УГОДА

мiж Мiнiстерством промислової полiтики України та Мiнiстерством промисловостi i торгiвлi Республiки Молдова про збереження спецiалiзацiї пiдприємств та взаємних кооперацiйних поставок

Додатки N 1 та N 2 до Угоди додатково див. в Листi
Державної митної служби
N 11/2-10-1362-ЕП вiд 09.02.2004

Доповнення N 2 до додатку N 2 до Угоди див. в Листi
Державної митної служби
N 18/18-4809-ЕП вiд 27.10.2004

     Мiнiстерство промислової полiтики України та Мiнiстерство промисловостi i торгiвлi Республiки Молдова, надалi - Сторони,

     на основi Угоди про спiвробiтництво в галузi машинобудування (м. Москва, 24.09.93 р.), Угоди про загальнi умови i механiзм пiдтримки розвитку виробничої кооперацiї пiдприємств та галузей держав-учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав (м. Ашгабат, 23.12.93 р.), Протоколу про механiзм реалiзацiї цiєї Угоди (м. Москва, 15.04.94 р.) та Рiшення Ради голiв Уряду Спiвдружностi Незалежних Держав (м. Ашгабат, 17.01.97 р.),

     надаючи важливе значення збереженню та розвитку довгострокової спецiалiзацiї, а також з метою забезпечення сприятливих умов для економiчного, виробничого та науково-технiчного спiвробiтництва пiдприємств i органiзацiй галузей,

     погодились з нижченаведеним:

Стаття 1

     Господарськi зв'язки здiйснюються мiж пiдприємствами, об'єднаннями та установами незалежно вiд форм власностi в межах їх компетенцiї в рамках цiєї Угоди, а також законодавчих та нормативних актiв України i Республiки Молдова, на основi взаємовигоди та недопущення дiй, що завдаватимуть збитки один одному.

Стаття 2

     Сторони, беручи до уваги важливу роль прямих зв'язкiв пiдприємств у формуваннi єдиного економiчного простору, сприяють зберiганню i удосконаленню галузевої та мiжгалузевої виробничо-технологiчної кооперацiї, найбiльш повному задоволенню вимог Сторiн у сировинi, матерiалах, напiвфабрикатах та комплектуючих виробах, що використовуються в технологiчних переробках, та iншої кооперацiйної продукцiї.

Стаття 3

     Реалiзацiя даної Угоди здiйснюється шляхом укладання договорiв (контрактiв) мiж суб'єктами господарської дiяльностi Сторiн, котрi усякими засобами сприяють створенню умов для цього.

     Поставка продукцiї здiйснюється суб'єктами господарської дiяльностi на основi договорiв (контрактiв), вiдповiдно з дiючими на територiях Республiки Молдова i України законодавчими та нормативними актами по номенклатурi та обсягах, указаних в додатках N 1 - N 4, якi є невiд'ємною частиною цiєї Угоди.

     Вiдповiдальнiсть за виконання умов (контрактiв) несуть суб'єкти господарської дiяльностi Сторiн, що їх уклали.

Стаття 4

     Для реалiзацiї даної Угоди Сторони мають можливiсть залучати до участi в розробцi, укладеннi та здiйсненнi договорiв (контрактiв) акцiонернi товариства та iншi господарюючi суб'єкти.

Стаття 5

     Порядок взаєморозрахункiв господарюючими суб'єктами Сторiн визначається дiючими мiжурядовими угодами та законодавством обох країн.

Стаття 6

     Продукцiя, перелiчена в додатках N 3 i N 4 цiєї Угоди, згiдно з Рiшенням Ради Голiв Урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав (м. Москва, 17.01.97 р.) i на пiдставi нормативних актiв обох країн, прийнятих вiдповiдно до Угоди на загальних умовах та механiзму пiдтримки розвитку виробничої кооперацiї пiдприємств i галузей країн-учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав (м. Ашгабат, 23.12.93 р.), що регламентують порядок поставок та їх митне походження, не оподатковується ввiзним та вивiзним митом, акцизним збором та iншими податками.

Стаття 7

     Поставка тих видiв продукцiї, що квотуються, згiдно з цiєю Угодою здiйснюється в межах квот галузей або регiонiв вiдповiдно до порядку, встановленого законодавчими та нормативними актами обох країн.

Стаття 8

     Сторони сприяють укладанню договорiв (контрактiв) господарюючими суб'єктами, що не входять до їхньої сфери управлiння, недержавних форм власностi, продукцiя яких включена до перелiкiв взаємних поставок.

     На основi взаємної зацiкавленостi сторони надають пiдтримку господарюючим суб'єктам у створеннi спiльних галузевих та мiжгалузевих господарських органiзацiй рiзних форм власностi, в першу чергу за участю технологiчно взаємопов'язаних пiдприємств, а також сприяють планомiрному обмiну iнформацiєю про кон'юнктуру їхнiх внутрiшнiх ринкiв кооперацiйної продукцiї та товарiв виробничо-технiчного призначення.

Стаття 9

     Сторони сприяють розвитку науково-технiчного спiвробiтництва мiж господарюючими суб'єктами, що входять до сфери управлiння, координують роботу щодо використання у виробництвi найбiльш важливих високоефективних технологiчних нововведень, що забезпечують високу конкурентоспроможнiсть продукцiї та мають взаємну зацiкавленiсть.

     Сторони проводять консультацiї i обмiн iнформацiєю стосовно прогнозiв економiчного та науково-технiчного розвитку, розробляють та реалiзують науково-технiчнi програми з важливiших напрямкiв розвитку галузей промисловостi.

Стаття 10

     Сторони не будуть продавати чи передавати третiй Сторонi, в тому числi iноземним фiзичним, юридичним особам та мiжнародним органiзацiям, продукцiю, що взаємопостачається, наукову i технiчну iнформацiю про неї, результати дослiджень, а також використовувати винаходи "ноу-хау" без попереднього взаємного документального узгодження.

Стаття 11

     Всi спiрнi питання, якi можуть виникати мiж пiдприємствами при поставках продукцiї вiдповiдно до цiєї Угоди, будуть вирiшуватися на умовах, передбачених в договорах (контрактах).

Стаття 12

     Сторони створюють для реалiзацiї цiєї Угоди двосторонню робочу групу.

     Змiни та доповнення до тексту Угоди або до її додаткiв вносяться з письмової угоди Сторiн.

Стаття 13

     Ця Угода набуває чинностi з часу її пiдписання та дiє протягом 3 рокiв, i буде автоматично продовжуватися наступного року, якщо жодна зi сторiн, не пiзнiше нiж за шiсть мiсяцiв до закiнчення вiдповiдного перiоду її дiї, не зробить письмову заяву про своє бажання припинити дiю цiєї Угоди.

     Здiйснено в м. Києвi 13 лютого 1998 р. у двох примiрниках молдавською, українською та росiйською мовами, причому всi тексти мають однакову силу.

     З метою тлумачення положень цiєї Угоди використовується текст росiйською мовою.

За Мiнiстерство промислової полiтики України За Мiнiстерство промисловостi i торгiвлi Республiки Молдова
В.М. Гуреєв Г.I. Куку
(пiдпис) (пiдпис)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.