МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

РIШЕННЯ
Київ

вiд 15 лютого 2005 року N АД-109/2005/52-85


Про застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну плит деревностружкових ламiнованих походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки

     Вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула поданi Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (далi -Мiнiстерство) матерiали, отриманi вiд заiнтересованих сторiн та органiв виконавчої влади та, за результатами такого розгляду встановила:

     - наявнiсть демпiнгового iмпорту в Україну ДСП ламiнованих з Республiки Польща та Словацької Республiки (середня митна цiна ДСП ламiнованих в перiод розслiдування складала: 153,1 $/м3 походженням з Республiки Польща, 171,02 $/м3 походженням з Словацької Республiки, в той час як нормальна середня цiна ДСП ламiнованих в перiод розслiдування для Республiки Польща та Словацької Республiки становила 203,5 $/м3);

     - наявнiсть нанесення шкоди нацiональному товаровиробнику внаслiдок демпiнгового iмпорту (демпiнговi цiни, за якими ДСП ламiнованi походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки декларувались на митному кордонi України в перiод розслiдування, були нижчими за собiвартiсть виробництва нацiонального товаровиробника).

     Зважаючи на зазначене та керуючись положеннями статтi 16 Закону Комiсiя, з метою запобiгання заподiяння значної шкоди нацiональному товаровиробнику, а також загрози нанесення йому такої шкоди в майбутньому, вирiшила:

     1. Застосувати остаточнi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну деревностружкових плит ламiнованих, якi класифiкуються згiдно з Державним класифiкатором України "Українська класифiкацiя товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" за кодом УКТ ЗЕД 4410 19 50 00 та мають наступний розширений опис:

     4410 19 50 00 - Плити деревностружковi та аналогiчнi плити з деревини або з iнших здерев'янiлих матерiалiв, агломерованi або неагломерованi з використанням смол або iнших органiчних сполучних речовин:
     - з деревини:
     -- iншi:
     --- покритi папером, просоченим меламiновою смолою, походженням з Республiки Польща та Словацької Республiки.

     2. Установити, що:

     2.1. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються строком на п'ять рокiв.

     2.2. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються з моменту набрання чинностi цим рiшенням.

     2.3. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпiнгового мита щодо iмпорту в Україну товару, зазначеного в п. 1 цього рiшення.

     2.4. Розмiр ставки остаточного антидемпiнгового мита на iмпорт в Україну товару, зазначеного в п. 1 цього рiшення становить:

     - для Республiки Польща - 25,1 %;

     - для Словацької Республiки - 15,4 %;

     - для словацького виробника ТзОВ "Kronospan Slovakia", Slovenska republika, 08001, Presov, Bardejovska, 24 (Словацька Республiка, м. Прешов, вул. Бардейовська 24) -11,7 %.

     2.5. Остаточне антидемпiнгове мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару, зазначеного в п. 1 цього рiшення. Митна вартiсть товару, зазначеного в п. 1 цього рiшення розраховується вiдповiдно до базисних умов поставки DAF- кордон України.

     2.6. Остаточне Антидемпiнгове мито справляється митними органами України незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), у т. ч. мита, митних податкiв i зборiв тощо, якi справляються при iмпортi в Україну товарiв.

     2.7. Застосування остаточних антидемпiнгових заходiв не має створювати перешкод для здiйснення митного оформлення товару, зазначеного в п. 1 цього рiшення.

     Доручити:

     3.1. Держмитслужбi видати вiдповiднi акти на виконання цього рiшення.

     3.2. Мiнiстерству забезпечити публiкацiю повiдомлення про це рiшення у газетi "Урядовий кур'єр".

     3.3. Мiнiстерству i Держмитслужбi вживати всiх необхiдних заходiв для запобiгання недобросовiсному виконанню iноземними виробниками/експортерами, iмпортерами вимог цього рiшення.

     3.4. Мiнiстерству закордонних справ України нотифiкувати Посольство Республiки Польща в Українi, Посольство Словацької Республiки в Українi та Представництво Європейської Комiсiї в Українi про це рiшення.

     4. Рiшення Комiсiї набирає чинностi з моменту опублiкування повiдомлення про нього.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.