Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1718 від 26.12.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

25.04.05 N 328


Про внесення змiн та доповнень до Порядку здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв, що перемiщуються через територiю України на умовах Митної конвенцiї про мiжнародне перевезення вантажiв iз застосуванням книжки мiжнародного дорожнього перевезення

     Вiдповiдно до Закону України вiд 18.05.2004 N 1721-IV "Про внесення змiн до статтi 6 Закону України "Про транзит вантажiв" i з метою вдосконалення митних процедур при перемiщеннi транзитних товарiв через митний кордон України наказую:

     1. Доповнити пункт 2.2 Порядку здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв, що перемiщуються через територiю України на умовах Митної конвенцiї про мiжнародне перевезення вантажiв iз застосуванням книжки мiжнародного дорожнього перевезення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 03.08.2004 N 564 (зi змiнами й доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.08.2004 за N 1014/9613, пiдпунктом 2.2.3 такого змiсту:

     "2.2.3. За бажанням перевiзника iнформацiя про перемiщуванi за книжкою МДП товари може формуватися декларантом, що здiйснює декларування на пiдставi договору. При цьому iнформацiя додатково повинна мiстити:

     назву пiдприємства або прiзвище й iнiцiали фiзичної особи, що здiйснює декларування на пiдставi договору;

     номер свiдоцтва про визнання пiдприємства декларантом;

     номер квалiфiкацiйного свiдоцтва особи, уповноваженої на декларування, яка формувала iнформацiю; прiзвище, iнiцiали цiєї особи, а також номер її телефону.

     Декларант, що здiйснює декларування на пiдставi договору, подає посадовiй особi митницi вiдправлення пакет документiв, що складається з документацiї транзиту товарiв, а також двох примiрникiв роздруку iнформацiї про перемiщуванi за книжкою МДП товари та магнiтний носiй з цiєю iнформацiєю. Роздруки iнформацiї мають бути завiренi печаткою декларанта, що здiйснює декларування на пiдставi договору, i пiдписом особи, уповноваженої на декларування, яка формувала iнформацiю.

     Посадова особа митницi вiдправлення в межах своєї компетенцiї перевiряє повноту й достовiрнiсть iнформацiї, наданої декларантом, що здiйснює декларування на пiдставi договору, про перемiщуванi за книжкою МДП товари, уносить її до ПIК i на обох примiрниках роздруку такої iнформацiї проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем/транзит". Один примiрник роздруку повертається декларанту, що здiйснює декларування на пiдставi договору, а другий залишається в справах митницi вiдправлення".

     2. Управлiнню iнформацiйного забезпечення та митної статистики (Копосов С.А.) допрацювати ПIК для забезпечення практичної реалiзацiї вимог цього наказу митними органами.

     3. Департаменту органiзацiї митного контролю (Мальнов В.С.) i Департаменту правового забезпечення (Ступак Ю.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 20 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома особового складу та iнформувати про вимоги наказу суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi шляхом висвiтлення його на наочних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митних органiв i в пунктах пропуску через державний кордон України.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Салагора М.М.

Голова Служби В.В.Скомаровський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.