Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1718 від 26.12.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 12 сiчня 2005 року N 10


Про внесення змiн до Порядку здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв, що перемiщуються через територiю України на умовах Митної конвенцiї про мiжнародне перевезення вантажiв iз застосуванням книжки мiжнародного дорожнього перевезення

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 сiчня 2005 р. за N 75/10355


     Вiдповiдно до Закону України вiд 18.05.2004 N 1721-IV "Про внесення змiн до статтi 6 Закону України "Про транзит вантажiв" i з метою вдосконалення митних процедур при перемiщеннi транзитних товарiв через митний кордон України наказую:

     1. Унести до Порядку здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв, що перемiщуються через територiю України на умовах Митної конвенцiї про мiжнародне перевезення вантажiв iз застосуванням книжки мiжнародного дорожнього перевезення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 03.08.2004 N 564 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.08.2004 за N 1014/9613, такi змiни:

     1.1. Пункт 2.2 викласти в такiй редакцiї:

     "2.2. При направленнi товарiв, перемiщуваних за книжкою МДП, у митницю призначення посадова особа митницi вiдправлення, використовуючи персональну електронну обчислювальну машину, розмiщену в примiщеннi структурного пiдроздiлу митницi (далi - ПЕОМ), за допомогою програмно-iнформацiйного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарiв та iнших предметiв" (далi - ПIК) формує в електронному виглядi iнформацiю, яка мiстить:

     серiю та номер книжки МДП;

     номер сторiнки книжки МДП;

     реєстрацiйнi номери транспортних засобiв, якими перемiщуються товари;

     найменування пiдприємства-перевiзника;

     мiсцезнаходження пiдприємства-перевiзника;

     прiзвище, iнiцiали водiя, його паспортнi данi;

     код митницi призначення;

     контрольну дату доставки товарiв за книжкою МДП;

     номер особистої номерної печатки посадової особи митницi вiдправлення;

     номер посвiдчення посадової особи митницi вiдправлення.

     Також ця iнформацiя повинна мiстити окремо за кожною партiєю товарiв:

     назву та мiсцезнаходження вiдправника;

     назву та мiсцезнаходження одержувача;

     код країни вiдправлення;

     код країни призначення;

     реквiзити документацiї транзиту товарiв (крiм книжки МДП);

     чотиризначний код товару згiдно з УКТЗЕД, назву товару, його вартiсть за рахунком, вагу брутто, кiлькiсть мiсць, код валюти.

     2.2.1. Як правило, така iнформацiя про товари (назва товару, кiлькiсть мiсць, вага брутто) формується за даними вантажного манiфесту книжки МДП та iншої документацiї транзиту товарiв (про вартiсть тощо) за умови перемiщення в складi однiєї партiї однорiдних товарiв.

     2.2.2. Якщо в складi однiєї партiї товарiв перемiщуються рiзнорiднi товари, то iнформацiя про них формується за документацiєю транзиту товарiв (CMR, рахунком-фактурою тощо) окремо за кожною їх групою на рiвнi чотиризначного коду згiдно з УКТЗЕД".

     1.2. Абзац перший пункту 2.3 викласти в такiй редакцiї:

     "Пiсля цього роздруковується витяг з ПIК, який мiстить вiдомостi, зазначенi в пунктi 2.2 цього Порядку".

     1.3. Пункт 2.3 доповнити абзацом четвертим такого змiсту:

     "Одразу пiсля завершення митного оформлення перемiщуваних за книжкою МДП товарiв сформована за допомогою ПIК iнформацiя про них передається засобами електронного зв'язку з ПЕОМ до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Державної митної служби України (далi - ЄАIС)".

     1.4. Пункт 2.7 викласти в такiй редакцiї:

     "2.7. У разi вiдсутностi зв'язку з ЄАIС у пiдроздiлi митницi призначення, розташованому в пунктi пропуску через державний кордон України, випуск товарiв за межi митної територiї України здiйснюється на пiдставi належним чином оформленої документацiї транзиту товарiв.

     Одразу пiсля поновлення зв'язку посадова особа митницi призначення вносить з ПЕОМ до ЄАIС iнформацiю про вивезення перемiщуваних за книжкою МДП товарiв за межi митної територiї України".

     2. Управлiнню iнформацiйного забезпечення та митної статистики (Нiколайчук О. О.) доопрацювати ПIК для забезпечення практичної реалiзацiї вимог цього наказу митними органами.

     3. Департаменту органiзацiї митного контролю (Мальнов В. С.) i Департаменту правового забезпечення (Ступак Ю. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що наказ набирає чинностi через 20 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома особового складу та iнформувати про вимоги наказу суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi шляхом висвiтлення його на наочних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митних органiв i в пунктах пропуску через державний кордон України.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Iванюка М. М.

Голова Служби М. М. Каленський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.