Документ скасований: Постанова КМУ № 1236 від 27.12.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 червня 2005 р. N 423


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Порядку обчислення та внесення до Державного бюджету України рентної плати за нафту, природний газ i газовий конденсат, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 березня 2001 р. N 256 (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 13, ст. 535; 2005 р., N 3, ст. 153), змiни, що додаються.

     2. Установити, що суми рентної плати за нафту, природний газ i газовий конденсат у зв'язку з їх перерахунком за перiод вiд дати набрання чинностi Законом України "Про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рiк" та деяких iнших законодавчих актiв України" до набрання чинностi цiєю постановою, включаються до податкового зобов'язання того звiтного мiсяця, в якому набирає чинностi ця постанова.

     3. У другому реченнi пункту 3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 сiчня 2005 р. N 59 "Про внесення змiн до Порядку обчислення та внесення до Державного бюджету України рентної плати за нафту, природний газ i газовий конденсат" (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 3, ст. 153) слова та цифри "до 10 числа мiсяця, що настає за мiсяцем проведення цих робiт" замiнити словами "у мiсячний строк пiсля завершення цих робiт".

     4. Мiнiстерству палива та енергетики разом з Державною податковою адмiнiстрацiєю у мiсячний строк розробити i затвердити форму геолого-технiчної звiтностi про обсяги видобування вуглеводневої сировини.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ТИМОЩЕНКО

Iнд. 37

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 червня 2005 р. N 423

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку обчислення та внесення до Державного бюджету України рентної плати за нафту, природний газ i газовий конденсат

     1. У пунктi 1:

     доповнити пункт пiсля абзацу третього новим абзацом такого змiсту:

     "вуглеводнева сировина - нафта, газовий конденсат, природний газ (у тому числi нафтовий (попутний) газ)".

     У зв'язку з цим абзац четвертий вважати абзацом п'ятим;

     в останньому абзацi слова "щомiсячними звiтними даними геологiчної документацiї та погодженими з Держнаглядохоронпрацi щомiсячними прогнозними (технологiчними) режимами" замiнити словами "щомiсячною геолого-технiчною звiтнiстю, складеною за формою, що затверджується Мiнпаливенерго разом з Державною податковою адмiнiстрацiєю".

     2. У пунктi 2 слова "та їх структурнi пiдроздiли, якi добувають вуглеводневу сировину та мають банкiвськi рахунки, ведуть окремий бухгалтерський облiк, складають окремий баланс" виключити.

     3. Пункти 3, 4 i 7 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Об'єктом оподаткування рентною платою є обсяг видобутої вуглеводневої сировини.

     4. Сума рентної плати визначається платниками вiдповiдно до обсягу видобутої ними вуглеводневої сировини та встановлених законом ставок рентної плати";

     "7. Платники вносять до Державного бюджету України рентну плату авансовими внесками у розмiрi однiєї третини суми платежу, визначеної у податковому розрахунку, який подано у минулому мiсяцi, до 10, 20 i 30 числа поточного календарного мiсяця вiдповiдно за першу, другу та третю декаду.

     Сума рентної плати за звiтний (податковий) мiсяць, обчислена вiдповiдно до пункту 4 цього Порядку, вноситься платниками до Державного бюджету України у повному обсязi (з урахуванням фактично сплачених авансових внескiв) протягом 30 календарних днiв мiсяця, що настає за останнiм календарним днем звiтного (податкового) мiсяця.

     Рентна плата вноситься за мiсцем податкової реєстрацiї (мiсцеперебування на податковому облiку в органах державної податкової служби) платника.

     У разi коли до складу суб'єкта господарювання входить структурний пiдроздiл, який добуває вуглеводневу сировину та вiдомостi про який включено до Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв, рентна плата вноситься суб'єктом господарювання, до складу якого входить такий структурний пiдроздiл, за мiсцем знаходження пiдроздiлу".

     4. Пункт 5 виключити.

     5. В абзацi другому пункту 6 слова "та не має банкiвських рахункiв, не веде окремого бухгалтерського облiку, не складає окремого балансу" замiнити словами "та вiдомостi про який включено до Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.