ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

08 лютого 2005 р. N 125


Про посилення контролю за товарами, що iмпортуються в Україну

     З метою забезпечення повноти справляння митних платежiв до Державного бюджету України та запобiгання випадкiв випуску у вiльний обiг товарiв не пiд своїм найменуванням наказую:

     1. Начальникам пiдроздiлiв митного оформлення Схiдної регiональної митницi та начальникам пiдпорядкованих митниць забезпечити перевiрку лабораторiєю з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi:

     1.1 рослинних олiй та жироподiбних речовин - товарнi позицiї 1507-1517, 1804 - згiдно з листом Держмитслужби України N 53 вiд 13.02.1998, а також, з метою визначення їх характеристик, необхiдних для класифiкацiї, згiдно УКТ ЗЕД;

     1.2 газового конденсату природного (дистилят газового конденсату), товарна пiдкатегорiя 2709001000 - згiдно з листом Держмитслужби України N 11/2-3652 вiд 22.04.1997;

     1.3 деревностружкових плит - товарнi пiдкатегорiї 4410199090, 4410900000 - згiдно з листом Держмитслужби України N 11/6-29-11422-ЕП вiд 21.11.2002;

     1.4. товарiв, що ввозяться на митну територiю України в режимi iмпорт при першiй поставцi у рамках одного контракту та якi класифiкуються за кодами з нульовими ставками мита по групам вказаним у додатку 1 (керуючись їх економiчною доцiльнiстю).

     У подальшому, по цим товарам здiйснювати перiодичнi перевiрки вiдповiдно до графiкiв перевiрки затверджених начальником Схiдної регiональної митницi по формi, наведенiй у додатку 2.

     2. Вiдбiр проб та направлення до лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi зразкiв товарiв проводити згiдно з вимогами пункту 1 Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України N 1862 вiд 12.12.2002 "Про затвердження Порядку взяття (надання)проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх оформлення, а також розпорядження зразками" у розмiрах, визначених наказами Держмитслужби України, ГОСТами, ДСТУ, ОСТами, ТУ.

     3. Начальнику вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв та начальникам ВКМВтаН митниць про прийнятi на пiдставi лабораторних дослiджень класифiкацiйнi рiшення надавати iнформацiю в електронному та твердому виглядi до лабораторiї з експертного забезпечення щомiсяця до 5 числа згiдно з формою, наведеною у додатку 3.

     4. Начальнику вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв Схiдної регiональної митницi та начальникам вiддiлiв КМВтаН митниць Схiдного регiону постiйно аналiзувати групи товарiв, що оформлюються, хiмiчнi i технiчнi характеристики яких мають безпосереднiй вплив на розмiр ставок ввiзного мита. Узагальнену iнформацiю по означеним групам товарiв до 15 числа щомiсячно надавати до лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi для складання графiкiв перевiрки.

     5. Начальникам ВБК та ПМП Схiдної регiональної митницi i служб по БК та ПМП митниць Схiдного регiону, на виконання листа Держмитслужби України N 7/1 вiд 20.01.2005, щомiсячно надавати до лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi iнформацiю:

     5.1. до 15 числа - по товарам груп ризику, якi можуть бути включенi до графiку перевiрки товарiв у лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi;

     5.2. до 5 числа - у разi порушення кримiнальної справи або складання протоколу про ПМП на основi вiдомостей, одержаних внаслiдок лабораторної перевiрки.

     6. Начальнику вiддiлу IАР та МС до 10 числа кожного мiсяця здiйснювати вибiрку з електронної бази даних ВМД по групам товарiв, якi пiдлягали перевiрцi згiдно з графiком у минулому мiсяцi (номер ВМД, дата оформлення, вiдправник, одержувач, найменування продукцiї, кiлькiсть, код УКТЗЕД, номер зовнiшньоекономiчного контракту), та надавати їх до лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi для контролю.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника Схiдної регiональної митницi вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв та начальника лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi.

Т. в. о. начальника Схiдної регiональної митницi I.Р. Карiмов

     Проект наказу уноситься вiддiлом органiзацiї митного контролю Схiдної регiональної митницi

 

Додаток 1
до Наказу Схiдної регiональної митницi
08.02.05 N 125

Перелiк
товарних груп, по яким товари обов язково перевiряються у лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi при першiй поставцi по контракту та класифiкуються за кодами з нульовими ставками мита

Товарнi групи Товарнi групи Товарнi групи
09 44 56
13 48 57
15 51 58
21 52 59
27 53 74
28 54  
30 55  

     Примiтка:

     1. Направлення у лабораторiю можна не проводити при ввезеннi товарiв в Україну на таких умовах:

     а) в якостi гуманiтарної допомоги;

     б) митною вартiстю менше 100 EURO;

     2. Якщо на товари поширюються податковi пiльги (преференцiї), наданi у виглядi звiльнення вiд обкладення товарiв увiзним митом запит складається однорозово тiльки при першiй поставцi товару вiд одного виробника.

Т.в.о. начальника вiддiлу органiзацiї митного контролю I.В. Чимандрiн

 

Додаток 2
до Наказу Схiдної регiональної митницi
08.02.05 N 125
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник Схiдної регiональної митницi

Графiк
перевiрки у лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi наступних груп товарiв у _______ 200__ р.

N П/П НАЗВА МИТНИЦI НАЗВА ТОВАРУ ТОВАРНА ПОЗИЦIЯ
УКТ ЗЕД
1 2 3 4
1      

     Примiтка:

     1. крiм товарiв, на якi поширюються податковi пiльги (преференцiї) наданi у виглядi звiльнення вiд обкладення товарiв увiзним митом.

     2. В межах дiї графiку продукцiя одного найменування, одного виробника, по одному контракту направляється до лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi один раз.

Начальник лабораторiї з експертного забезпечення Схiдної регiональної митницi

 

Додаток 3
до Наказу Схiдної регiональної митницi
08.02.05 N 125

Iнформацiя про прийнятi класифiкацiйнi рiшення

N
п/п
Заявлений
код
УКТЗЕД
Заявлена
назва
товару
Встанов-
лений
вiддiлом
номен-
клатури
код
УКТЗЕД
Встанов-
лена
вiддiлом
номен-
клатури
назва
товару
Номер
та дата
класифi-
кацiйного
рiшення
Номер та
дата
довiдки
експерта
Номер
та
дата
офор-
мленої
ВМД
Очiкува-
ний
еконо-
мiчний
ефект
(якщо є)
                 
Посада начальника вiддiлу ______________ П.I.Б.
(пiдпис)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.