МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 23 грудня 2004 року N 972/914


Про затвердження Порядку пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 сiчня 2005 р. за N 28/10308


     Вiдповiдно до положень Угоди про вiдновлення Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво вiд 07.10.2003 i з метою реалiзацiї Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво вiд 04.07.2002 наказуємо:

     1. Затвердити Порядок пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво (далi - Угода), що додається.

     2. Мiнiстерству освiти i науки України (далi - МОН України) надавати Державнiй митнiй службi України (далi - Держмитслужба України) пiдтвердження про належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди, та перелiки цих товарiв.

     3. Департаменту мiжнародного спiвробiтництва та європейської iнтеграцiї (Патрах Т. Є.) та юридичному вiддiлу (Свириденко А. М.) забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра освiти i науки України Гуржiя А. М. та заступника Голови Державної митної служби України Войцещука А. Д.

Мiнiстр освiти i науки України В. Г. Кремень
Голова Державної митної служби України М. М. Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства освiти i науки України, Державної митної служби України
вiд 23 грудня 2004 р. N 972/914
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 сiчня 2005 р. за N 28/10308

ПОРЯДОК
пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво

     Цей Порядок установлює процедуру пiдтвердження належностi товару до такого, який ввозиться (пересилається) на митну територiю України в рамках Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво (далi - Угода).

1. Загальнi положення

     У цьому Порядку термiни вживаються в такому значеннi:

     Спiльне дослiдження - дослiдження, фiнансову пiдтримку якого забезпечує одна чи обидвi сторони в рамках Угоди, а також яке залучає до спiльних робiт учасникiв з України та Європейського Спiвтовариства;

     Учасник - будь-яка фiзична чи юридична особа (унiверситет, науково-дослiдний iнститут чи будь-яка iнша органiзацiя, включаючи у необхiдних випадках агентства та офiцiйнi органи, що залучаються до спiвробiтництва).

2. Порядок надання документiв для митного оформлення товарiв

     2.1. У разi надходження до Мiнiстерства освiти i науки України (далi - МОН України) повiдомлення про ввезення (пересилання) на митну територiю України товарiв, придбаних за рахунок органiзацiй, заснованих за участю Європейського Спiвтовариства в рамках Угоди, МОН України пiдтверджує належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво, про що складаються довiдка (додаток 1) та перелiк товарiв, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України за контрактом (додаток 2).

     Прiзвища керiвникiв (заступникiв Мiнiстра) МОН України iз зразками їхнiх пiдписiв та печаток заздалегiдь надсилаються МОН України до Держмитслужби України для подальшого iнформування вiдповiдних митниць.

     2.2. Пiсля отримання повiдомлення про ввезення (пересилання) товарiв на митну територiю України учасники подають до митницi оформлення такi документи:

     довiдку про належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво;

     перелiк товарiв, що ввозиться (пересилається) на митну територiю України;

     товарно-транспортнi документи з позначкою митницi на кордонi;

     необхiднi для здiйснення митного оформлення документи вiдповiдно до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 14.10.2002 N 561 (у редакцiї наказу Держмитслужби України вiд 21.10.2003 N 715, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12 листопада 2003 року за N 1041/8362).

     2.3. Пiдставою для пiльгового митного оформлення товарiв є пред'явлення до митницi оформлення оригiналу довiдки про належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво.

     2.4. Митниця, у зонi дiяльностi якої здiйснюється митне оформлення, звiряє прiзвища керiвникiв, їх пiдписи та печатки на довiдцi про належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво, i перелiках товарiв, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України, з отриманою Держмитслужбою України iнформацiєю згiдно з пунктом 2.1 цього Порядку; звiряє данi, наведенi в товарно-транспортних документах на товари, i в разi вiдсутностi зауважень проводить митне оформлення.

     2.5. Учасник вiдповiдає за повноту та достовiрнiсть даних, наведених у документах, зазначених пунктом 2.2 цього Порядку, та за цiльове використання зазначених товарiв.

     У разi отримання неповної та недостовiрної iнформацiї митниця оформлення вiдмовляє у митному оформленнi товарiв, про що повiдомляє учасника.

     2.6. Товари, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України в рамках Угоди, використовуються учасником для спiльних дослiджень пiсля завершення митного оформлення.

Начальник Управлiння мiжнародного науково-технiчного спiвробiтництва Т. Є. Патрах
Заступник директора Департаменту податкiв та тарифного регулювання - начальник Управлiння податкiв та зборiв О. Л. Шейко

 

Додаток 1
до пункту 2.1 Порядку пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво

ДОВIДКА

N _______ вiд ________________

МОН України пiдтверджує належнiсть товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво

Пiдстава Угода мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво
Програма  
Проект  
Отримувач  
Контракт  
Митниця оформлення вантажiв  

     Перелiк товарiв додається

Посада _____________ Пiдпис, iнiцiали, прiзвище
М. П.
  
Начальник Управлiння мiжнародного науково-технiчного спiвробiтництва
Т. Є. Патрах
Заступник директора Департаменту податкiв та тарифного регулювання - начальник Управлiння податкiв та зборiв О. Л. Шейко

 

Додаток 2
до пункту 2.1 Порядку пiдтвердження належностi товарiв до таких, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Європейським Спiвтовариством про наукове та технологiчне спiвробiтництво

ПЕРЕЛIК
товарiв, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України
за контрактом N _______ вiд ________

Назва товару Кiлькiсть Код товарiв за УКТЗЕД Цiна за одиницю Вартiсть
         
Усього:        

     Пiдпис, iнiцiали, прiзвище ____________

     М. П.

Начальник Управлiння мiжнародного науково-технiчного спiвробiтництва Т. Є. Патрах
Заступник директора Департаменту податкiв та тарифного регулювання - начальник Управлiння податкiв та зборiв О. Л. Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.