МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ IНТЕГРАЦIЇ УКРАЇНИ

03.03.05 N 55-36/416

 

Державна митна служба України


     Департамент з питань координацiї державних закупiвель та державного замовлення Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України розглянув лист щодо надання роз'яснення про застосування законодавства у сферi державних закупiвель та повiдомляє.

     На виконання вимог статтi 19 Закону, якщо замовник встановлює плату за тендерну документацiю в оголошеннi про проведення вiдкритих торгiв та запрошеннi до участi у процедурi торгiв з обмеженою участю, мають бути зазначенi способи та мiсце отримання тендерної документацiї i розмiр плати за неї. У разi, якщо замовник встановив вимогу щодо оплати вартостi тендерної документацiї, то згiдно статтi 20 Закону вона надається (надсилається) учаснику торгiв протягом трьох робочих днiв з моменту її оплати. Документ для оплати тендерної документацiї надсилається або надається учаснику в триденний термiн з дня отримання вiд нього вiдповiдного запиту.

     Частина п'ята статтi 23 та стаття 25 Закону мiстять суперечливi норми щодо обов'язковостi або можливостi висування вимоги про внесення переможцем торгiв забезпечення виконання договору, що допускає альтернативнiсть дiй замовника (прийняття рiшення) в частинi їх застосування.

     У статтi 1 Закону наведено визначення термiну забезпечення виконання договору про закупiвлю - надання учасником замовнику гарантiй виконання ним вимог договору про закупiвлю, включаючи такi способи забезпечення, як банкiвськi гарантiї, резервнi акредитиви, чеки, згiдно з якими первинне зобов'язання несе будь-який банк, депозити, векселi. Оскiльки перелiк наведених способiв надання забезпечення не виключний, то замовник має право визначати й iншi форми забезпечення виконання договору, якi необхiдно обов'язково обумовити у тендернiй документацiї та у договорi про закупiвлю.

Заступник директора департаменту з питань координацiї державних закупiвель та державного замовлення Є. Мюллер
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.