ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.04.05 N 11/3-10/4818-ЕП

 

Керiвникам митних органiв


Щодо митного оформлення зворотної тари та марок акцизного збору

     Державною митною службою України розглянуто запит Асоцiацiї "СОВАТ" вiд 14.04.05 N 112 щодо тимчасового ввезення зворотної тари та зняття з контролю марок акцизного збору, попередньо вивезених за межi митної територiї України для маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробiв iноземного виробництва. В зв'язку з цим повiдомляємо.

     Вiдповiдно до положень Додатку В.3. до Конвенцiї про тимчасове ввезення (Стамбул, 1990), до якої Україна приєдналася згiдно з Законом вiд 24.03.2004 N 1661-IV, правом на тимчасове ввезення iз загальним умовним звiльненням вiд ввiзного мита i податкiв та без застосування ввiзних обмежень чи заборон економiчного характеру користуються такi товари, ввезенi в рамках торгової операцiї:

     (a) упаковки, ввезенi наповненими з метою реекспорту порожнiми або наповненими, або ввезенi порожнiми з метою реекспорту наповненими;

     (b) контейнери, завантаженi або не завантаженi товарами, а також тимчасово ввезенi додатковi пристосування та обладнання контейнерiв, якi ввозяться з контейнерами з метою реекспорту окремо чи з iншим контейнером, або ввозяться окремо, з метою вивезення з контейнером;

     (c) частини, якi ввозяться з метою ремонту контейнерiв, на яких поширюється режим тимчасового ввезення вiдповiдно до пункту b цiєї статтi;

     (d) пiддони;

     (e) зразки;

     (f) рекламнi фiльми;

     (g) будь-якi iншi товари, що ввозяться в рамках торгової операцiї для цiлей, наведених у Додатку I до цього Додатку, ввезення яких не є торговою операцiєю само по собi.

     Вiдповiдне роз'яснення з порушеного питання надано митним органам листом Держмитслужби вiд 30.12.04 N 25/2-9-17/15454-ЕП (копiя додається).

     Iнформуємо також, що зняття з контролю марок акцизного збору, тимчасово вивезених за межi митної територiї України для маркування пiдакцизних товарiв iноземного виробництва, може здiйснюватись на пiдставi вантажної митної декларацiї, оформленої на iмпорт цих товарiв.

     При цьому до графи 31 такої ВМД мають бути внесенi вiдомостi про маркування зазначених товарiв марками акцизного збору, а у графi 40 цiєї ж ВМД зазначаються номер i дата ВМД, оформленої на тимчасове вивезення марок акцизного збору.

     Додаток: згадане на 1 арк. (тiльки на першу адресу).

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.