинах мiж Договiрними Сторонами, якi прийняли цей Додаток i якi є Договiрними Сторонами цих Конвенцiй.

     При цьому iнформуємо, що iз вищезазначеного перелiку Конвенцiй, Україна є Договiрною Стороною Митної конвенцiї, що стосується контейнерiв, 1972 року (Женева), офiцiйний текст якої надiслано для використання в роботi митним органам листом Держмитслужби вiд 12.03.04 N 16/16-1005-ЕП.

     Iнформацiя про набуття чинностi для України Конвенцiї про тимчасове ввезення направлена до митних органiв листом Держмитслужби вiд 27.08.04 N 17/17-3693-ЕП.

Перший заступник Голови Служби М.М. Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.