ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

05.05.2005 р. N 10/10.1-2430-ЕП

 

Начальнику Київської регiональної митницi
Соболю I.М.


Щодо декларування лiкарських засобiв

     Держмитслужбою опрацьовано лист АТ "Лекхiм" вiд 23.03.05 N 01/207 щодо занесення в графу 44 ВМД вiдомостей про державну реєстрацiю лiкарських засобiв при вивезеннi їх за межi митної територiї України.

     Повiдомляємо, що вiдповiдно до ст. 9 Закону України вiд 04.04.96 N 123/96-ВР "Про лiкарськi засоби" лiкарськi засоби допускаються до застосування в Українi пiсля їх державної реєстрацiї, крiм випадкiв, передбачених цим Законом.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.09.2000 N 1422 затверджено Порядок державної реєстрацiї (перереєстрацiї) лiкарського засобу.

     Згiдно зi ст. 17 цього Закону на територiю України можуть ввозитись лiкарськi засоби, зареєстрованi в Українi, за наявностi сертифiката якостi, що видається виробником.

     Вивезення лiкарських засобiв з України здiйснюється в порядку, передбаченому законодавчими актами України (ст. 18 Закону). Таким чином вказаною статтею Закону не встановлена вимога щодо реєстрацiї лiкарських засобiв при їх вивезеннi з України.

     Вiдповiдно до ст. 7 Митного кодексу України законодавство України з питань митної справи складається з Конституцiї України, цього Кодексу, законiв України та iнших нормативно-правових актiв з питань митної справи, виданих на основi та на виконання Конституцiї України, цього Кодексу та законiв України.

     Враховуючи вищезазначене повiдомляємо, що занесення в графу 44 ВМД вiдомостей про державну реєстрацiю лiкарських засобiв при вивезеннi їх за межi митної територiї України здiйснюється у разi, якщо це передбачено законодавчими та iншими нормативно-правовими актами України.

В.о. директора Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.