ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо механiзму прийняття рiшень про будiвництво ядерно та радiацiйно небезпечних об'єктiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. Пункт "б" частини першої статтi 15 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1991 р., N 41, ст. 546) викласти в такiй редакцiї:

     "б) дають згоду на розмiщення на своїй територiї пiдприємств, установ i органiзацiй у порядку, визначеному законом".

     2. Абзац другий статтi 20 Закону України "Про використання ядерної енергiї та радiацiйну безпеку" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1995 р., N 12, ст. 81) викласти в такiй редакцiї:

     "погоджують питання розмiщення на своїй територiї пiдприємств по видобуванню уранових руд, ядерних установок i об'єктiв, призначених для поводження з радiоактивними вiдходами, виходячи з iнтересiв громадян, якi проживають на цiй територiї, та соцiально-економiчного розвитку територiй у порядку, визначеному законом".

     3. Абзац другий статтi 8 Закону України "Про поводження з радiоактивними вiдходами" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1995 р., N 27, ст. 198; 2000 р., N 30, ст. 236) викласти в такiй редакцiї:

     "погоджують питання розмiщення на своїй територiї об'єктiв, призначених для поводження з радiоактивними вiдходами, виходячи з iнтересiв громадян, якi проживають на цiй територiї, та соцiально-економiчного розвитку територiй у порядку, визначеному законом".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України в шестимiсячний термiн з дня набрання чинностi цим Законом пiдготувати i подати на розгляд Верховної Ради України пропозицiї щодо приведення законiв України у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В.ЮЩЕНКО

м. Київ
2 червня 2005 року
N 2637-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.