ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

21.04.05 N 25/2-9-16/4329-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про запровадження роботи за принципом "єдиний офiс"

     На виконання п. 7 Заходiв щодо протидiї контрабандi на 2005 - 2006 роки Державної програми "Контрабандi - СТОП", затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.04.05 N 260, з метою удосконалення процедури державного контролю за перемiщенням товарiв та транспортних засобiв у пунктах пропуску через державний кордон забезпечити проведення таких заходiв:

     - запровадження контролю за принципом "єдиний офiс" у пунктах пропуску через державний кордон, де для цього є вiдповiднi умови з 01.05.05 та розмiщення представникiв всiх державних контрольних служб, що здiйснюють свою дiяльнiсть у пунктах пропуску, в одному примiщеннi. Про готовнiсть до роботи доповiсти Департаменту органiзацiї митного контролю до 29.04.05;

     - у пунктах пропуску для автомобiльного сполучення, де розмiщення представникiв контрольних служб за принципом "єдиний офiс" на цей час неможливе, пiдготувати проектно-кошторисну документацiю на виконання необхiдних для цього робiт та надiслати її до Департаменту органiзацiї митного контролю до 30.04.05;

     - у пунктах пропуску для залiзничного, повiтряного, морського, рiчкового та поромного сполучення, де розмiщення представникiв контрольних служб за принципом "єдиний офiс" на цей час неможливе, визначити, спiльно з керiвниками залiзничних станцiй, портiв тощо, строк завершення необхiдних для цього робiт та початку роботи за принципом "єдиний офiс", про що доповiсти до Департаменту органiзацiї митного контролю до 30.04.05.

     Iнформуємо, що вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.04.05 N 269 "Про здiйснення попереднього документального контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон України", функцiї щодо здiйснення екологiчного та радiологiчного контролю покладаються на органи охорони державного кордону, функцiї щодо здiйснення санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей - на митнi органи.

     В окремих випадках за посадовою особою зазначених органiв залишається право залучати до проведення цих видiв контролю представникiв вiдповiдного державного контрольного органу. У зв'язку з цим в примiщеннi "єдиного офiсу" необхiдно передбачити створення робочого мiсця для представникiв iнших державних контрольних служб, розташованих у пунктi пропуску.

     Постанова набирає чинностi через 45 днiв пiсля опублiкування. Пiсля набуття чинностi цiєю постановою забезпечити внесення вiдповiдних змiн до технологiчних схем, що дiють в пунктах пропуску.

     Особиста вiдповiдальнiсть за виконання зазначених у листi заходiв покладається на керiвникiв митних органiв.

     Звертаю увагу, що стан виконання заходiв та готовнiсть пунктiв пропуску до роботи за принципом "єдиний офiс" буде перевiрятися представниками Держмитслужби.

     У разi виникнення проблемних або спiрних питань при запровадженнi контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон за принципом "єдиний офiс" негайно iнформувати Департамент органiзацiї митного контролю.

Перший заступник Голови Служби М.М.Салагор
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.